Çek Cumhuriyeti’ne Ne Zaman Gidilir?

Çek Cumhuriyeti, farklılıkları barındıran bir ülkedir. Gidilip gezilmesi gereken destinasyonlar listesinde ilk sıralarda bulunan bu ülke, farklılıkları size sunarak harika bir tatil yaşamanıza imkan tanır.

Çek Cumhuriyeti gezilecek alanlarıyla dikkat çeker. Eğer bu ülkeye turistik bir gezi planlıyorsanız hem şehirlerini hem de doğasını mutlaka görmeli ve güzel zaman geçirmelisiniz. Hangi tarihlerde bu ülkeye gitmeliyim diyenler için kış aylarının oldukça sert geçtiğini hemen belirtebiliriz. Buna ek olarak yaz dönemleri en ideal tercih olacaktır. Hem havanın serin olması hem de eşsiz bir doğa ile karşılaşmanız için yaz ayları ideal seyahat tarihlerini oluşturur.

Türkiye’den ulaşım son derece kolay olduğu bu ülkede İstanbul’dan uçak seferleriyle ulaşabilmeniz mümkün. Ekonomik anlamda milli geliri pek de iyi olmayan bu ülke, buna rağmen Avrupa’nın önemli ağır sanayilerine sahiptir. Zira dünyanın beşinci büyük otomotiv üretimi bu ülkede yapılmaktadır.

Gel gelelim Çek Cumhuriyeti Turları sırasında gezip görebileceğiniz alanlara ve şehirlere. Sizin için liste halinde hazırladığımız bu imkandan yararlanabilir, bu ülke hakkında fikir sahibi olarak gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Charles Köprüsü

Çek Cumhuriyeti’nin simgeleri arasında yer alır. Prag’da bulunan ve eşsiz bir güzelliği yansıtan bu köprü, 516 metrelik devasa uzunluğuyla dikkat çeker. Köprü ayaklarında 30 adet heykelin bulunmasıyla oldukça ilginç görüntüleri size sunacak olan bu köprü, mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin başında kendine yer bulur.

Karlovy Vary

Çek Cumhuriyeti’nin mimari anlamda en güzel şehridir. Mimari yansımasıyla dikkat çeken bu şehir, aynı zaman da Avrupa’nın önemli kaplıca merkezlerinden birisini oluşturmaktadır. Gezilip görülmesi ve hissedilmesi mutlaka tavsiye edeceğimiz bir davranış olacaktır.

Kutna Hora

Avrupa’nın doğallığı korunabilen en güzel kasabalarından bir tanesi Kutna Hora’dır. Muhteşem manzaralara ve güzelliğe sahip olan bu şehirde kemik kiliseyi görmeniz tarifi mümkün olmayan bir deneyimi size sunacaktır.

Plzen

Çek Cumhuriyeti’nin önemli şehirlerinden birisi olan Plzen, harika mimarisiyle dikkat çeker. Bu şehrin keyfini çıkarmak için adım adım dolaşmanız gerekebilir. Ekstra olarak bu şehirde bira üretimi son derece yaygındır. Şehir içerisinde turistler için bira fabrikalarına turlar düzenleniyor. Bira içmeyi seviyorsanız mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Astronomik Saat

Çan sesleri, kukla gösterileri ve daha bir çok farklılık ile orta çağdan kalma bir saat kulesinde harika zaman geçirebilirsiniz. Saat başı çalan çanlar ve kukla gösterileri ile farklı bir deneyim yaşamanız mümkün olacaktır.

Prag Kalesi

Hem tarihi hem de büyüklük bakımından oldukça etkileyici olan Prag Kalesi, şehri panoramik anlamda izleyebilmenize imkan tanıyor. Ortaçağ eserlerinden en güzeli olan bu kale, harika bir deneyim için sizi çağırıyor.

Terezin

Naziler, en büyük zararı Çek Cumhuriyeti’nde göstermiştir. Burada belli başlı toplama merkezleri kuran naziler, pek çok insanın ölümüne sebep olmuştur. Her ne kadar kötü bir tarihi de olsa Terezin, önemli bir durak olacaktır.

Old Town Kulesi

Charles köprüsü sonunda bulunan gotik tarzda yapılmış bir kuledir. Üzeri heykellerle süslenmiş savaş sırasında zarar gören kısmı çıkarılmıştır.

Çek Cumhuriyeti’ni ziyaret edebilmeniz için pek çok sebep vardır. Yukarıda bahsedilen bölgeler turistlerin en çok tercih ettiği alanları oluşturmakla birlikte daha sayamadığımız birden fazla alan da bu ülke sınırları içerisindedir. Coğrafyasının büyük bir bölümünü oluşturan ormanlık alanlarda görülmeye değer doğal güzellikler Çek Cumhuriyeti’nde sizi bekliyor. Yurt dışı turlar arasında en çok tercih edilenler turlardandır, Çek Cumhuriyeti turları. 

Festival ve Karnavallar;

Çek Cumhuriyeti’nde festival ve karnavallar ciddi öneme sahiptir. Hem yöresel hem de geniş kitleli gerçekleşen bu festivallerde güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Matthew panayırı, Paskalya pazarları, Cadılar gecesi, Prag maratonu, uluslararası müzik festivali, bira festivali, yiyecek festivali, çağdaş dans festivali, uluslararası film festivali gibi pek çok alternatifi bulabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.