Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Arjantin’e Ne Zaman Gidilir?

Dünyanın en güzel doğa harikalarından biri olan Arjantin’de Iguaza nehrini gezinerek kendinizi doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Etrafınızı çevrelen yüzlerce ağaç arasında yürüyüş yaparak buradaki egzotik yaşam alanlarında keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Tarihi yapısı, kültürü, mimarisi ve hareketli sokaklarıyla tatilcilerin gözde mekanlarından biri olan Arjantin’de keyifli bir tatil sizi bekliyor. Saraylar, kiliseler ve anıtların kapılarını aralayarak Arjantin’in tarihine ve sömürge dönemine yolculuk yapabilirsiniz. Arjantin seyahatinizde hem yeni bilgiler edinecek hem de doğanın tadını çıkaracaksınız. Arjantin turları ile bunun keyfini çıkarmalısınız. 

Güney Amerika kıtasında yer alan Arjantin’in resmi dili İspanyolcadır. Arjantin toprak bütünlüğü olarak oldukça büyük bir ülkedir. Bu nedenle de mevsimsel şartlar bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Eylül ve Kasım ayları arasında ülke genelinde bahar havası görülmektedir. Bu mevsimde ülkede bulunan önemli tarihi eserleri, müzeleri gezinebilir, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Türkiye’den Arjantin’e gitmek isteyenler için direkt uçuşlar bulunmaktadır. Ülke içerisinde ulaşım hizmetleri çok fazla gelişmediği için ulaşımda birtakım sorunlar yaşayabilirsiniz ancak şehir içi ulaşımda otobüs kullanabilirsiniz.

Buenos Aires: Büyüleyici mimari yapısı, tarihi yapısıyla Arjantin’in en önemli kentlerinden biridir. 1898 yılında yapılan Casa Rosada (Başkanlık binası), 1608 yılında inşa edilen Cabilde (Eski meclis binası) gibi bölgenin önemli tarihi yapılarını gezinebilirsiniz.

Patagonya: Doğal güzellikleriyle Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan Patagonya’da eşsiz buzulları görünce hayran kalacaksınız. Ayrıca balinaların ve penguenlerin göç yolu üzerinde bulunan bu bölgede yaban hayatına dair önemli bilgiler edinebileceksiniz.

Salta: Maam Museum, Museo Historico del Norte, Museo El Tribuno Guillermo Pajerrito Velarde Pajcha gibi önemli müzelerde gezinti yaparak gezinizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca şehirde bulunan dini ve mimari yapıları da gezinerek farklı bir seyahate imza atabilirsiniz.

Cordoba: Tiyatro, sanat galerileri ve konserlerle dolu hareketli bir şehir olan Cordoba, tiyatro severlerin en gözde mekânlarından biridir. Dünya’nın en seçkin oyunları bu şehrin tiyatro sahnelerinde canlandırılıyor.

Puerto: Iguazu şelalesiyle ünlü bir şehir olan Puerto’da doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

San Juan: Rengârenk çiçeklerle süslenmiş Başbakan Dominto Sarmiento ve Keşiş Justo Santa Maria de Oro’nun anıtları gezilmesi gereken önemli yerlerden biridir. Franklin Rawson Güzel Sanatlar Müzesi, Doğa Bilimleri Müzelerinde gezinebilir Ischigualasto Vadisinde bulunan Dinozor fosillerini inceleyebilirsiniz.

La Plata: Tarihi yapıları, mimari güzellikleri ve hareketli sokakları ile gezinmek isteyeceğiniz şehirlerden biridir. Sıradan yapıların ötesinde Arjantin tarihine ışık tutan birbirinden değerli mimari yapılara ev sahipliği yapan La Plata’da gördüğünüz eserlere hayran kalacaksınız.

Mendoza: Üzüm bağlarını ve şarap üretilen tesisleriyle ünlü olan bu şehirde dağcılık ve açık hava etkinliklerine katılabilirsiniz. Tatilinize biraz hareketlilik eklemek istiyorsanız Aconcagua bölgesinde trekking ve dağcılık etkinliklerine katılabilirsiniz.

Rosario: Kübalı siyasi lider Che Guevara’nın doğduğu evi gezinebilir, bisiklet turlarına katılarak tatilinize biraz heyecan katabilirsiniz. Ayrıca Florida bölgesinde bulunan plajda su sporlarına ve yüzme aktivitelerine katılarak neşenize neşe katabilirsiniz.  

Tierra Del Fuego: Martiol buzuluna tırmanarak Ushuaia ve Beagle kanalı üzerinde bulunan eşsiz manzarayı izleme şansını kaçırmayın. Ayrıca tarihi süreçte hapishane olarak kullanılmış olan Maritimo Müzesini de gezinerek şehrin tarihi ve kültürel yapısı hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Peki, Arjantin’de ne yapılır?

Samimi İnsanlarla Sohbet Etme Keyfi

Samimi ve muhabbet etmeyi seven insanlarıyla sizi karşılayan Arjantin’de eğlenceli bir tatil geçireceksiniz. Geziniz esnasında size elini uzatan birini görürseniz sakın garipsemeyin. İnsanların sıcakkanlılığını görünce “İyi ki bu şehirdeyim” diyeceksiniz. Rengarenk sokakları, gelişen mimari yapıları ve hareketli pazarlarıyla karşınıza çıkan bu ülkede güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Büyük Izgaralarda Etin Nefis Kokusunu Hissedeceksiniz

Dünyanın en çok sığır eti tüketen ülkesi olan Arjantin’de neredeyse bütün yemekleri etin tadını alabilirsiniz. Büyük ızgaralar üzerine dizilmiş etleri gördüğünüzde yemeklerin lezzetini tahmin edeceksiniz. Criolla, Locro, Karbonado, Cazuela Gaucho Arjantin mutfağının önemli yemekleridir. Geleneksel içeceklerin başında gelen Yerba Mate çayı da kesinlikle tadılması gereken içeceklerden biridir. Üzüm bağları ve şarap üretim merkezleriyle ünlü olan bu ülkede Mendoza’nın şarapları en beğenilen içeceklerin başında geliyor.  

Dünyanın En Renkli Festivalleri Arjantin’de

Festivalleriyle Dünya’nın en renkli ülkelerinden biri olan Arjantin’de kesinlikle organizasyonlara katılmalısınız. Arjantin’in yeni yıl kutlamalarına ev sahipliği yapan Cosquin’de geleneksel yiyecek ve içecekleriyle tanışabilir, ülkenin folklorik geleneklerini yakından inceleyebilirsiniz.

Işıltılı kostümler, süslü elbiseler, danslar, müzik ve eğlencelerle dolu bir karnavalda dilediğiniz gibi eğlenmek istemez misiniz? Ocak ve Mart ayları arasında düzenlenen Festivale katılarak binlerce insanla birlikte eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Sinema tutkunlarının kesinlikle katılması gereken bir diğer festivalde Buenos Aires İnternacional de Cine Independiente’dir. Nisan ayında düzenlenen bu festivalde hem ulusal hem de uluslararası bağımsız film yapımcılarının eşsiz filmlerini izleme şansını yakalayabilirsiniz.  Ayrıca Güney Amerika Turları ile en farklı tur keyfini yaşamalısınız. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.