Budapeşte’ye Ne Zaman Gitmeli?

Danube nehrinin ikiye ayırdığı Budapeşte, Avrupa’nın sayılı başkentleri ve en güzel şehirlerinden bir tanesi olarak göz kamaştırıyor. Birbirinden etkileyici alanlarıyla dikkat çeken bu şehir, barok ve gotik mimarinin en güzel eserlerini görebileceğiniz muazzam göz alıcı güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şehri baştan başa dolaşmak, tarihin izlerini aramak veya doğal güzelliklerinde keyfinize bakmak yapacağınız en güzel aktiviteler olacaktır.

Etkileyici sokakları, termal hamamları, büyük park ve bahçeleri ile simgeye dönüşmüş köprülerin vermiş olduğu huzuru yaşayacağınız tek adres konumunda ki Budapeşte, Tuna’nın incisi, Doğu’nun Paris’i olarak nitelendiriliyor. Avrupa’nın en güzel görüntüleriyle karşılaşacağınız bu şehirde gezip dolaşacağınız alanların listesi de bir hayli fazla. Önemli bir destinasyon konumunda ki Budapeşte Turları ile tüm güzelliklerini görebilmeniz için gün sınırlaması yapmadan doğru noktaları bulabilmek, size tarifi mümkün olmayan bir heyecan, bir  o kadar da keyif verecektir. Rehber niteliği taşıyan bu bilgiler, Budapeşte gezinizde en büyük yardımcımız olacak. Gel gelelim Budapeşte gezilecek yerler listesine;Vörösmarty Meydanı, Budapeşte

Vörösmarty Meydanı (Vörösmarty tér), şehirde hemen her yere kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir başlangıç noktası. İsmini vatansever Macar şairden alan bu meydan, Vörösmarty anıtı ile dikkat çekiyor. Meydanda bulunan aslanlı çeşme, şehrin buluşma noktaları arasında yer alıyor. Kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapan bu meydanda 100 yıllık Vidago isminde konser salonu yer alıyor.

St. Stephen Bazilikası

St Stephen bizilikası, şehrin en büyük kilisesi konumunda. 1800’lü yılların başında tamamlanan bu kilise, 100 metrelik etkileyici kubbesi ile kendine hayran bırakıyor.

Parlamento Binası

Budapeşte Parlamento binası, dünyanın 3. Büyük parlamento binası olarak dikkat çekiyor. 1902 yılında tamamlanan bu binanın 700’e yakın odası var. Burada görebileceğiniz bazı önemli hususlar ise Macar kraliyet mücevherlerine ev sahipliği yapması. Rehberli tur organizasyonlarına katılarak bu binayı gezebilirsiniz.

Széchenyi Köprüsü

Zincir köprüler Budapeşte için özel bir yere sahiptir. Széchenyi Köprüsü bunların en bilinenidir. Tuna nehri üzerinde Buda ve Pest şehirlerini birleştirmek için yapılan bu köprü, Avrupa’nın en uzun asma köprülerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Andrássy út

Budapeşte’nin en yoğun caddelerinden birisidir. 300 yıllık bir geçmişe sahip olan bu cadde, aynı zaman da Unesco’nun dünya mirası listesinde kendine yer buluyor. Royal Opera House, Pest Broadway, Franz Liszt Square, Academy of Music, Oktogon, House of Terror, University of Fine Art Binası, Zoltán Kodály Memorial Museum ve Ferenc Hopp East-Asian Art Museum bu cadde üzerinde görülebilir.Kahramanlar Meydanı

Kahramanlar Meydanı Andrassy bulvarının sonunda yer alıyor. Unesco tarafından dünya mirası listesine alınan bu meydan, güzel sanatlar müzesi ve sanat sarayına ev sahipliği yapıyor. Macar prenslerinden Arpad ve savaşçılarını tasvir eden figürler ise oldukça ilgili çekici bir yapıya bürünebiliyor.

Széchenyi Kaplıcaları

Avrupa’nın kaplıca konusunda ki önemli şehirlerinden birisi olan Budapeşte, ideal dinlenme alanları olarak kaplıcaların tercih edildiği bir gezi rotasını size sunuyor. Eğer gezinizde yorulduysanız yapmanız gereken Széchenyi Kaplıcalarını ziyaret etmek olacaktır. Açık alanda ki yüzme havuzlarından kapalı havuzlara kadar pek çok farklılığı bu kaplıcada bulabilirsiniz.

Váci Utca

Budapeşte’nin belki de en lüks caddelerinden birisidir Vaci Utca. Alışveriş yapabilmenize imkan tanıyan bu caddede trafik yoktur. Etrafında onlarca mağaza, otel ve diğer işletmelere kolayca ulaşabilirsiniz.

Dohány Sinagogu

Avrupa’nın en büyük Sinagog olarak da bilinen Dohany Sinagogu, 1850’lerde hizmet vermeye başlamış. Mimari açıdan incelenmeye değer olan bu sinagog, Avrupa’da ki en güzel örnekler arasında bulunuyor.

Uygulamalı Sanatlar Müzesi

Budapeşte’de turistik bir gezinin olmazsa olmazı uygulamalı sanatlar müzesi olacaktır. Çoğunlukla Macar ulusal müzesinden gelen veya dünya fuarlarından satın alınan eserleri görebileceğiniz bu müzede harika zaman geçirebilirsiniz.

Matthias Kilisesi

Matthias kilisesi, 700 yıllık köklü tarihiyle dikkat çeker. Avusturya Macaristan imparatorluğunun kurulması açısından oldukça büyük öneme sahip olan bu kilise, Franz Joseph’in de taç giydiği alan olarak bilinir.Buda Kalesi

Buda kalesi gerçekten görülmeye değer tarihi eserlerden bir tanesidir. Şehrin simgeleri arasında yer alan bu kale, Avusturya Macaristan imparatorluğu döneminde önemli bir yere sahipti. Kale içerisinde Budapeşte tarih müzesi, Macar ulusal galerisi, Szechenyi kütüphanesi gibi birden fazla yere ulaşabilirsinz.

Gellért Tepesi

Budapeşte’nin panoramik görüntüsünü seyretmek isterseniz Gellert tepesi sizi bekliyor olacak. Tepede bir de kale bulunuyor. Kale ise Macar kurtuluş savaşında şehrin kontrolü için yapılmış.

Budapeşte’de ekstradan gezilecek yerler isterseniz Margaret Adası, Sziget Adası, Budapeşte Hayvanat Bahçesi, Memento Park, Bit Pazarı, House of Terror Museum, New York Palace gibi alanları görebilirsiniz. Listenin bir hayli kabarık olduğu bu şehirde harika zaman geçirmeniz için birden fazla rota oluşturabilirsiniz.

Sziget Festivaline katılın;

1993 yılında yapılmaya başlanan ve Avrupa ‘nın en büyük kültür sanat ve müzik festivali olarak bilinen Sziget festivali, 500 bine yakın davetlisiyle ciddi karnavalların başında geliyor. Müziğin tüm ritimlerini duyabileceğiniz bu festival için dünyanın dört bir tarafından adeta katılımcı yoğunluğu yaşanıyor. Sınırsız eğlence anlayışına hakimseniz mutlaka katılmanız gereken bu festivalde mükemmel zaman geçirebileceksiniz. Macaristan Turları ile harika bir tatil geçirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.