Rüya Gibi Tatil İçin Grönland’a Ne Zaman Gidilir?

Sıkıcı beton yığınlarından ve karmaşa içerisindeki trafik yoğunluğundan sıkılıp kendinizi doğanın kollarına bırakmak istiyorsanız Grönland da rüya gibi bir tatil yapabilirsiniz. Kendinizi ve sevdiklerinizi ödüllendirecek bu doğa harikası şehirde geçirdiğiniz her dakika yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Kar taneleri arasında adeta huzuru bulacaksınız. Grönland’a gitmek için direkt olarak uçuş bulunmadığı için aktarmamalı olarak zorlu bir yolculukla uçuşunuzu tamamlayacaksınız. Grönland Turları ile buraya ayak basmak için öncelikle İstanbul Kopenhag uçuşunu tamamlamanız gerekiyor. 3.5 saatlik bu uçuşun ardından Kopenhag’dan Grönland’a yolculuğunuz başlamış olacak. Ortalama 10 saatlik bir uçuşun ardından hayal dünyanıza varmış olacaksınız. Uçuşunuzu tamamladığınız an itibariyle sizi dinlendiren manzarasıyla Grönland’a hayran kalacak, bu şehirden gitmek istemeyeceksiniz.

Grönland’ta yazları bile kar görmek mümkündür. Yaz aylarında da yapılacak bir çok aktivite vardır. Kış mevsiminde gündüz ve gece karanlıktır ancak gece ve gündüzü ayırt edecek ince bi çizgi vardır. Kış mevsiminin tadını burada çıkarabilir, hiç yaşamadığınız kadar huzurlu bir kış geçirebilirsiniz. Öyle ki Grönland da zamanınızı dolu dolu değerlendirecek birçok aktivite bulacaksınız. En özgür ve keyifle yapılan bir spor dalı olan kayak sporunun tadına burada doyacaksınız. Grönland, kayak yapmak için gayet uygun yerlere sahip. Üstelik ilk defa yapıyor bile olabilirsiniz. Burada en uygun ve güvenli şekilde size yardımcı olacak ekip tam kadro yanınızda olacaktır. Kayak yapmayı hem öğrenecek hem de çok eğleneceksiniz.

Kar Motosikleti İle Eğlencenize Eğlence Katın

Yine kayak sporunun dallarından biri olan kar motosikleti de kulağa çok hoş geliyor. Peki denemeye ne dersiniz? Çok usta olmanıza gerek yok. Yine deneyimli kadro tüm ekipmanlarıyla size işin ilmini en pratik şekliyle öğretecek ve saatler içinde sizi bu sporun tutkunu haline getirecektir. Geniş görüş mesafesi sayesinde adeta karın üstünde dans edebilir, sınırları zorlayarak en uç noktalara gidebilir, özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz. Hep aynı şeylerden sıkılan farklı fikirler isteyenler içinde bir fikrimiz var. Birkaç saat çocukluğunuza dönmek sizden hiç bir şey götürmez. Bembeyaz bu rüyanın üzerinde köpek kızağı yapmak sizi hem eğlendirecek hem de o özlenen çocukluk yıllarınızı anımsatacak. Birbiriyle uyumlu emir ve komutalara uyan eğitimli kar köpekleri sizi eğlencenin doruklarına çıkaracak.

Maceraperestler Buraya

Kalp atışını hızlandıracak çılgınca bir macera arayanlar için efsane bir aktivite olan heliski ile adeta karların arasında dans ediyorsunuz. Heyecan ve aksiyon tutkunları bu aktiviteye hayran kalacaksınız. Helikopterle dağın zirvesinden bırakılıyorsunuz ve heyecanı doruklarda yaşıyorsunuz. Eşsiz doğa manzarası ve huzur verici havası eşliğinde iniş performansınızı sergiliyorsunuz. Grönland; deneyimleyeceğiniz bu ve vahşi doğa turu gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Yine Grönland’ın vazgeçilmezlerinden olan doğa yürüyüşü; sizi hiç olmadığınız kadar iyi ve dinç hissettirecek.

Adeta aldığınız nefesin tüm damarlarınızda dolaştığını hissedeceksiniz. Şehir hayatının verdiği gerginlik ve stres ortamı sizi yıpratmış olabilir. Burada geçirdiğiniz her dakika sizi rahatlatacak bu gerginlikler aklınıza bile gelmeyecek. Grönland da ağaç ve bitki yoktur. Yani hiç olmadığı kadar geniş görüş alanına sahipsiniz. Deniz kenarında yapılan yürüyüşünüzün ardından sırtınızı doğaya verecek ve mutluluğu huzuru koklayacaksınız. Nerden bakarsanız bakın şehir tüm çıplaklığıyla gözlerinizin önünde olacak.

Doğanın Büyüleyen Güzelliğine Hayran Kalacaksınız

Akşam saatlerinde otelinize gelip arkanıza yaslandığınızda elinize kahvenizi alıp siz dinlenirken bu şehrin doğa harikası olan kuzey ışıkları karşısında büyüleneceksiniz. Yeryüzünün en renkli ışıklarından olan kuzey ışıkları gökyüzünde dans ederken size de doyumsuz anlar yaşatacak. Gecesi ve gündüzüyle bu şehir sizi mest edecek. Huzuru, tarifsiz doğa mucizelerini ve sessizliği burada bulacak. Şehir sorunlarını, fabrika seslerini, trafik sıkışıklığını bir an olsun kurtulma imkânı bulacaksınız.

Kızakla Seyahat Keyfi

Grönland’da yerliler arasında ulaşım genelde kızak ve kar köpekleri kullanılmaktadır. Grönland’da ulaşım hizmetleri ağırlıklı olarak Havayolundan karşılanıyor. Biraz uzak noktalar olunca Helikopterin yolunu tutuyorsunuz. Yani Grönland’da gideceğim yerlere otobüs ya da taksiyle ulaşırım diye düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Fakat şunu da söylemeliyim ki kızakla seyahat etmek kadar güzel bir yolculuk olmasa gerek. Yurt dışı turlar ile o kadar farklı noktaları gezip görebilirsiniz ki; bunun için Grönland’ı tercih edebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.