Türkiye’nin en iyi 5 plajında yaz tatili için acele edin

İşte Türkiye’nin en iyi 10 Plajı!

ayvalik

  1. Sarımsaklı plajı (Ayvalık)

İlk sırada yer alan Ege’nin incisi olan Ayvalık’ta yer alan Sarımsaklı plajı, ve sahil şeridiyle en iyisidir. Sarımsaklı Plajı 2013 ve 2014 yıllarında mavi bayrak ödülüne de layık görülmüş olup, ne kadar iyi olduğunu ve turistik açıdan ne kadar farklı olduğunu gösteriyor bize. Sarımsaklı plajı, taşsız sahili ve berrak suları ile bilinir. Dilerseniz denize sıfır konumdaki otel ve pansiyonlarda konaklayabilir, dilerseniz ev bile kiralayabilirsiniz.

Kefalos plajı

  1. Kefalos plajı (Gökçeada)

Çanakkale’de Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada windsurf ve kitesurf ile son zamanların en çok öne çıkan plajları arasında yerini aldı. Özellikle spor ve turizm için büyük bir katkı sağlayan Gökçeada’da yer alan Kefalos plajının görmelisiniz. Su sporlarına meraklıysanız ve uzun kumluk ve bol rüzgar alan sahili için güzel planlar yapabilirsiniz. Ama ben sadece yüzmek ve güneşlenmek istiyorum derseniz de size kimse bir şey demez.

Ayazma Plajı

  1. Ayazma Plajı (Bozcaada)

Biraz serin su sevenlerin adresi olan Ayazma Plajı, Bozcaada’dadır. Bozcaada’nın en büyük ve en bilinen plajıdır. Geniş ve kumluk sahil sevenlerin adresidir. Düzenli olarak plaja minibüs seferleri düzenlenmektedir. Adayı hazır gitmişken mutlaka görmelisiniz. Motor kiralayıp adada güzel bir tura çıkabilirsiniz. Bozcaada’ya en yakın havaalanı 56 km. uzaklıkta bulunan Çanakkale Havaalanıdır. Adaya ulaşmak için Geyikli’den kalkan feribotlara binmeniz gerekir.

Lara Plajı

  1. Lara Plajı (Antalya)

Antalya’nın en çok bilinen dünyaca ünlü plajı olan Lara Plajı sizi bekler. Ilık suyu, kumlu kusursuz plajı ile gerçekten yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezidir. Antalya’nın sıcağında şehir merkezine 18km uzaklıkta olan Lara Plajına ulaşımda oldukça kolaydır. 2 km uzunluk ve 45m genişliğiyle güzel bir plaja yakın bir otelde konaklamanızı tavsiye ederiz. Gidip gördüğünüz zaman neden yabancı turistlerin bu kadar çok ilgisini çektiğini siz de göreceksiniz. Ayrıca ince kumu romatizmal hastalıklara da yi geldiği bilinir. Diğer yandan çadır kurmakta mümkündür. Dilerseniz siz de çadır kurmak için ayrılmış olan özel alanları değerlendirebilirsiniz.

Kaputaş Plajı

  1. Kaputaş Plajı (Kaş)

Doğal harikalardan olan Kaputaş Plajı, Kaş’ta bulunmaktadır. Kalkan’a 7 km mesafededir. Kaş ve Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı taş ve kum karışımıdır ama denizinin rengi gerçekten büyüleyicidir. Turkuaz mavisi denizi ile ve köpük gibi dalgaları olan plaja ulaşmak biraz zahmetlidir ama gördüğünüz zaman değeceğini siz de anlayacaksınız.

Evt yaz tatiliniz için birbirinden güzel seçenekleri size sunuyoruz. 2015 yaz tatiliniz için size en güzel ve keyli olabilecek Türkiye’nin en iyi 5 plajını sunduk. Bakalım aralarından hangilerini tercih edecek ve hangi bölgedeki otelde konaklayarak güzel anılarınızı biriktirmeye başlayacaksınız?

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

  • Gökçeada Kefaloz Plajı hakkında daha detaylı bilgiler vermeniz daha sağlıklı olur aslında ancak merak edenler kefaloz plajına nasıl gidilir, adada konaklama nasıl yapılır gibi sorularının yanıtlarını Gökçeada’nın yerel rehber sitelerinden bulabilirler.

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.