İspanya’da gezilecek yerler ve şehirler, İspanya’ya ne zaman gidilir?

Avrupa’nın en özel destinasyonlarından birisi olan İspanya, sahip olduğu tüm güzellikler ile insanı büyüleyen bir yapıya sahip. Tarihi eserleri, hiçbir yerde göremeyeceğiniz kültürel özellikleri, farklı yapısı ve eşsiz deneyimler sunmasıyla Türk turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında bulunuyor. Güneyinde ve doğusunda Akdeniz’in muhteşem sularını barındıran İspanya, Kuzeyinde ise Atlantik okyanusu, Portekiz, Fransa gibi ülkelerle komşu. Batı Avrupa’daki ikinci büyük ülkesi olan İspanya, 650 metrelik ortalama rakımı ile İsviçre’den sonra Avrupa’daki ikinci en yüksek ülkesi olarak biliniyor. İspanya Turları en çok tercih edilen turlar arasındadır. 

Coğrafi olarak mükemmel bir ortamı size sunan İspanya, harika gezilecek yerleri de bünyesinde barındırıyor. Tek tek yazmak yerine şehirler halinde sıraladığımız bu bilgiler, sizin için rehber niteliği taşıyacak ve harika deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacaktır.

Madrid;

Ülkenin başkenti olan Madrid, ilginç müzeleri, mimari güzellikleri, lezzetli yemekleriyle dikkat çekiyor.

Barcelona ;

Barcelona ülkenin ikinci büyük şehri. Bir hayli fazla olan turistik yerleri, modern ve şık mimarisi, zengin kültürü ile mükemmel bir tercih olacaktır.

Bilbao;

İspanya’nın sanayi kentidir. Guggenheim Müzesi burada binlerce eserle sizi bekleyecektir.

Cadiz :

Batı Avrupa’nın 4000 yaşında en eski kenti, karnavalı meşhur. Harika güzellikleri görebilmeniz için muhteşem bir deneyim sizi bekliyor.

Cordoba :

Kesinlikle gezilip görülmesi gereken ender güzellikler burada yer alıyor. Müslümanlar tarafından yapılan Kurtuba caminin muhteşem mimarisini görebilir ve Avrupa’da İslam izlerine şahitlik edebilirsiniz.

Granada :

El Hamra sarayı gibi özel bir yere sahip olan bu şehir, İslam eserlerinin en güzel örneklerini de barındırıyor.

Malaga :

İspanya’nın bir başka güzel şehri olan Malaga, Alcazaba Kalesi, Roma Tiyatrosu, Picasso Müzesi ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Seville :

Dünyanın üçüncü en büyük katedralinin olduğu Endülüs başkenti. Gezilmesi görülmesi gereken enfes yerlere sahiptir. Mutlaka gezi listenizde bulunmalıdır.

Valencia :

Kumsalları ile mükemmel bir deneyim sunar. Avrupa’nın önemli gastronomi merkezlerinden birisi haline dönüşmüştür.

Zaragoza :

Aragon Özerk Bölgesi’nin başkentidir. Arap ve Hiristiyan mimarı stilleri ile harika tarihi eserler burada sizleri bekler.

Almeria :

Deniz ve kumsallar için İspanya’ya gidiyorsanız Almeira en güzel örnekleri oluşturacaktır.

Ibiza :

Dünyanın muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken sayılı tatil bölgelerinden birisi olarak bilinen İbiza, eşsiz güzellikleri görebileceğiniz harika bir destinasyondur.

La Rioja ;

Bu şehre gidiyorsanız ünlü İspanyol şaraplarının tadına bakabilirsiniz. Zira üzüm bahçeleri burada çok meşhurdur.

Mallorca :

Çılgın gece hayatı, harika kumsalları, tarihi eserleri ve mükemmel deneyimleriyle size özel bir tatil imkanını bulabilirsiniz.

Sierra Nevada :

Yürüyüş için mükemmel bir bölgedir. Outdoor sporlarını burada yapabilirsiniz.

İspanya Festivaller

İspanya farklı deneyimler yaşayabileceğiniz bir ülkedir. Festivalleriyle dikkat çeken bu ülkede birden fazla etkinlik sizi bekliyor. Her biri birbirinden güzel etkinlikler de mükemmel zaman geçirebilme şansına sahip olabileceksiniz. Her şehrin ayrı ayrı festivalleri olabileceği gibi bölgesel düzenlenen festivaller de sizi bekliyor olacak.

En bilinen festivaller arasında Festes de la Merce, Dia de SantJordi, Festival de SantJoan, FestaMajor de Gracia, Festival de Sonar, GrecArts Festival, San Isidro Boğa Güreşleri Festivali, Almudenan Sanisidro’nun Asıl Başlangıç Festivali, La Paloma / Kralın bayramı, Festival de Otono / Bahara Hoş Geldin Festivali, San SebastianJazz Festival, San Sebastian Film Festival, San SebastianTheatre Festival
AsteNegosia (Semana Grand), La Tamborrada / Baskların Resmi Bayramı gibi etkinlikler sizi bekliyor. Yurt dışı turlar sırasında böyle farklı seçenekleri değerlendirmelisiniz. 

Sanfermin Festivali;

Eminim hepinizin en çok merak ettiği etkinlik budur. Hep televizyonlarda gördüğünüz insanları kovalayan boğalar. Evet işte o festivalin ismi Sanfermin’dir. Temmuz’un ilk haftası Pamplona’da gerçekleşen bu etkinlik Boğalarla birlikte koşmanın dayanılmaz heyecanını size sunacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.