Letonya’ya Ne Zaman Gidilir?

Baltıkların cenneti, yemyeşil doğanın hüküm sürdüğü Letonya, hiç bitmesini istemeyeceğiniz manzaraları size sunarak harika bir tatil imkanı yakalamanıza olanak tanıyor. Baltık ülkeleri arasında küçük yapısıyla dikkat çeken fakat bir o kadar da kültürel, sanatsal ve tarihi büyüklüğü olan bu ülke, enfes bir rota için akla gelen ilk tercih konumunda.

Ülkenin yarısının ormanlarla kaplı olması, nüfusun bir o kadar dağınık, pagan kültürünün önemli duraklarından birisi olması dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Ülkenin başkenti olan Riga, aynı zaman da Baltık ülkelerinin de en büyük kenti konumunda. 2 milyona yakın nüfusu ile ciddi bir metropol konumunda olan Riga’nın yanı sıra pek çok şehir gezilip görülmesi gereken güzellikleri barındırıyor.

Doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Letonya Turları sırasında göreceksiniz ki Riga haricinde ki diğer şehirler hem küçük hem de sakin yapılarıyla dikkat çekiyor ve farklılıkları yaşamanıza imkan tanıyor.Görebileceğiniz Letonya Şehirleri;

Riga; Ülkenin başkenti, baltık ülkelerinin de en büyük şehri. Tarihi yapısıyla dikkat  çekiyor.

Jurmala; Riga’ya yakın konumuyla biliniyor. Tatil ve turların gözde durakları arasında.  

Daugavpils; Letonya’nın ikinci büyük kenti konumunda. Sanayinin büyük bölümü bu şehirde bulunuyor.  

Kuldiga : Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir batı kasabaları arasında en bilineni.

Liepaja : Ülkenin kültürel anlamda önemli şehirlerinden birisidir. Rüzgarı ve müzikleriyle ünlüdür.

Madona : Doğal ortamlarıyla harika bir deneyim sunan Madona, orman, manzara ve gölleriyle dikkat çeker. Aynı zaman da ülkenin kış sporları merkezidir.

Sigulda ; Şehir kaleleri görülmeye değer. Mükemmel bir tarih ile ülkenin önemli turistik noktalarıdır.

Elbette ki güzel şehirlerin haricinde gezilecek pek çok farklı noktayla bilinir. Yukarıda yer alan şehirleri biraz daha genişletecek olursak;

Riga;

Letonya denildiğinde akla ilk gelen şehir Riga olacaktır. Mükemmel olanakları size sunacak olan bu şehir, taş sokakları, gotik mmarisi, kiliseleri, sanatsal yaşantısı, kültürü ve dini sembolleriyle mutlak gezilip görülmesi gereken yerler arasında kendine yer bulur. Şehirde eğlence üst seviyede olmakla birlikte turistik gezilerin de önemli durakları arasında bulunur.Jurmala;

Riga şehrine yalnızca 25 kilometre uzaklıkta bulunan Jurmala, kumsallarıyla dikkat çekiyor. Sahil kenarında başlayan çam ormanları, ahşap evleri ile ideal bir destinasyon havasına bürünen bu şehir, festivalleriyle de oldukça ünlü.

Sigulda;

Riga’nın doğusunda yer alan bu şehir, kaleleri, Gauja nehri, Gauja milli parkıyla önemli duraklardan birisi olacaktır. Letonya’da gezilebilecek yerlerin önemli ayağını oluşturan bu şehirde Turaida Museum Reserve içerisinde Folk Song Park adlı geleneksel müzik parkı, Turaida Köşkü, Turaida Kilisesi, Turaida Kalesi ve kilise tepesi gibi önemli alanları görebilir ve keyfinize bakabilirsiniz. Özellikle Sigulda kalesi görülmeye değer bir Ortaçağ kalesidir. Kış aylarında kayak pistlerinin dolup taştığı bu şehir, yazın da bisiklet, trekking gibi uygulamaları ziyaretçilerine sunmaktadır.

Liepaja

Liepaja, rüzgarların şehri olarak da bilinir. Hoş bir mimariye sahip olan bu şehirde sahil boyunca gerçekleşen festivaller görülmeye değerdir. Özellikle yerel halkın yerel kostümlerle yaptığı karnavallar, harika zaman geçirmenize imkan tanıyacak.

Cesis

Eğer gittiğiniz ülkelerde güzel hatıralar için fotoğraf çekiyorsanız Cesis sizin aklınızı başınızdan alacak güzellikleriyle karşınıza çıkacaktır. Muhteşem bir manzaranın beşiğinde olan Cesis, harika ormanları, Gauja nehri, Cesis kalesi, taş sokakları, Kale parkı, tekne gezileri gibi alternatifleri size sunarken, kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekmenize de imkan tanıyacaktır.

Kuldiga

Avrupa’nın az bilinen romantik şehirlerinden birisidir Kuldiga. Ortaçağ kalıntıları ile romantik bir tatil geçirmenize imkan tanıyan bu şehir, Venta nehrinin tüm güzelliklerini size sunuyor. Unesco’nun dünya mirası listesinde yer alan bu şehirde Riezupe Doğa Parkı, Riezupe Duke Jacob kum mağaraları, Riezupe Nehri Vadileri, efsanevi Venta Akıntısı, Venta Köprüsü, Aleksupite Nehri civarındaki eski kent merkezi, Aleksipute Şelalesi ve Kuldiga Müzesi bu şehrin en dikkat çeken yanlarını oluşturuyor.Ventspils

Baltık denizi kıyısında yer alan ve ülkenin en batı noktalarından birisi konumunda ki bu şehir, ormanlık ve tarihi güzellikleriyle büyüleyici bir dünyaya adeta sizi çağırıyor. Şehirde görebileceğiniz önemli yerler arasında Su parkı, macera parkı, deniz açık hava müzesi, küçük tren ve kilometrelerce uzanan beyaz kumlu sahiller ilk akla gelen yerler olacaktır.

Rundale Sarayı ve Müzesi

Letonya’  da görebileceğiniz en özel bölgelerden bir tanesidir Rundale sarayı ve müzesi. Ünlü heykeltıraşların eserlerinin yer aldığı bu gezi bölgesinde büyük salonlar, galeriler, dük odaları, düşesin odaları bulunuyor. Sarayda klasik müzik konserlerine denk gelirseniz harika zaman geçirebilirsiniz.

Festivaller aklınızı başınızdan alacak;

Letonya festivalleri son derece eğlenceli ve güzel geçer. Sırf bu sebeple dahi pek çok turist ziyaret tarihlerini festival zamanına denk getirmeye çalışır. Temmuz ayında başlayan deniz festivali mutlaka görülmesi gereken etkinlikler arasında yer alır. Yerel kültür ve sanat çalışmalarının yanı sıra ünlü müzisyenlerin performanslarını da burada bulabilirsiniz. Yine bir başka önemli etkinlik olan Summer Sound festivali de bir çok önemli müzisyeni dinleme şansını size sunacak ve harika zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Yurt dışı turlar ile seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.