Sicilya’ya Ne Zaman Gitmeli?

Sicilya, İtalya’nın özer bölgesi ve Akdeniz’in de en büyük adası konumundadır. Her insanın bu ada hakkında bir bilgisi vardır. Buna örnek olarak da Sicilya mafyası ilk akla gelendir. Nedeni ise dünyada izlenme rekorları kıran Baba filmidir.

Sicilya bölgesine bir seyahat planlaması yapıyorsanız programınızı 3 farklı bölgeye yoğunlaştırmanızda fayda olacaktır. Catania, Taormina – Etna ve Palermo ilk akla gelen bölgeler olacaktır. Sicilya denildiğinde Baba filmi ve Etna yanardağı akla gelmektedir. Etna, günümüzde aktif olan Avrupa’nın tek yanar dağıdır. Sicilya Turları sırasında  rehber niteliği taşıyacak olan bu bölgede harika zaman geçirmeniz için rehber niteliğinde ki bilgileri size aktarıyoruz.

Sicilya’ya nasıl gidilir?

Türkiye’den Katanya bölgesine direkt uçuşla ulaşabilirsiniz. Eğer ekonomik bir yolculuk yapmak isterseniz Paskalya zamanlarını göz önünde bulundurmanız daha uygun uçak bileti anlamına gelecektir. Paskalya dönemi Nisan ayına denk geldiğinden hem renk cümbüşü ile karşılaşacak hem de en uygun zaman da gitmiş olacaksınız.

Sicilya’da Gezilecek Yerler 

Katanya bölgesiyle başlayan yolculuğunuz da ilk merkez Duomo olacaktır. İtalya’nın en büyük kilisesi anlamını taşıyan Duomo, aynı zaman da şehir anlamına de gelmektedir. Burada gezip görebileceğiniz birden fazla alan sizi bekliyor olacak.

Turumuza başlayalım : Katanya’da da klasik olarak şehir merkezi Duomo. Hemen Duomo hakkında bilgi verelim: Duomo İtalya’da her kentin merkezinde yer alan en büyük kilisesi anlamına geliyor. Şehir merkezi de Duomo’nun etrafında konuşlanıyor. Gezip görebileceğiniz yerlerin listesi de bir hayli kabarık sayılabilir. Taormina kasabası ve Etna yanardağı burada ki ilk durak olacaktır. Yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonrasında Taormina kasabasıa ulaşıyorsunuz. Burada antik yunan tiyatrosu, orta çağdan kalma yapılan Corvaja, Ciampoli ve Santotefano gibi katedral ve sarayları görebilirsiniz. Kasabanın nüfusu ise yalnızca 10 bin kişi. Yunan tiyatrosunu ziyaret ettiğiniz de sarnıçları mutlaka görmelisiniz. Şehir merkezine araç girişi olmadığından yürüyerek harika bir zaman geçirebileceksiniz. İnişli çıkışlı caddeleri ve denize tepeden bakan yapısıyla harika bir deneyime kavuşabilmeniz mümkün.

Gezinin ikinci durağında ise Etna yanardağı mutlaka görülmeli. İzin verilen ölçüde bölgeyi gezmek ve Avrupa’nın aktif yanardağlarından birisini görmenin keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Eğer aktif bir zamanda bu bölgeye giderseniz dışarıya fışkıran lavların fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Muhteşem bir doğa güzelliğini size sunacak olan Etna bölgesinde gezi planlaması yapmak oldukça deneyim sahibi olmanızı gerektirecektir. Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bu bölge için farklı zaman dilimlerini kullanabileceğiniz gibi fırsatlarla dolu bir dünyanın kapılarını da aralayabilirsiniz. Sicilya gezilecek yerler listesi ile en keyifli turu geçirebilirsiniz. 

Sicilya Festivalleri

Sicilya, kültürel açıdan da ciddi öneme sahip bir bölgedir. Ekim ve Kasım aylarında yemek ve şarap festivalleri yapılmaktadır. Yine Cadılar bayramı tarzında ölüler günü programlarına da katılabilir ve mükemmel bir deneyim elde edebilirsiniz. Bu dönem içerisinde yerel tezgahlarda şarapları tadabilir, yemeklerin lezzetine bakabilirsiniz. 11 Kasım’da ise Aziz Martin günü kutlamaları vardır.

İtalya turları için tavsiyeler;

Tematik bir seyahat isterseniz Sicilya sizin için ideal bölgelerden birisi olacaktır. Hem kolay ulaşımı hem de harika imkanları sayesinde keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.