Bakü Gezilecek Yerler

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti olan Bakü, Kafkaslar’ın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezi olma özelliğini de taşımaktadır. Bakü gibi keyifli ve farklı yapılara sahip olan güzel bir şehri gezip görmek isterseniz tercihlerinizi erken rezervasyon seçenekleri ile yurtdışı turlar arasından yapmalısınız.

Bakü turları kapsamında gezip göreceğiniz en güzel yerler ve gece hayatının keyifli tarafları sizi bekliyor olacak. Eğlenceli tur seçenekleri ile dolu olan Bakü sokaklarını rahat rahat gezmek için önceden yapacağınız bir araştırma ile her yer hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. O zaman gelin inceleyelim.

icerisehir

Bakü İçeri Şehir

Köhne Şehir olarak adlandırılan ve pek çok tarihi yapıyı bünyesinde barındıran yerdir. Bakü gezi,leçek yerler arasında ilk sırada yer almalıdır. 2000 yılında UNESCO Dünya Tarih Mirasları Listesi’ne girmesinin ardından 2003 yılında tehlike altındaki dünya miraslarından biri olmuştur. Arnavut kaldırımlı sokaklarının keyfini çıkarmalısınız.

Şirvanşahlar Sarayı

Bakü’de gezilecek yerler Şirvanşahlar Sarayı yerel mimari örneğini en iyi görebileceğiniz yerdir. 15. yüzyıl eseri olan saray İbrahim Halilullah’ın döneminde inşa edilmiş.

Kız Kulesi

Zerdüşt Tapınağı olduğu bilinen, 27 metre yüksekliğindeki Kız Kulesi (Maiden Tower) 12.yüzyılda yapıldığı söylenmektedir. 18. ve 19. yüzyıllarda ise deniz feneri olarak kullanılan yapı günümüzde günümüz de hediyelik eşya satıcılarının bulunduğu yerdir.

Atesgah

Ateşgah

Bakü Ateşgah yani Ateş Mabedi, Surakhani Kasabası’nda yer almaktadır. Ayakta kalmış 3 Mecusi tapınağından birisi olma özelliğini taşımaktadır. 1810 yılında inşa edilmiş ve günümüze kadar ayakta gelmiştir.

Bakü Bulvarı

Bakü Bulvarı turların vazgeçilmezidir. 1909 yılında açılmış ve Deniz Kenarı Milli Parkı olarak günümüze kadar gelmiştir.

Devlet Bayrağı Meydanı

Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev tarafından temeli atılan ve 2010 yılında açılan Devlet Bayrağı Meydanı, 162 metre uzunluğundaki bayrağıyla “en uzun bayrak” rekorunu kırmış ve Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmiştir.

Alev Kuleleri

2007 yılında başlanan ve 2013’te tamamlanan Alev Kuleleri (Flame Towers) 350 milyon dolara mal olmuş 3 kuleden oluşuyor. 10 bin LED armatürle kaplanmış dış yüzeyini özellikle akşamları görmelisiniz.

Haydar Aliyev

Haydar Aliyev Kültür Merkezi

Bakü Haydar Aliyev Kültür Merkezi Zaha Hadid’in tasarımını yaptığı, 2012 yılında tamamlanarak Haydar Aliyev’in doğumunun 89. yıl dönümünde hizmete açılmış olan kültür merkezidir.

Yanar Dağ

Yanar Dağ Bakü yakınındaki, tuz gölleri ile ünlü Apşeron Yarımadası’nda yer almaktadır. Sürekli aktif olan yanardağın alevlerinin yüksekliği 3 metreyi bulmaktadır.

Azerbaycan Devlet Filarmonisi

Azerbaycan müziği eserlerinin bulunduğu ulusal filarmoni orkestrası için 1910-1912 yılları arasında inşa edilmiş olan yapı Azerbaycan Halk Cumhuriyeti döneminde ve Rus İç Savaşı sırasında mitingler için kullanılmıştır. Günümüzde klasik batı müziği ve performans sergilediği alan olarak kullanılmaktadır.

muze

Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi

National Museum of History of Azerbaijan Tagiyev Sokağında yer alıyor. 1920 yılında kurulan müze Zeynalabdin Taghiyev’in evi olmak üzere 2 bölümden yapılmış. Etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği yer olarak bilinmektedir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.