Fransa’ya ne zaman gitmeli, gezilecek yerler listesi nelerdir?

Ortaçağın tüm güzelliklerini size yansıtan, modern dünyanınsa eşsiz fırsatlarını sunan Fransa, Avrupa’nın en çok tercih edilen destinasyonları arasında kendine yer buluyor. Yaşamayı seven insanların ziyaret ettiği Fransa, tüm ziyaretçilerine beklentilerin çok üzerinde olanaklar sunarak harika bir deneyim yaşanmasını amaçlıyor. Matisse’nin ilham aldığı kıyı köylerinden, Hemmingway’in tercih ettiği Paris kafelerini görebilirsiniz. Sadece tarihi alanlarıyla değil gastronimi turizmi ile de dikkat çeken Fransa Turları, sıcacık insanları, muhteşem sahilleri, harika yemekleri ve binlerce yıllık köklü tarihiyle özel bir tatil deneyimini yaşamanız için elinden geleni yapacaktır.

Fransa için dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi deniliyor. Bu durum nispeten doğrudur. Farklı alternatifleri bulabileceğiniz bu ülkede kimi zaman Aşıklar şehri Paris’in mükemmelliğini yaşayabilir, kimi zaman Alplerde ki kayak merkezlerinde eğlenceli zaman geçirebilir veya da Akdeniz kıyılarında ki muhteşem kumsallarda güneşin tadını alabilirsiniz. Buna ek olarak Ortaçağdan kalma tarihi şatoları ve muhteşem eserleriyle Avrupa’nın en önemli kentlerini görme şansına sahip olabilirsiniz. Tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin yemekle buluştuğu bu ülke, sizin için adeta bir cennet olacaktır.

Fransa Gezi Rehberi

Fransa her dönem popüler olmuştur. Bu sebepledir ki ilgi çekici bir yapısı vardır. Kelt, Latin ve Frenkler birbirlerine karışması ile şuan ki Fransa’nın durumunu ortaya koymuştur. Sakin bir yapıya sahip olsa da ateşli geçmişiyle tanınan Fransa, yaklaşık bin yıllık dönemde Avrupa’nın en önemli merkezlerinden birisi haline dönüşmüştür. Gotik katedraller, Loire Şatosu ve Paris’in büyülü mimarisi, görülmeye değer yapıları ortaya çıkarmıştır.

Fransa genelinde her geçen gün kalitesini ve sayısını artıran işletmeler sayesinde yolculuk son derece kolay bir hale dönüşüyor. Özellikle ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmaması şehirler veya ülkeler arası yolculuğu mümkün kılarak harika bir deneyimin ilk adımını oluşturuyor. Eğer yolculuğunuzu bisiklet ile yapıyorsanız sizin için hazırlanmış bu harika hemen deneyebilirsiniz. Zira bunun için organize edilmiş özel yollar boyunca kamp, dağ yürüyüşü gibi aktiviteler yapmanıza imkan da tanınıyor.

Fransa’da ilk gidilmesi gereken nokta Paris olacaktır. Muhteşem kültürel zenginliği ile dikkat çeken Paris, farklı bir atmosfere sahip olmasıyla da biliniyor. Gece hayatı, sanat ve kültürel etkinliklerin yanı sıra tarihi eserlerin de bolca görebileceğiniz bu şehirde harika zaman geçirebilirsiniz.

Ile de France

Fransa’nın başkenti olan Paris,Île-de-France bölgesinin merkezi. Görmeniz gereken yerlerin başında kendine yer buluyor. Sanat ve modanın muhteşem örneklerini burada görebilirsiniz. Eiffel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali ve Champs-Élysées isimleriyle özdeşleşen, dünyanın en çok turist alan şehirlerinden.

2.Rhone-Alpes

Lyon, dünyanın gastronomi başkernti olarak biliniyor. Aynı zaman da Unesco’nun dünya mirası listesinde.

Alsace-Lorraine

Alsace-Lorraine bölgesi ülkenin kuzeyinde endüstri şehri olarak biliniyor. Kuzey Fransa’nın düzlükleri üzerine kurulan şehirde yemek kültürü ön plana çıkıyor.

Normandiya

Normandiya, katedral, kale ve tarihi eserleriyle kuzey Atlantik kıyılarını oluşturan ülkenin en ilginç bölgeleri arasında kendine yer buluyor. Zengin bir tarihe sahip olan bu bölge aynı zaman da  Fransa’nın ulusal kahramanı olan Jeanned’Arc ile anılan Rouen kenti ve elbette Mont St. Michel Adası ile de ünlü.

Breton

Breton, muhteşem kıyı şeridiyle tanınır. Tarih öncesine ait eserleri burada görebilirsiniz. Şatoları ve lavanta bahçelerini görmek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.

Burgonya

Yeşil vadiler, enfes şarap çeşitleri ve yemek kültürüyle dikkat çeken Burgonya bölgesi, size özel deneyimleri yaşayabilmenize imkan tanıyacaktır. Atlantik kıyısından Bordeaux’a kadar uzanan ve Poitou-Charentes’den geçen hac yolu boyunca devam eden ziyaretçilere bolca Romanesk tarihi dokuların farklı türlerini sunuyor.

Aquitaine, Limousin ve Poitou-Charentes

Tarihi bir liman şehri olan Bordeaux, UNESCO Dünya Mirasları listesindeki güneybatı Fransa’nın Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes bölgesinin başlıca ticaret merkezi.

Midi-Pyrénées ve Auvergne

İspanya sınırlarına kadar uzanan bu bölge yürüyüş ve kayak için harika deneyimleri size sunuyor. Bir yanda denize girebilirken diğer yanda kayak yapabileceğiniz harika bir doğaya sahip. Languedoc’un enfes manzaraları, Orta Çağ kentleri ve Cathar Kalesi ile meşhur.

Provence-Alpes-Côted’Azur

Kayak denildiğinde akla ilk gelen Alp dağlarının Fransa uzantıları harika deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Bu bölge kayak için adeta biçilmiş kaftan. Bununla birlikte Outdoor etkinlikler de sıklıkla gerçekleşiyor. Burada dikkatinizi Marsilya ve Aix-en-Provence gibi şehirlerin bulunduğu bölge çekecektir. Fransa’ya gelen ziyaretçilerin uğramadan geçmediği bu bölge, hemen hemen her şeyi ile kendini öne çıkmayı başarmış. Tarihi kalıntıları, sevimli köyleri, üzüm bağları ve muhteşem manzaraları sayesinde harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Fransa’ya ne zaman gidilir?

Fransa’yı ziyaret etmek için tercih edeceğiniz zaman dili oldukca önemlidir. Nisan ve Mayıs ayları ile Eylül ve Kasım ayları ideal tarihler olarak dikkatinizi çekecektir.

Festival tarihlerini takip edin;

Fransa kültürel açıdan da tercih edilecek ülkelerden birisidir. Festivaller özel bir öneme sahiptir. Bunlar mükemmel kültürün dışa yansıması olarak karşınıza çıkar. Fransa’da yer alan belli başlı festivalleri takip edebileceğiniz gibi etkinlikler için biletler de temin edebilirsiniz. Focus Dans, Le Defile, Deauville Festivali, Homages,  Sam Amcanın belgeselleri, Deauville sezon 1, Perpignan foto muhabirliği festivali, D’Avignon festivali, Avignon’s OFF Festivali, Eurockeennes de Belfort, Choregies of Orange, Fete Du Cinema gibi festivalleri takip edebilirsiniz.

Yurt dışı turlar genellikle özel günlere göre en çok tercih edilenlerdir.  Fransa’nın en bilindik festivali Cannes film festivalıdır. Film dünyasına yön veren bir festival konumunda ki Cannes film festivali ile efsane bir etkinliğin tam ortasında kendinizi bulabilirsiniz. Kısacası kültürel anlamda Fransa’yı tanımak isterseniz etkinlik bilgilerine göz atmanızda fayda olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.