Viyana’ya Ne Zaman Gidilir?

Tarihin içinden gelen şehir Viyana’da gezilecek yerler;

Viyana, tarihin her döneminde etkileyici bir şehir olmuştur. Öyle ki, tarih boyunca bu şehir üzerinde hakimiyet kurmak isteyen devletlerin sayısı bir hayli fazladır. Avrupa’nın hem stratejik hem de coğrafi anlamda önemli bölgelerinden birisi olan Viyana, geçmişin izlerini günümüze yansıtan etkileyici bir şehir havasına bürünmüştür.

Kültürel değerleri ve tarihin izlerini en iyi şekilde hissedebileceğiniz bu şehir, medeniyetlerin tüm detaylarını geçmişin izleriyle birlikte size sunacaktır. Şehirde gezip görülecek birden fazla alan mevcut. Yine de bu şehir için biraz fazla zaman ayırmak her gezgine tavsiyemiz olacaktır. Viyana, görülecek yerleriyle dikkat çekicidir. Avusturya’nın başkenti olan Viyana, Avrupa birliğinin hem siyasi hem de ekonomik anlamda önemli şehirlerinden birisi olmasının yanı sıra gezginler için de farklılıkları sunabilen yapısıyla dikkat çekiyor. Viyana Turları sırasında gezilmesi gereken yerleri sıralayacak olursak;

Viyana Belediye Binası

Viyana Belediye binası bu şehirde ilk dikkat çeken yapıların başında gelir. Gotik tarzda inşa edilen ve 14 dönümlük devasa bir arazi üzerinde bulunan bu yapı, 200 yılı aşkın bir tarihe sahiptir. Bina içerisinde valinin kabul odası, Heraldic odaları ve şehir senatosu yer almakta. Burayı özel kılan sebeplerden bir tanesi de festival ve karnaval gibi etkinliklerin burada başlıyor olması.

Ulusal Tiyatro

Viyana, Avrupa’nın önemli kültür şehirleri arasında bulunuyor. Bu şehir için tiyatro, tüm dünyada tanınan bir etkinlik haline dönüşüyor. Burgtheater Viyana’nın en meşhur tiyatrosu. 400 yıla yakın bir tarihi bulunan bu bina, dev boyutlarıyla dikkat çeken sahneleriyle tüm ihtişamını sergiliyor. Sayısız dekoratif figürleri, devasa sahneleri ve büstleriyle dikkat çeken bu tiyatro alanı, harika bir kültürel etkinliğin tam beşiğinde yer almanızı sağlayacaktır. Mutlaka gidilip görülmeli, tiyatro izlenmelidir.  

Maria-Theresien-Platz ve Anıt

İmparator Maria Theresa adına yapılan bu anıt, etkileyici yanıyla dikkat çeker. Turistlerin en çok ziyaret ettiği alanların başında gelen ve Franz Joseph tarafında yaptırılan bu anıt, müze ve sanat tarihi müzesiyle de dikkat çekiyor. Anıtta Avusturya imparatoru ve çevresindekiler ele alınmış. Rölyeflerde ise ekonomi, sanat ve kültürel anlamda öne çıkan isimleri görebiliyorsunuz. Viyana gezilecek yerler listesi yapmaya devam.

Demel

Demel, 300 yıllık bir fırın ve kafedir. Viyana şehrinde ki en eski kafe olmasının yanında eşsiz lezzetleri tadımlayabileceğiniz bir mekandır. Resmi adı Hofzuckerbäckerei Demel olan kafe kısaca Demel olarak biliniyor. İmparatorların yemeğini hazırlayan bu mekan, bugün ise ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Kärtner Strasse ve Donner Çeşmesi

Kärtner Strasse şehrin kalabalık caddeleri arasında yer alıyor. Turizm odaklı bu cadde, aynı zaman da ideal alışveriş imkanlarını size sunuyor. Büyük bir bölümü trafiğe kapalı olan bu caddeyi yürüyerek turlamak, gerçekten güzel zaman geçirmenizi sağlayacak. Zira cadde, gerçek anlamda büyüleyici bir atmosfere sahip. Çevresinde göreceğiniz 18. Yüzyıldan kalma evler, butik alışveriş merkezleri gibi farklılıklar bu cadde de sizi bekliyor. Hazır buraya gelmişken Donner çeşmesini de görebilirsiniz.

Kapüsen Kilisesi

Kapüsen kilisesi Viyanı’nın önemli tarihi eserleri arasında bulunuyor. Burada aynı zaman da bir de mezarlık mevcut. Kilisenin yapımı 1600’lü yılların başında gerçekleşiyor. İmparator mezarlarını görebileceğiniz bu bölge, gotik mimarinin de güzel örneklerini teşkil ediyor.

St. Jerome Kilisesi

Avrupa’da böylesine güzel tasarımda kilise görmek gerçekten imkansızdır. Jerome kilisesi özel tasarımı, barok mimarinin izleri ve Rönesans dönemini andıran yapısıyla görülmeye değer bir tarihi eserdir. Kilise içerisinde harika resimlere dikkat çekmenizi isteriz. Bunun yanı sıra 400 yıllık bir geçmişe sahip olan orgu ve en güzel oymacılık örneklerine burada ulaşabilirsiniz. Elinde balta bulunan Meryem ana figürünün ise ilginç bir inanışı var. Macaristan’ı Türklerden kurtarmak isteyen askerler bu figürü taşıyor ve zaferin bu şekilde kazanıldığına inanıyor.

Hayvanat Bahçesi 

Pek çok şehirde hayvanat bahçesi vardır fakat burayı özel kılan dünyanın en eskisi olmasıdır. Avrupa’nın en güzel hayvanat bahçesi olarak gösterilen bu alanda 750’nin üzerinde canlı türü bulunuyor. Yağmur ormanı ve akvaryum gibi bölgeler gerçekten özel bir ilgi çekecektir. Avusturya turları sırasında da genellikle bu güzel ve eğlenceli parka uğranmaktadır. 

Prater Park

Prater parkı geçmişte imparatorların av alanıyken günümüzde ise halkın yoğun rağbet ettiği parklardan birisi haline dönüştürülmüş. Heyecan ve sürprizleri aynı anda bulabileceğiniz bu parkı mutlaka gezmelisiniz.

Doğa Tarihi Müzesi

Burası özel bir alandır. Milyonlarca yıl eskiye giden fosillerin sergilendiği bu müze, aynı zaman da mineral koleksiyonunu da barındırıyor. Dinazorlar ile nesli tükenen hayvanların bulunduğu bölüm ise özel ilgi çekecektir.

Karnavallara katılın;

Festival ve kültürel etkinlikler Viyana için önemli bir yere sahiptir. Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşen Viyana Kültür ve Sanat Festivali mutlaka görülmesi gereken bir etkinlik olacaktır. 5 hafta süren konserler, tiyatro oyunları, opera ve bale gösterileriyle harika bir festivalin içerisinde kendinize yer bulabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.