Phuket’e Ne Zaman Gidilir?

Doğal güzellikleri ve deniziyle adeta cennet diyebileceğiniz bir ada olan Phuket, plajları, beyaz kumsalları, tarihi eserleri ve mutfak kültürüyle Tayland’ın en önemli bölgelerinden biridir. Doğal güzellikleriyle her yıl ortalama 5 milyon kişiyi misafir eden Phuket Adasında fotoğraf çekmekten kendinizi alamayacaksınız. Deniz keyfi yapmak isteyen ziyaretçileri için adeta cennet bahçesi olan bu ada, tarihi eserleriyle de tarih tutkunlarına ayrı bir keyif sunuyor. Yani bu adaya adım attığınız an itibariyle ne yapmak istediğinize siz karar verin. Tabi hem deniz keyfi yapayım hem de tarihi eserleri gezineyim diyorsanız, biraz zamana ihtiyacınız olacak. Çünkü adanın yüz ölçümü oldukça büyük ve çok fazla eser bulunuyor. Tayland’ın en çok ziyaret edilen noktası olan Phuket Turları ve gezilecek yerleri de en çok merak edilen noktadır. 

Bembeyaz Kumsalıyla Plaj Keyfi

Plajlarıyla Dünyanın en güzel kumsalına sahip olan Phuket Adasında güneş, kum ve deniz keyfi sizi bekliyor. Toplamda 41 plajı bulunan bu adada güneşe karşı uzanın ve suyun sesiyle kafanızı dinleyin. Devasa palmiyeler arasında denizin eşsiz manzarasına karşı uzanın ve yoğun iş temponuzu unutun. Patong Beach, Kata Beach, Karon Beach, Kamala Beach, Surin Beach, Bangtao Beach, Mai Khao Beach, Nai Harn Beach, Kata Noi Beach, Leam Sing Beach, Banana Beach, Panwa Beach, Ao Sane Beach gibi birbirinden güzel plajlarda içeceğinizi yudumlayın ve hayatınızın en güzel tatilini yaşayın.

Asırlara Meydan Okuyan Tapınaklarla Tarihe Yolculuk Yapın

Asırlara meydan okuyan tapınakları gezinerek ülkenin ve adanın inanç ve kültürünü yakından inceleyebilirsiniz. Tarihi yapıları izlerken, yeni bilgiler edinecek ve geçmiş dönemde yaşayan insanların izlerini takip edeceksiniz. Size keyifli bir yolculuk sunan Budist ve Çin Tapınaklarında gördüklerinize inanamayacaksınız. Sanki bu gün yapılmışçasına korunan asırlık tapınaklar her gün oldukça kalabalık tatilci grubunu ağırlıyor. Ülkenin ve adanın ilginç inanç ve geleneklerini yakından görebileceğiniz bu tapınakları kesinlikle gezinmelisiniz. Wat Chalong, Big Buddha, Wat Khao Rang, Wat Sri Soonton, Wat Phra Nang Sang, Wat Phra Tong ve Wat Suwan Khuha adada bulunan 29 Budist tapınaklarının en önemlileridir. Bu tapınakları gezinirken kesinlikle omuzları ve dizleri kapatacak şekilde gğiysiler giyinmelisiniz. Ayrıca tapınakların içerisine girerken ayakkabılarınızı, güneş gözlüğünüzü ve şapkanızı çıkarın., Aksi taktirde yerel halkın tepkisiyle karşılaşabilirsiniz. Oldukça rahat bir ülke olmasına rağmen geleneklerine ve inançlarına sıkı sıkıya bağlı olan Phuket Adasında kurallara uyduğunuz sürece eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Phuket gezilecek yerler listesi yapmayı unutmayın!

Muson Yağmurlarına Dikkat Edin

Tropikal Muson ikliminin görüldüğü bu adaya zamansız gelirseniz sürekli yağan yağmur altında gezinmek zorunda kalırsınız. Adayı gezinmek için en güzel dönem hava sıcaklığının düşük ve serin olduğu dönemdir. Kasım ayı ile Şubat ayları arasında tatil keyfine başlarsanız ve serin havada güzel bir tatil dönemi geçirebilirsiniz. Türkiye’den adaya gelerek tatil yapmak isteyenler aktarmalı olarak önce Bangkok’a ardından da Phuket’e adım atabilir ve eğlenceli bir tatile adım atabilir. Ada içerisinde şehir içi ulaşımda çok fazla gelişme yaşanmamış. Otobüs, Minibüs, Motosiklet ve üç tekerlekli tuk tuk ismi verilen kırmızı minibüsler şehir içi ulaşımda önemli görevler üstleniyor.

Sokak Satıcılarının Lezzetli Atıştırmalıkları Sizi Bekliyor

Dünya mutfağının en lezzetli yemeklerini tadabileceğiniz Phuket adasında tatlı, tuzlu, ekşi ve acı sosları bir arada yemeklerde bulabilirsiniz. Bu soslarla yemeklerde farklı lezzetler oluşturan yerel halk, uluslararası lezzetlerle Tayland’ın yerel mutfağını birlikte kullanarak farklı bir yemek kültürü oluşturuyor. Ada içerisinde çok fazla restoran bulunuyor. Bu restoranlarda yeni lezzetlerle tanışabilirsiniz. Restoranda yemek yemeye başlamadan önvce siparişinizin hemen ardından pilav ve noodle ikramında bulunulur. Bu durum kesinlikle sizi şaşırtmasın ve gelen ikramı geri çevirmeyin. Ayrıca restoranlar kadar sokakta satılan yiyeceklerde oldukça lezzetlidir. Acıktığınız zaman ya da bir şeyler atıştırmak istediğiniz zaman sokak satıcılarından kızarmış piliç, noodle çorbası, ızgara domuz şiş, ızgara şiş ve deniz ürünlerinden dilediğiniz lezzeti tadabilirsiniz. Tayland turları sırasında en güzel şey tabi ki yeni lezzetler tatmaktır. 

Sıcak Kanlı İnsanlarıyla Eğlenceli Vakit Geçirebilirsiniz

Renkli kıyafetler, ülke kültürünü ve tarihini yansıtan maskeler ve süslenmiş rengârenk boyanmış fillerle eğlenceli festivaller sizi bekliyor. Sıcakkanlı insanlarıyla sizi karşılayan yerel halkla birlikte festivallerin tadını çıkarabilirsiniz. Eğlenceli ve renkli günler geçirmek için Şubat ayında Çin Yeni Yılı, 13-15 Nisan tarihleri arasında Su Festivali, Ekim ayında Phuket Vejetaryen Festivali ve Dokuz İmparator tanrılar Festivali, Kasım ayında Loy Krathong Festivali ve Aralık ayında King’s Cup Tekne ve Yat Yarışı festivallerine katılarak tatilinize keyifli saatler ekleyebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.