Finlandiya’ya ne zaman gitmeli, hangi şehirlerini gezmeli?

Farklılıkları size sunabilecek güzellikleri, enfes kutup ışıkları, Noel Babası ve daha nice güzelliğiyle dikkat çeken Avrupa’nın önemli ülkelerinden ve destinasyonlarından olan Finlandiya’da mükemmel zaman geçirebileceksiniz. Kuzeyin en etkileyici ülkelerinden birisi olan ve Avrupa’nın en dikkat çekici şehirlerini barındıran ülkeyi gezmek için Finlandiya Turları ile  mükemmel zaman geçirebileceksiniz.

Size sağladığı refah, güvenli, modern ve yeşil güzellikleriyle temiz bir İskandinav ülkesi olan Finlandiya, gezmekten büyük keyif alacağınız güzellikleri size sunacaktır. Ülke genelinde bulunan gür ormanlar, şirin kasabalar, planlı kentler, tasarımlar, ahşap ve sivil mimari, görülmeye değer ender güzellikleri size sunuyor. Kendinde hayranlık bıraktıran bu güzelliklerin tamamını sizlere sunan Finlandiya’yı bir solukta gezebilmeniz için harika rehber niteliğinde bilgileri sizin için hazırladık.

İklim Nasıldır?

Finlandiya iklimini bilmeniz, bu ülkeye yapacağınız ziyaretin önemli bir ayağı olacaktır. Her şeyden önce Finlandiya kesinlikle bir kuzey ülkesidir ve kış ayları son derece soğuk geçer. Finlandiya’ya gitmek için en ideal mevsim, hava şartlarının 20 ve 30 derece arasında değiştiği yaz ayları olacaktır. Bu ülkenin ilginç özelliklerinden bir tanesi, kuzey bölgesinde güneşin hiç batmaması, güneyde ise çok geç batmasıyla karanlığın yeterince oluşmamasıdır.

Finlandiya’nın şehirlerini incelediğinizde ise birbirinden uzak olmasına rağmen son derece temiz ve güzel olmasıyla da dikkat çekiyor.

Helsinki ; Ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Oldukça fazla güzelliklere sahip olan bu şehir, sizi büyüleyecek yanlarıyla dikkat çeker.

Jyvaskyla ; Bu şehir ismini eğitimle duyurmuştur. Ülkenin orta kısımlarına düşen bu şehirde üniversitelerin bir hayli fazla olması dikkat çeker.

Kuopio ; Göller bölgesi olarak bilinen alanda kurulmuştur ve eğitim alanında ki çalışmalarıyla üniversiteler şehri olarak bilinmektedir.

Lappeenranta ; Finlandiya’nın Rusya sınırına yakın olan şehridir.

Oulu ; Teknoloji merkezi bir şehir olmasının yanı sıra şirketlerin genellikle tercih ettiği bir şehir hüviyetindedir. Mimari anlamda teknolojik binaları bolca görebilirsiniz.

Rovaniemi ; Kuzey ışıklarıyla büyülü bir şehirdir. Tüm imkanları kolaylıkla bulabilirsiniz.

Savonlinna ; Kültür sanat denildiğinde Finlandiya’da akla ilk gelen yerdir. Opera festivalleri ve kalesiyle ünlüdür.

Turku ; Ülkenin eski başkenti olmasına rağmen kaleleri ve katedralleri ile ünlüdür.

Finlandiya’nın şehirleri de en az kendisi kadar ilgi çekicidir. Bu sebeple iyi değerlendirmek ve harika fırsatları yakalamak gerekir. Genel anlamda bakıldığında ilk karşınıza çıkacak olan bu şehirlerin tertipli ve düzenli olmasıdır.

Helsinki, müzeleriyle park ve bahçeleriyle, sanat anlayışı ile gezip görmeniz gereken önemli şehirlerin başında gelmektedir. Helsinki’ye yalnızca 15 dakika mesafede yer alan ve ada üzerinde kurulu bulunan Suomenlinna, bir ada olarak dikkat çekse de kalesi ve doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Porvoo ise ülkenin en eski kentleri arasında yer almıştır. Başkentten yalnızca 50 dakikalık mesafede yer alan bu şehir, harika mimari özellikleriyle tamamen size özel bir tatil fırsatı sunacaktır. Kotka şehri ise ikişer katlı mimarileriyle dikkat çekiyor. Bu evlerin tamamında orijinal Fin hamamlarına rastlayabilirsiniz.

Finlandiya sulak bir alandır. Öyle ki göller bölgesi olarak alınan bölgede 60 binin üzerinde göl ve ada bulunuyor. Orman ve göl gezileri olmadan gerçekleşen bir Finlandiya gezisinde mutlaka bir şeylerin eksik kaldığına şahit olabileceksiniz.

Ülkenin tarihi anlamda ki mimarisine bakıldığında en dikkat çeken yapı Hameenlinna olacaktır. 13. yüzyıldan kalma olan bu kale, ülkenin en eski kalesi olma özelliğini göstermektedir.

Tabii ki Sauna. Finlandiya için gerçekten özel bir öneme sahip olan Saunalar, görülmeye değer ve tecrübe edilmesi gereken deneyimler arasında bulunuyor. Dünyanın en meşhur hamamları olarak bilinen Fin saunalarında güzel zaman geçirebilirsiniz.

Finlandiya’nın dikkat çeken bir diğer yanı ise kuzey ışıkları olarak bilinen doğa harikası görüntünün en güzel izlenebildiği alanlar olmasıdır. Birçok kişinin hayali olan Kuzey Işıkları, Saariselka’da görülebilir. Yurt dışı turlar arasında da en çok tercih edilendir. 

Farklılıkları yaşamak için bir gezi yapmayı planlıyorsanız Finlandiya gerçekten sizin için ideal noktaları oluşturacaktır. Harika zaman alabileceğiniz bu noktalarda eşsiz güzellikleri görebilecek, Fin halkının önem verdiği festival veya karnavallara katılabilecek ve muazzam zaman geçirebileceksiniz. Birbirinden güzel fırsatları size sunacak olan bu ülke, Avrupa’nın en özel destinasyonu olarak sizleri bekleyecek. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.