Adalarıyla Dünya’nın En Güzel Ülkesi Endonezya’ya Ne Zaman Gidilir?

Adalarıyla Dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Endonezya, tarihi yapısı, doğal güzellikleri ve samimi insanlarıyla kesinlikle görülmesi gereken ender ülkelerden biridir. Endonezya da tatil yapmak isterseniz, ülke kültürünü yansıtan ve ince dokuma ve ağaçlarla örgü biçiminde yapılan evleri kesinlikle görmelisiniz. Adalarıyla bir taraftan kültür ve geleneklerini yaşatan Endonezya, şehirleriyle diğer taraftan devasa gökdelenleri ve ışıklandırılmış güzel sokaklarıyla günümüz mimarisini yakalıyor.

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya’da içki ve domuz etinin adını bile söyleyemezsiniz. Çünkü bu ülke inançları dışındaki her şeye karşı diyebiliriz. Halk inançları ve gelenekleri gereği her sabah duş almadan güne başlamaz ve herkes sabah 6’da hayata gözleri açar. Ülke halkı geçmiş dönemlerde oldukça fazla doğal felaketlerle karşılaşmış. Bunun yorgunluğunu ve endişe ve tedirginliği hala görülüyor. Yanardağların patladığı, tsunamilerin yaşandığı ve deprem gibi doğal felaketlerin sık görüldüğü bu ülkede gezinmek ve yeni keşiflere çıkmak yapılabilecek en güzel tatil olsa gerek. Endonezya turları için en doğru zamanı seçmelisiniz. 

Kültür, Dil ve Din Kardeşliği Bu Ülkede Yaşanır

Endonezya’da halk arasında 250’den fazla yerel lehçe kullanılıyor. Bu durumda bize gösteriyor ki ülkede farklı dil, din ve kültüre sahip çok fazla etnik grup yaşamını sürdürüyor. Ancak ülkede kurumların işlemlerini sürdürülebilmesi için Bahasia dili resmi dil olarak kabul edilmiştir. Endonezya tarih boyunca Çin, Hindistan, İran ve Bizans İmparatorluklarına ev sahipliği yapmış ve bu dönemlere ait eserler günümüzde hala asırlara meydan okuyor. Endonezya seyahatinize çıkmadan önce ülkenin iklimine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu ülkede kış mevsimini göremezsiniz ama çok fazla yağış olduğu için bu durum sizi yavaşlatabilir ve gezinizi engelleyebilir. Endonezya da rahatça gezinip tarihi eserleri incelemek istiyorsanız en güzel dönem Nisan ve Ekim ayları arasıdır. Endonezya’un başkenti Jakarta’ya direkt ya da aktarmalı uçuş yaparak güzel bir tatilin ilk adımlarını atabilirsiniz. Ülkede ulaşım hizmetleri çok fazla gelişmemiş ama toplu taşıma araçları ya da taksiyle bütün ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Endonezya gezilmeye ve keşfedilmeye açık bir ülkedir. Şehirleriyle sizi büyüleyici bir yolculuğa çıkaran Endonezya’da şehirlerde keyifli bir yolculuk sizi bekliyor.

Bali (Denpasar) : Bali denizi, kumsalı ve Batur yanardağı ile ünlü bir şehirdir. Burada sörf yaparak eğlenceli zaman geçirebilir ve gün sonunda Bali masajıyla bütün yorgunluklarınızı atabilirsiniz.

Gili Adaları: Adaların birleşimiyle oluşan bu bölgede suyun ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Turistik bir bölge olan Gili Adalarında güzel bir tatil sizi bekliyor.

Sulawesi: Dünyanın en büyük adaları arasında yer alan Sulawesi’nde doğal güzellikler arasında güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Yogyakarta: Ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Yogyakarta şehrinde fillerle gezinti yapabilir ve tarihi eserleri yakından inceleyebilirsiniz.

Bandung: Volkanik dağlarıyla ünlü bu şehirde doğal güzellikler tadını çıkarabilir, bisiklet turlarıyla tatilinizi eğlenceye dönüştürebilirsiniz.

Java: Endonezya’nın başkenti olan bu ada, tarihte Hindu-Budist imparatorluklarının, İslam emirliklerinin ve Hollanda kolonisinin merkezliğini yaptığı için önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Sumatra: Ülkenin en büyük adası olan Sumatra, tarihten günümüze kadar bol miktarda altın kaynaklarına ev sahipliği yaptığı için keşfe açık bir yönü var. Tatilinizde Sumatra’ya uğrayarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Cakarta: Ülkenin başkenti olan bu şehrin tarihi 4’ncü yüzyıla kadar uzanıyor. Tarihte Sunda Krallığının önemli ticaret limanlarından biri olan Cakarta, güzel mimarisi ve tarihi yapısıyla kesinlikle gezilmesi gereken önemli bölgelerden biridir.

Lombok: Turizm anlamında gelişime açık önemli bir şehir olan Lombok’da su sporları, dağcılık, doğa yürüyüşleri gibi aktivitelerle güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Surabaya: Endonezya’nın en büyük ikinci şehri olan bu bölgede gelişmiş mimari yapısıyla gezilmeye değer şehirlerden biridir.

Binlerce Yıllık Kültürün Lezzeti Yemeklerde

Endonezya halkı binlerce yıllık kültürünü yemeklerine de yansıtarak birbirinden güzel lezzetleri gün yüzüne çıkarmışlar. Ülke mutfağı Hindistan, Çin, Ortadoğu ve Avrupa’dan etkilenmiştir. Hemen hemen bütün yemeklerde pirinç görebilirsiniz. Hatta öyle ki, bütün yemeklerin yanında pilav ikram edilir. Baharat adasıyla anılan Maluku adasından elde edilen karanfil ve hint cevizi ile mutfak kültürü zenginleştiriyor. Nasi goreng, gado-gado, sate ve soto ülkenin ulusal yemekleridir. Sadece yemekleriyle de meyveleriyle de oldukça zengin bir ülke olan Endonezya, Mangostan, Rambutan, Jackfruit, Durian ve Muz gibi birbirinden güzel meyvelerin yetiştiği önemli bir ülkedir. Ayrıca Endonezya Dünya’nın en büyük kahve ve çay üreticilerindendir.

Festivallerde Şarkı Söyleyip Dans Etmek İstemez misiniz?

Rengârenk kıyafetleriyle sokaklarda adeta bir bahar havası estiren Endonezya halkı, festivallerle kültürlerini yaşatmaya devam ediyor. Ocak ve Nisan ayının sonu, Kasım ayının başında düzenlenen Garebeg Java Festivali, Pasola Nusa, Java Caz festivallerine katılarak dilediğiniz gibi eğlenebilir ve sizde yerel halkla birlikte Gamelan müziği eşliğinde şarkı söyleyip dans edebilirsiniz. 15 Gün süren kutlamalar boyunca ülkenin önemli at binicilerini izleme imkanını bulabilirsiniz. Ayrıca Dünyanın her yerinden önemli müzisyenlerin katıldığı Java Caz festivalinde önemli müzisyenlerin sahne performanslarını dinleyebilirsiniz. Yurt dışı turlar sırasında böyle farklı etkinlikleri seçebilirsiniz. 

Bali’nin en büyük Hindu festivali olan Nyepi Festivali ile yeni yıl kutlamalarına katılabilirsiniz. Mart ayının sonları ve Nisan ayının ilk haftası gibi kutlanan bu festivalde birbirinden ilginç dini törenlere katılarak farklı bir inanç kültürünü yakından inceleyebilirsiniz.

Hz. Muhammet (SAV)’in miraca yükselerek cennetin yedi kat boyunca yaptığı yolculuğu kutlamak amacıyla dini törenler düzenleyen yerel halk, Temmuz ayının ilk haftası boyunca dini törenler düzenler. Dini törenler arasında Mayıs ayında Buda’nın doğum ve ölüm yıldönümü de kutlanarak yine kültürel etkinliklerin ön plana çıktığı törenler düzenlenir.

Ayrıca her yıl Temmuz ayında Erau Festivali, 17 Haziranda Bağımsızlık Günü de ülkenin önemli festivalleridir.  

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.