Milano’ya Ne Zaman Gitmeli? Milano Gezilecek Yerler Listesi

Milano, her ne kadar başkent ünvanını Roma’ya kaptırsa da ülkenin sanayi ve dünyanın da moda şehirlerinden birisi olarak göze çarpıyor. Farklı yapısı ve muhteşem özellikleriyle dikkat çeken Milano, tam bir geçiş noktasını andırıyor. Yani Milano şehrine gelen bir kişi Bologna, Floransa, Como Gölleri, Venedik ve Verona gibi bölgelere oldukça yakın yapısıyla dikkat çekiyor.

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Avrupa’nın önemli seyahat merkezlerinden birisi konumunda ki Milano, enfes özelliklere sahip bir şehir hüviyetinde sizi bekliyor. Meraklı iseniz ünlü markaların tamamını burada bulabileceğiniz gibi en güzel tarihi eserlere de yine burada gezebilirsiniz. Futbol fanatikleri için 80 bin kişi kapasiteli Stadio Guiseppe Meazza ya da San Siro sanırım bir müze kıvamında olabilir. Gezilecek yerler yok mu? Elbette ki var. Milano Turları ile gezebileceğiniz yerleri sizler için özenle sıraladık;

GEZİLECEK YERLER

Gezilecek yerlerin listesi birden fazla konumunda bulunuyor. Bunları sıralayacak olursak Duomodi Milano  (Duomo Katedrali), Galleria Vittorio Emanuele, Porta Venezia, Via Dante, Teatro alla Scala (Scala Opera Evi ve Tiyatro Müzesi), Pinacotecadi Brera, Santa Maria delleGrazie Kilisesi, Castello Sforzesco (Sforzesco Kalesi), Museo Poldi Pezzoli, Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi), Basilicadi Sant’Ambrogio, Navigli gibi tarihi alanlar, meydanlar veya müzeler görülmeye değer yerler olarak karşınıza çıkacaktır. Milano’da dikkat edilmesi gereken bir diğer bölge ise Como gölleri olacaktır. Doğal güzellikleriyle büyüleyici bir yapıyı sizlere sunan Como Gölü, eşsiz güzelliklerini sonuna kadar yansıtacaktır.

MILANO’YA ULAŞIM

Milano’da ulaşım oldukça kolay. Milyonlarca insanın var olduğu ve her yıl yine milyonlarca insanın ziyaret ettiği bu şehirde 3 tane farklı havalimanı bulunuyor. Linate, Malpensa ve Bergamo havalimanlarından yalnızca Lineta’da Türkiye’den gelen uçuşlar kullanılmıyor. Hava limanlarından şehre ulaşım son derece kolay. Tren, otobüs veya taksilerle şehre ulaşabilmeniz mümkün olacak. Özellikle tren yolculukları İtalya’da çok popüler ve yaygın. Fakat burada yavaş ve hızlı trenlere göre ayırt etmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Regionale ismi verilen tren en yavaş ve ucuz olandır. EC ve Frecciarossa yada IC gibi hızlı ve daha konforlu olan trenler de sizlere hizmet sunacaktır. Biletleri internet üzerinden önceden alabilme şansınız da bulunuyor. Bilet türleri arasında base, Ekonomi ve süper ekonomi gibi türler vardır. Kısaca bahsetmek gerekirse Milano’dan gerek İtalya’nın başka şehirlerine gerekse diğer Avrupa ülkelerine trenle ulaşmak konforlu ve kolay. 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM 

Milano’da gelişmiş bir metro ağı mevcut. Şehre gelir gelmez tek yapmanız gereken ayrıntılı bir metro haritası edinmek olacaktır. Günlük, 48 saatlik veya 3 günlük ulaşım kartlarına sahip olmanız halinde daha uygun fiyatlara ulaşım imkanına kavuşabilirsiniz. Bu kartlarla metro, tramvay ve otobüslerde sınırsız kullanım hakkınız olacaktır. Şehre ulaştığınızda Milano karta sahip olmak da size avantaj sağlayacaktır.

TATİL GÜNLERİ

Milano’da bir çok tatil günü bulunuyor. Bunları sıralayacak olursak Yeni Yıl (1 Ocak), Epiphany (6 Ocak), Paskalya (Mart/Nisan), Kurtuluş Günü (25 Nisan), İşçi Bayramı (1 Mayıs), Cumhuriyet Bayramı (2 Haziran), Assumption (15 Ağustos), Hristiyan Festivali (1 Kasım), Temiz Toplum Bayramı (8 Aralık), Noel (25 Aralık) gibi tarihler ortaya çıkacaktır.

Festival coşkusunu yaşayın;

İtalya Turları belki de en çok bu yüzden tercih ediliyor. Festivaller ve festival coşkusu paha biçilemez. Milano’ya geldiğiniz de yapmanız gereken önemli aktivitelerden bir tanesi de festival coşkusunu yaşamak olacaktır. Gerçek anlamda bazı festivalleri ünlüdür ve katılmak keyifli bir deneyim ortaya çıkaracaktır. Haziran aylarında düzenlenen “The Festa del Naviglio”, eğlencesi ve yemekleriyle ünlü bir festival olarak göze çarpıyor. 7 Aralık’ta düzenlenen “The Festadi Sant’Ambrogio”, kentin en önemli bayram günüdür. Dini kutlamalardan, partilere farklı farklı etkinliklerin gerçekleştiği bu bayram, şehir için oldukça önemli. Festivalin başlaması ile beraber Sempione Parkı ve Castello’nun etrafında devasa bir açık hava pazarı kuruluyor. Eşsiz bir eğlenceye ilk adımı atabileceğiniz bum karnaval ve festivallerde mükemmel zaman geçirebilme şansına da sahip olacaksınız.

Milano, eşsiz güzellikleri, alışveriş mekanları, doğal güzellikleri ve festivalleriyle hem tarih, hem kültür hem de muhteşem güzellikleri size sunacak nadir şehirlerden bir tanesidir. Ciddi anlamda faydalanabileceğiniz bu şehirde harika zaman geçirebilir ve muhteşem bir tatil deneyiminden faydalanabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.