Almanya’yı karış karış keşfedin; Almanya’ya ne zaman gidilir?

Almanya, faklılıkları yaşayabileceğiniz bir destinasyon olmasının yanı sıra Ortaçağ’dan kalma kentleri, dağlara kurulu büyüleyen tatil köyleri ve muazzam manzaraları ile keyifli bir yolculuğun tam merkezinde yer almaktadır.

Güzel bir tatil yaşamak isterseniz tercihinizi bu güzel ülkeden yana kullanabilirsiniz. Hem tarihi, hem turistik hem de doğal güzellikleriyle dikkat çeken Almanya, yüzyıllardır süre gelen kültürel değerleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Almanya tatilinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin listesini sizin için hazırladık. Rehber niteliği taşıyacak olan bu yerler, muazzam güzellikleriyle sizi büyülemeye yetecektir. Yurtdışı turları ile gidebileceğiniz en güzel şehirleri gelin hep beraber inceleyelim. 

Quedlinburg

Harz dağlarının muhteşemliğinde yer alan bu ortaçağ kenti, Rönesans döneminin tüm izlerini size yansıtıyor. Bu özellikleriyle Unesco dünya mirası listesne adını yazdıran Quedlinburg, şirin haliyle görenleri büyüleyen bir yapıya sahip. Almanya’nın en eski evi sayılan Has’ın yanı sıra dar Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla da ideal bir gezi alanını oluşturacaktır.

Münih

Münih, dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında kendine yer bulmaktadır. Bavyera’ın başkenti konumunda ki Münih, harika dağ manzaralarıyla mükemmel bir ortamı size yansıtıyor. Görkemli tarihi, muhteşem güzellikleri, modern kültürün izleriyle hem alışveriş hem de ideal bir gezi rotasını oluşturan bu şehir, doğal güzellikleriyle de insanı büyüleyen bir yapıya sahip. Almanya ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken bu şehirde tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri aynı anda bulabileceksiniz.

Köln

Ren Nehri üzerine kurulu olan Köln, eşsiz güzellikleriyle dikkat çekiyor. İkiz kuleleriyle ünlü Katedral binası, büyük çikolata müzesi, Hohenzollern köprüsü gibi eşsiz güzellikleri görebileceğiniz bu şehir, aşıkların da önemli buluşma mekanlarını oluşturuyor. Köln, kolonyası ile meşhur bir kent. Bu sebeple şehre uğradığınız da mutlaka Kolonya fabrikası gezilmeli, birbirinden özel kokulara sahip olan bu kolonyaların keyfine bakılmalıdır.

Berlin

Berlin, Almanya’nın başkentidir. Hareketli bir şehir olmasına rağmen pek çok tarihi eseri, doğal güzelliği ve kültürel özelliğiyle dikkat çeken bu şehir, farklı bir tatil yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Genel anlamda lokantalarda mükemmel lezzetlerin sizi beklediğini söyleyebiliriz. Buna ek olarak gece hayatına katılabilir, dünyanın sayılı büyüklükte ki müzelerini gezebilir, Brandenburg Kapısı, Charlottenburg Sarayı ve Berlin Katedrali gibi muhteşem yapıları görebilirsiniz. Ünlü Berlin duvarının bir kısmının yer aldığı bu şehir, galerileri ve kültürel özellikleriyle dikkat çeker.

Mittenwald

Bavyera Alpleri, muhteşem güzellikleriyle sizi bekliyor. Aşık olabileceğiniz güzellikleri size sunan Mittenwald ise harika manzaralar eşliğinde keyifli zaman geçirebileceğiniz şehirlerin başında bulunuyor. Şehirde 17. Yüzyıldan beri viyola ve çello üretimi oldukça meşhur. Yaz aylarında birden fazla kültürel etkinlik, konserler yapılırken kış aylarında ise sahip olduğu kayak merkezleri dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerini ağırlamaktadır. Almanya’nın az keşfedilmiş incileri arasında yer alan bu şehir, Almanya gezinizin olmazsa olmazlarından birisidir.

Hamburg

Hamburg dünyanın üçüncü büyük limanına sahiptir. Aynı zaman da önemli sanayi kentlerinden birisidir. Avrupa’nın en büyük Japon bahçesi Pflanzen und Blumen’i görebilir, dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinde keyif dolu zaman geçirebilir, yine dünyanın en büyük minyatür demir yolu ağını ziyaret ederek muhteşem bir duygu olacaktır. Almanya seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir Hamburg.

Heidelberg

Avrupa’da romantizm denilince akla ilk gelen yerlerden birisidir Heidelberg. Barok tarzında inşa edilen yapıları, tarihi eserleri, şehre tepeden bakan kalesi, muhteşem manzaraları ve dar kaldırımlı sokaklarıyla renk cümbüşüne şahitlik edebileceğiniz bir şehir konumunda kendine yer bulan Heidelbeng, mutlaka gezilip görülmesi gereken bölgelerin başında gelmektedir.

Bremen

Kuzey Almanya’nın tarihi şehridir Bremen. Eğer tarihi eserler arasında bir tatil geçirmek istiyorsanız Bremen’i baştan sona görebilirsiniz. 1200 yıllık Dom St Petri (St Petri Katedrali) ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Rathaus gezilip görülmesi gereken yerlerden.

Stuttgart

Stuttgart, Almanya’nın otomotiv alanında önemli şehirlerinden birisidir. Mercedes ve Porche gibi dünyanın sayılı otomobil firmaları bu kentte bulunmaktadır. Her iki otomotiv devinin de fabrika içerisinde ki müzeleri gerçekten görülmeye değer. Şehrin köklü tarihi ise mimarisinde gizlidir. Tek yapmanız gereken kendinizi bu şehre bırakmak ve harika zaman geçirmek olacaktır.

Baden – Baden

Almanya, mükemmel kaplıcalara sahiptir. Baden Baden şehri de kaplıcalar diyarı olarak anılır. Şifalı suların keyfini sürmek, Avrupa’nın en büyük ikinci opera binasını gezmek gibi yapacağınız pek çok alternatif vardır.

Genel anlamda Almanya’yı bölümler halinde anlatmaya kalksak da kültürel anlamda da bu ülkenin güzellikleri önemli bir cazibenin size sunulmasını sağlamaktadır. Octobefest gibi milyonları peşinden sürükleyen onlarca farklı festival ile harika zaman geçirebilmeniz mümkün olacak. Almanya Turları ile Avrupa’nın en güzel şehirlerini keşfedebilir ve yılın en güzel turlarına katılabilrisiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.