Pattaya’ya Ne Zaman Gidilir?

Turistik bir sahil şehri olan Pattaya, denizi, kumsalı ve antik Budist tapınaklarıyla belik dünyanın en küçük ama en gösterişli ve güzel şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri, muhteşem plajı ve tarihi yapılarıyla her binlerce turisti ağırlayan bu şehirde hayatınızın en unutulmaz dakikalarını geçireceksiniz. Deniz, kum ve güneş tatilinin dışında birtakım aktivitelere katılmak ve müze ve tarihi eser gezintisine çıkmak istiyorsanız, Pattaya Turları tamda sizin istediğiniz tatil şehir.

Gezebileceğiniz birçok tarihi eser, müze ve sanat galerisiyle birbirinden güzel eserleri incelemenize imkân sağlıyor. Tropikal iklime sahip olan bu şehirde Aralık ve Şubat ayları arasında oldukça sıcak ve kuru bir hava görülüyor. Sıcak ve nemli bir havada tatil yapmak isteyenler için en ideal dönem Mart ve Nisan ayları arasıdır. Bu güzel şehirde sıcaklıklar tüm yıl boyunca ortalama 30 derece civarında seyrediyor.

Sizde Pattaya şehrinde tatil yapmak istiyorsanız, Türkiye’den Bangkok, Katar ya da Singapur üzerinden aktarmalı uçuşla eğlenceli bir tatile adım atabilirsiniz. Şehir ulaşım açısından çok fazla gelişme gösterememiş. Şehir içi ulaşımda genellikle küçük otobüsler kullanılıyor ve bu otobüsler şehrin tamamına sefer düzenliyor. Ayrıca yerel halk gibi sizde motosiklet kiralayarak şehirde dilediğiniz gibi gezinti yapabilirsiniz.

Tapınaklar ve Anıtsal Parklarla Görkemli Şehir Pattaya

Kharo Phra Tamnak, Mini Siam, Wat Photisamphan, Wat Nong Yai, Wat Chong Lom, Baan Sukhawadee, Chaloem Phra Kiat Park, Wat Phra Yai, Wat Khao Phra Bat, Wang Sam Sien, Wat Yansangwararam, Wang Saen Suk gibi önemli tapınaklara ve anıtsal parklara ev sahipliği yapan bu şehri gezmekle bitiremeyeceksiniz. Özellikle sadece tahta kullanılarak yapılan ve ihtişamıyla insanı büyüleyen Prasat Satchatham yani gerçeklik tapınağını gezinirken gördüklerinize inanamayacaksınız. Ahşap oyma ve desenleriyle göz kamaştıran bu tapınak, şehrin kesinlikle görülmesi gereken tarihi eserlerinin başında geliyor.

Gerçeğini Aratmayan Tablolar Paradise Sanat Galerisinde

Sanat müzelerinde kültürel bir gezintiye çıkmak ve 3 boyutlu resimleri yakından incelemek isteyenler için Paradise Patta sanat galerisi sizleri için kapılarını sonuna kadar açıyor. Sanat galerisini gezdiğinizde gördüğünüz tabloları gerçeğinden ayırt etmeniz oldukça zor olacak. Bu nedenle bu müzeye girerken buna hazırlıklı olsanız iyi olur.

Çin Sanatının Merkezi Anek Kusala Sala Müzesi

Çin sanatına ilgi duyanlar için adeta bir merkez konumunda olan Anek Kusala Sala Müzesi, yaklaşık 300 Çin sanatı örneğiyle görenleri hayran bırakıyor. Özellikle bronz ve pirinç heykellerle adını duyuran bu müzede sergilenen eserleri saatlerce inceleyebilirsiniz. Sanatseverlerin hayranlıkla takip ettiği bu müzede keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Pattaya gezilecek yerler listesi yapmanızı tavsiye ederiz. 

Dünya Mutfağını Bu Şehirde Bulabilirsiniz

Mutfak kültüründe oldukça gelişmiş bir şehir olan Pattaya şehrinde Avrupa, Amerika, Çin, İngiliz, Alman, İrlanda, İtalya ve Kore mutfağını bulabileceğiniz birçok restoran bulabilirsiniz. Her yıl ortalama 5 milyon turisti ağırlayan bu şehir, mutfak kültürüyle dünya lezzetlerini masanıza taşıyor. Daha çok bitki ve baharatlarla süslenen yemeklerde deniz ürünlerini oldukça fazla tercih ediliyor. Bunun yanı sıra som tam (papaya salatası), khao neow (pilav), narm tok mu (baharatlı domuz eti salatası) ve yum pla dook fu (kızarmış kedibalığı salatası) bu şehrin en çok tercih edilen yemekleridir.  

Boyanmış Filler ve Eğlenceli Festivaller Bu Şehirde

Gezinti esnasında karşınıza süslenmiş ve boyanmış filler görürseniz sakın telaşlanmayın ve korkup kaçmaya çalışmayın. Festivalleriyle ilginç anlara tanıklık edeceğiniz bu şehirde, birçok kutlama düzenlenir ve bu kutlamalar oldukça renkli görüntüler ortaya çıkar. Tayland Turları arasından birini tercih ederseniz sizi bekleyen en güzel seçenekleri hemen değerlendirebilirsiniz. 

Yerel halk Şubat ayında Çin yeni yılını, Buraya Pattaya Bisiklet Haftası ve Patta Karnavalını, Mart ayında Pattaya Uluslararası Müzik Festivali ve Wan Lai Songkran Festivalini, Mayıs ayında Miss Tiffany Universe ve Meyve Festivalini, Temmuz ayında Pattaya Maratonu, Ekim ayında Pattaya Klasik Gitar Festivali, Bufalo Yarışları ve Pattaya Vejetaryen Festivalini, Kasım ayında Loi Krathong ve Miss İnternational Queen festivallerini kutlayarak hem şehrin tarihi hem de kültürünü yaşatmaya çalışıyor. Sizde bu festivallere katılarak eğlenceye ortak olabilir ve tatilinizi renklendirebilirsiniz. Yerel halkla birlikte renkli kıyafetler giyinebilir, şehrin kültürünü yansıtan maskelerle dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.