Kanada’ya Ne Zaman Gidilir?

15.yüzyıla dayanan tarihi yapısını modernlikle buluşturan ve güzellikle yılın her dönemi binlerce turiste ev sahipliği yapan Kanada’da hayatınızın en güze tatilini geçirebilirsiniz. Kanada’ya adım attığınız an itibariyle bir tarafınızı uçsuz bucaksız deniz saracak diğer tarafınızı da birbirinden güzel ışıklandırılmış devasa mimariler saracak. Gezindiğiniz her sokakta bu muhteşem mimarilerin yanı sıra 15’nci yüzyıla ait birçok eseri gözlemleyebileceksiniz. Eğer müzik, tiyatro ve film festivalleriyle dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız Kanada tatilinizi Nisan ve Mayıs ayları için planlamalısınız. Ancak spor tutkunuysanız kış aylarında tatile çıkmanız daha uygun olur. Ülkenin en önemli spor dalları olan Buz Hokeyi ve Kayak sporu etkinliklerine katılarak eğlencenize eğlence katabilirsiniz. Kanasa aslında doğal güzellikleri ve ekonomik yapısıyla daha çok ABD’ye benziyor. Kanada çok kültürlü yapısının getirdiği kapsayıcılığıyla ön plana çıkıyor. Sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması ve eşcinsel evliliklerin yasal olması gibi liberal konularda öncüdür. Silah kullanımında sıkı denetimlere sahip olup en fazla vergi veren ülkedir. Kanada soğuk ve uzun kış günleriyle bilinir.  Yazları ise ılık ve kısa geçer. Yazın sıcağından bunalmış artık nefes alacak bir ülke isteyenler için harika bir tercihtir. Kanada Turları sırasında da zaten gezip gördüğünüzde tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

Vancouver’u Kesinlikle Görmelisiniz

Kanada’ya gidip de görmeden gelmemeniz gereken bir şehir olan Vancouver Kanada’nın Los Angeles’ı, bağlı bulunduğu British Columbia eyaleti için de Kanada’nın Kaliforniya’sı diyebiliriz. Çünkü burası adeta ünlü akımına uğramaktadır. Bir diğer görülmesi gereken yer ise Kanada’da kayalıkların eteklerinde bulunan ufak bir kasaba olan Banff doğan severler için biçilmiş kaftan. Renkli evleri ve sokaklar arasında görülen devasa kayalıklar ile muhteşem bir görüntüye sahiptir. Burada yürüyüş yapmak oldukça keyiflidir. Uzun bir yürüyüşün ardından kendinize bir restoranda biftek ısmarlayabilir, bu eşsiz doğanın karşısında keyfinize bakabilirsiniz. Kanada her milletten insanın zevkine keyfine uygun niteliklere sahip şehirleri bünyesinde barındırıyor. Kalabalıktan kaçmak isteyenlere minyatürleri aratmayan sessiz sakin kasabalar, kalabalık önünde bulunmak isteyen lüks yaşamı tercih edenlere yönelik büyük şehirleri bulunuyor. Sizde tercihini yapıp bu muhteşem ülkenin ganimetlerinden faydalanabilirsiniz.

Dünyanın En İyi Sanatçıları Burada

Uluslararası Montreal Caz Festivali ile hayatınızda görmediğiniz bir eğlencenin kapılarını aralamaya ne dersiniz. 2004 yılından beri düzenlenmeye başlayan Montreal Caz Festivali, öylesine yaygın ki Guinness Rekorlar Kitabına dahi girmiştir. Sizde Dünyanın en önemli Festivallerinden biri olan Montreal Caz Festivaline katılarak kesinlikle bu eğlenceyi yakalamalısınız. Haziran ayının son günlerinde düzenlenmeye başlayan bu Festivalde 30 ülkeden 3000’e yakın sanatçıyı sahnede izleme şansına sahipsiniz. 10 gün süren festival boyunca 650’den fazla konser düzenleniyor. Festivale 2.5 milyonu aşkın insanın katıldığını düşünürsek oldukça eğlenceli ama bir o kadarda yorucu bir festival olduğunu söyleyebiliriz.

Dünya Mutfağı Kanada’da Görülüyor

Kanada, Yerli Mutfağı, Avrupa Mutfağı ve Asya Mutfağını bir arada görebileceğiniz nadir mutfaklardan birine sahiptir. 15’nci yüzyıldan beri ülkenin yerli halkı olan Aborjinlerin mutfak kültürüne önemli oranda katkı sağladıklarını görebilirsiniz. Günümüzde Kanada’nın sembollerinden olan akçaağaç şurubu Aborjinlerden günümüze kadar gelmiştir. Uzun zamandan beri Kanadalıların mutfaklarını süsleyen bu lezzeti kesinlikle tatmalısınız. Pasifik somonu, kiviak ve bannock gibi diğer Aborjin mutfağına özgü yiyeceklerde günümüzde hala yemek masalarını süslemeye devam ediyor. Kanada mutfağı çok geniş bir yelpazeye sahip, İngiliz, Fransız, Ukrayna, Alman ve Polonya mutfakları da ülkenin yemek kültüründe önemli oranda görülüyor.  

Ülke Kültürünü Hediyelik Eşyalarla Evinize Taşıyın

Kanada’da yüzlerce çeşit hediyelik eşya bulmanız mümkün. 15’nci yüzyıldan beri ülkenin sembolü konumunda olan akçaağaç pekmezi, yaprak ve geyik temalı hediyelik eşyaları her şehirde bulabilirsiniz. Öyle ki akçaağaç pekmezi, yaprak ve geyik sembollerinden üretilmiş, ülkenin kültürünü yansıtan anahtarlıklar, oyuncaklar, ev gereçleri ve süs eşyaları arasından dilediğinizi alabilir ve yakınlarınızı sevindirebilirsiniz.  

Kanada ziyaretinizi biraz daha eğlenceli hale mi dönüştürmek istiyorsunuz. Öyleyse Halifax, Ottowa, Tobermory, Victoria, Montreal, Quebec, Toronto, Niagara, St. John, Vancouver bölgelerini de ziyaret ederek tatilinize yenilikler katabilirsiniz.

Halifax: Müze ve tarihi yapılarla dolu bir şehir olan Halifax, toprak alanı bakımından küçük olsa da tatilinize büyük değişikler katacaktır.

Ottowa: Kanada’nın başkenti Ottowa’da doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Tarihi yapısı ve müzeleriyle binlerce turisti misafir eden Ottowa, ülkenin turizm açısından en çok gelişen bölgelerinden biridir.

Tobermory: Sessiz ve sakin bir bölge olan Tobermory’de yorgunluğunuzu atabilir, tatil hareketliliğine biraz mola verebilirsiniz.

Victoria: Kanada’nın cazibe merkezi olan Victoria, doğası ve kültürel yapısıyla Kanada’nın en önemli şehirlerinden biridir. Victoria’da çok sayıda milli park ve müzeyi gezinebilirsiniz.

Montreal: Alışveriş merkezleri ve canlı sokaklarıyla kendine hayran bırakan nadir şehirlerden biri olan Montreal’de dar sokaklarda gezinerek, festivallerde eğlenebilirsiniz.

Quebec: Kuzey Amerika’nın en eski yerleşim alanlarından biri olan Quebec’deki tarihi atmosfer sizi büyüleyecek.  

Toronto: Modern mimariler, gökdelenler ve Ontaria Gölüyle benzeri görülmeyen bir şehir olan Toronto’da otantik bir hava yakalayabilir, tatilinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Niagara: Şelalelerle dolu bir bölge olan Nigara’da suyun sesiyle kafanızı dinleyebilirsiniz.

St. John: Kayalık bir alana kurulmuş olan St. John’da doğal güzellikleri ve tarihi mimarisiyle kendini gösteren bir şehirdir.

Vancouver: Muhteşem manzaraları ve doğal yapısıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Vancouver’da gezinerek tatilinizi eğlenceye dönüştürebilirsiniz. Kuzey Amerika Turları arasından en eğlenceli olanı seçmiş olursunuz. 

Kış Sporları İçin En Güzel Yer Kanada

Sadece evinizde seyredebileceğiniz, barlarda izlenirken şahit olduğunu bir spor olan buz hokeyi; Kanada’nın ulusal sporudur. Bu sporu ortamın atmosferi ve coşkusuna katılarak layıkıyla izleyebileceğiniz tek yer Kanada’dır. Spor Kanadalıların adeta kanına işlemiş bir aktivitedir. Hockey’in yanı sıra ülkenin dört bir yanında kayak, snowboard, artistik buz pateni, curl, köpek kızağı ve daha niceleri ilgiyle ve merakla yapılıyor. Sizde Kanada’nın hırçın yamaçlarında kayağın keyfini çıkarmak istemez misiniz? Bunun yanında Kanada’nın harika manzarasını, kızak köpekleri sizi çekerken; ister arkanıza yaslanıp izleyin isterseniz dizginleri elinize alın ve anın keyfini doruklarda yaşayın. Bunun ayrımını yapmak tamamen size kalmış.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.