Paris’e ne zaman gitmeli?

Fransa, tatilciler için önemli destinasyonların arasında yer alıyor. Özellikle de başkent Paris, eşsiz güzellikleri görüp yaşayabileceğiniz harika bir bölge. Gerek tarihi, gerek kültürü gerekse de yemekleriyle unutulmaz bir tatil deneyimi vadeden Paris, enfes fırsatları değerlendirebileceğiniz harika bir bölge olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Paris, her dönem için popülerliğini koruyan bir şehir. Yılın hangi ayında giderseniz gidin o döneme ait güzellikleri görebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz.

Sanat galerileri, müzeleri, gezilecek alanlarıyla harika bir deneyim yaşaya bilmenize imkan tanıyan bu şehirde, gittiğiniz zaman ilk yapmanız gereken Paris Pass kartına sahip olmalısınız. Paris turları sırasında görebileceğiniz yerlerin listesine bakıldığında ise; sizi birden fazla alternatif bekleyecektir. Gitmeden önce tatil planlamanıza yardımcı olacak rehber niteliğinde ki bu tavsiyeleri değerlendirmeniz pek çok kolaylığı beraberinde getirecektir. Gelelim Paris’in gezilecek yerlerine;

Arc De Triomphe (Zafer Takı) :

Paris’in en gözde anıtıdır. Çok popüler bir yer olması sebebiyle mutlaka görülmeli ve zaman geçirilmelidir.

Şanzelize Caddesi (Champ Elysees):

Paris’in ünlü caddesidir. Alışveriş cenneti olarak da adlandırabiliriz. Fotoğraf çekmek, kalabalığa karışmak, alışveriş yapmak ve lüks mağazaların keyfini sürüp kafelerde zaman geçirmek için ideal bir yerdir.

Louvre Müzesi :

Dünyanın en büyük müzelerinden birisidir. İçerisinde milyondan fazla eser bulunur. Ciddi anlamda bu müzeyi gezmek için bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca D’Orsay Müzesi, Rodin Müzesi, Holocaust Müzesi ve D’Orengerie Müzesi, müze severler için tercih edilmesi gereken yerlerdir.

Latin Quarter : Gece hayatına katılmak isterseniz bu bölgeyi tercih edebiliriz. Harika barların ve restoranların olduğu bu bölge popülerliği ile dikkat çekiyor.

Jardin Du Luxembourg (Lüksemburg Bahçeleri):

Paris’in en büyük parkı konumunda ki bu bölgede yüzlerce heykeli, anıtları veya çeşmeleri bulabilir ve nefes almak için ideal bir dinlenme alanı olarak kullanabilirsiniz.

Montmartre  (Ressamlar Tepesi):

Paris’in manzarasını en iyi şekilde izleyebileceğiniz eşsiz bir tepedir. Sacre Coeur Bazilikası, bu tepede bulunmaktadır.

Eyfel Kulesi :

Fransa’nın simgesi sayılan Eyfel Kulesi, mutlaka görülmelidir. 1889 Dünya fuarı için inşa edilen bu Kule de şehir manzarasını izleyebilirsiniz. Kalabalığa kalmamak için erken saatleri tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

Notre Dame Katedrali :

11.yüzyılın başlarında inşa edilen bu katedral, gotik mimarinin en güzel örneklerindendi. Katedralin ana salonuna giriş ücretsizdir.

Sainte Chapelle :

Etkileyici bir kilisedir. Vitray pencereleri, zarif dekorasyonu ile harika bir uyum sağlayan bu kilise, ziyaretçisi bol bir yerdir.

Versay Sarayı :

Versay sarayı muhteşem bahçeleriyle dikkat çeker ve Fransa’nın en popüler gezi bölgelerinden birisidir. Paris’e gittiğiniz de olmazsa olmazlar arasında kendine yer bulacaktır.

Victor Hugo’nun evi :

Bu bina 16. Yüzyılda yapılmıştır. Bugün ise müze olarak görev yapan bu ev, küçük de olsa mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında kendine yer bulur.

Paris Catacombs (Paris Yeraltı Mezarlığı) :

Tünellerden oluşan bu mezarlık Fransız direnişini simgeler. Turistlerin oldukça popüler tercihlerinden olan bu bölge, eşsiz güzellikleriyle dikkat çeker. Detaylı bir Paris gezilecek yerler listesi yapmak isterseniz doğru yerdesiniz. 

Paris Müzik Festivaline katılın;

Paris Müzik festivali, bu şehri ziyaret etmeniz için önemli sebeplerden bir tanesidir. 21 Haziran tarihinde gerçekleşen bu festival amatör ve profesyonel müzisyenleri bir araya topluyor. Oldukça etkileyici geçen bu festivalde sokak müziklerinin muhteşemliğine kendinizi kaptırabilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Festival boyunca tüm sokaklar, barlar, kafeler, parklar hatta kilise ve hastaneler müzik yapmanın özgür olduğu alanlar. Fransa Turları sırasında bu tarz noktalarda en keyifli tur seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Tavsiyeler:

Paris’i bir bütün olarak ele almalı ama parça parça gezmelisiniz. Eşsiz güzellikleri yaşayabileceğiniz bu şehir, birbirinden özel yanlarıyla dikkat çekecek ve harika ortamları size sunacaktır. Mükemmel deneyim yaşamak isterseniz Paris’i tercih edebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.