Avusturya’ya Ne Zaman Gidilir?

Avusturya, eşsiz güzellikleri ve coğrafi yapısıyla Avrupa’da dikkat çeken destinasyonların başında kendine yer bulmaktadır. Eşsiz bir doğaya sahip olan bu şehir, aynı zaman da gerek tarih gerekse de kültürel güzelliklerini ziyaretçilerine sunuyor. Avusturya turları için pek çok methiye dizilebilir. Bu ülkenin tüm bölgelerini ayrı ayrı görmek, tarihini incelemek ve kültürel etkinliklerine katılmak son derece önemli konuların başında kendine yer buluyor.

Yaz aylarında ılıman iklimiyle dikkat çeken bu şehir, kış aylarında ciddi anlamda soğuk oluyor. Tercihinize bağlı olarak yaz veya kış aylarında keyfinize uygun bir şekilde bu ülkeye gidebilirsiniz. Eğer kış aylarında burayı ziyaret etmek isterseniz yapmanız gereken tek şey ülkenin keyfini çıkarmak olacaktır. Gezebileceğiniz bazı şehirleri sıralamak gerekirse;


Hallstatt

Kartpostallardan çıkan bir kasaba gibi görünen Hallstatt eşsiz güzellikleriyle dikkat çekiyor. Orman yollarından ulaşabileceğiniz bu şehir harika görüntüler ile karşınıza çıkacak ve muhteşem deneyimleri sizlere ulaştıracaktır. MarkPlatz meydanı ile ünlü olan bu şehir, teleferikle yüksekten izlendiğinde daha keyifli bir hale dönüşecektir. Tuz madeni, ormanları, muhteşem manzarasıyla dikkat çeken bu şehir, harika gezi rotalarını sizlere sunacaktır.

Salzburg

Kısmen küçük bir şehir konumunda ki Salzburg, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Salzburg’a geldiğiniz de iki farklı görüntü ile karşılaşacaksınız. Birinci görüntü yeni şehrin yapılandığı alan olarak dikkat çekerken, ikinci görüntü ise eski şehir olacaktır. Romantik bir şehir konumunda olan Salzburg’u gezmek oldukça keyifli  olacak. Avrupa’nın en iyi korunmuş kalelerinden birisi konumunda ki Hohensalzburg kalesi ve etrafını oluşturan dağların manzarası gerçekten görülmeye değer yerler. Makartsteg köprüsü ise eğlenceli yanı ile sizi bekliyor olacak. Halk burayı aşıklar köprüsü olarak da nitelendirmekte. Şehir kültürel anlamda da ciddi bir birikimi size sunuyor. Mozart’ın bu şehirde doğup eserlerini burada ortaya çıkarması, kültürel anlamda önemli katkılar sağlamış. Şehir içerisinde gezdiğiniz de her yerde bu isimle karşılaşacaksınız. Cafeler, lokantalar, sokaklarda Mozart’ın ismi yer alıyor. Öyle ki, satın aldığınız çikolata ve diğer ürünlerde dahi Mozart ismini görebilmeniz mümkün.  Eğer buraya geldiyseniz yapmanız gereken Mirabell Bahçelerini görmek, Hohensalzburg Kalesi (teleferik ile çıkıyorsunuz) gezisini eklemek, Mozart’ın doğduğu evi görmek (Mozarts Geburthaus), Hellbrunn Sarayı, Salzburg Katedrali, Getreidegasse Sokağı (en ünlü sokağı), Altstadt yani Eski Şehir (Unesco Korumasında) görmek olacaktır.

Viyana

Viyana, Türk tarihini de yakından ilgilendiren bir şehirdir. Eşsiz tarihi, mükemmel olanakları ve muhteşem görsel şöleni ile dikkat çeken Viyana, tarihi eserleri, doğal güzellikleriyle sizi büyüleyici bir dünyanın tam ortasına davet edecektir. Viyana’ da gezip görülecek yerlerin listesi bir hayli kabarıktır. Turistik bir gezi yapmak isterseniz bölgede bulunan tarihi eserler tüm heybetiyle sizi bekliyor olacak. Viyana belediye binası, Ulusal tiyatro, Donner çeşmesi, meydanları, anıt eserleri ve daha nicesi bu güzel coğrafyada sizi bekliyor olacak.

Etkinlikleri kaçırmayın;

Yurt dışı turlar sırasında en güzel detay etkinliklerdir. Etkinlikler Avusturya halkı için olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Birbirinden değerli etkinlik ve festivaller ile güzel zaman geçirebilir ve muhteşem bir deneyime ortak olabilirsiniz. Avusturya genelinde birden fazla küçüklü büyüklü etkinlik vardır. Görmenizi tavsiye ettiğimiz etkinlik ise Salzburg Festivali olacaktır. Klasik müzik dinleyebileceğiniz bu festivale Temmuz ayında katılabilmeniz mümkün olacak. Viyana’da ise 60 bin metrekarelik alanı ile dünyanın en büyük kültürel alanlarında ilk onda yer alan MQ, dans ağırlıklı çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “Tanzsquartier” ile çağdaş sanatlar merkezi olan “Q21” de yer alıyor. Kısaca bahsetmek gerekirse Avusturya, ciddi anlamda gezilip görülmesi ve zaman geçirilmesi gereken yerlerin başında geliyor ve harika bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.