Bansko Gezilecek Yerler

Bulgaristan’ın deyim yerindeyse göz bebeği olan Bansko, sevdikleriniz ile eğlenceli bir kar tatili planlayabileceğiniz, Türkiye’ye yakınlığı ile bilinen ve tabi ki uygun fiyatları ile sizi bekleyen kusursuz pistlerin adresidir.

Bansko’nun en güzel tarafı Türkiye’den ulaşımın kolay olduğu ve Gezinomi ile en uygun fiyat seçeneklerini Bansko Turlarında yakalayacak olmanız. Yurtdışı turlar kapsamında belki de en eğlenceli ve pistleri ile en profesyonel hizmeti alabileceğiniz bir tur seçimi yapacak olmanızdır.

bansko4

Türkiye’deki kayak tatillerinden bile daha avantajlı fiyata gidebileceğiniz,  Kış Olimpiyatları için onay alınmış, Dünya Şampiyonu Alberto Tomba’nın kayak yaptığı ve 72 km uzunluğa sahip Tomba pistinde hayalini kurduğunuz kayak turuna çıkmaya hazır mısınız?

Lüks otobüsler ile ulaşımı kolaylıkla sağlayabileceğiniz, en konforlu otellerinde sizi konuk edecek olan ve tabi ki isteğinize bağlı olarak 2 gece 3 gün, 4 gece 5 gün ya da 8 gece 9 gün kalabileceğiniz ve çevre gezilerine katılarak tarihi özelliklerini ve mekanlarını tanıyabileceğiniz harika bir kış turuna çıkabilirsiniz. Üstelik kayak ve ayakkabı kiralama, hoca ve kayak okulu ve snowboard ekipmanları ve dersi alabileceğiniz imkanların size sunulduğu bir yerde bulacaksınız kendinizi.

Alexander Nevski Katedrali

Alexander Nevski Katedrali

Bansko’ya gittiğiniz zaman görülecek yerler arasında ilk sırada gelecek olan Balkanların en büyük kilisesidir. Neo-Bizans mimarisi ile inşa edilmiş Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan kilise Bulgaristan Patriği’ne ev sahipliği yapıyor.

Sofya Universitesi

Sofya Üniversitesi

1 Ekim 1888’de Sofya’da kurulan Bulgaristan’ın en eski ve en önemli üniversitesi olma özelliğini taşıyor. Üniversite binasının yapımı 1924-1934 yılları arasında tamamlanmış ve oldukça gösterişli bir yapıya sahip.

Eski Kraliyet Sarayi

Eski Kraliyet Sarayı

Farklı mimari yapısı ile dikkat çeken ve günümüze Ulusal Sanat Galerisi olarak gelen içerisinde 19.yüzyıldan bu yana modern eserler, heykel ve resimlerin yer aldığı geçmişteki Kraliyet Sarayıdır.

Milli Bulgar Tiyatrosu

Milli Bulgar Tiyatrosu

Görüp de uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız farklı yapısı ile sizi kendine hayran bırakacak olan bir yapıdır.

Eski Sofya - Sendika

Eski Sofya – Sendika Şehri

Sofya Vadisi’nin büyük bir alanını kapsar ve İskar Nehrinin kollarının şeritleri üzerine kurulmuştur. Şehrin taşıdığı izleri gezip gördüğünüz zaman tarihe şahitlik ettiğinizi anlayacaksınız.

Rotonda Kilisesi

Rotonda Kilisesi

Sofya’da bulunan en eski yapı olma özelliğini taşımaktadır. UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan yapı 54. yüzyılda Roma şehri Serdica’nın kalıntıları üzerine inşa edilmiştir. Aziz George Rotunda Kilisesi fresk süslemelere sahip farklı bir yapıdır.

Şehrin en farklı tarafları ve tabi ki kusursuz güzellikleri sizi bekliyor olacak ancak en önemli olan tabi kış turuna yakışır şekilde karın keyfini çıkarmaktır. 2600 metreden başlayan pistler, Türkçe rehber hizmetini alabileceğiniz ve tabi ki en eğlenceli gecelerin sizi beklediği Bansko turlarını kesinlikle incelemelisiniz.

Yurtdışı turlar kapsamında gidip görmek istediğiniz ve yeni bir kültür, yeni bir ülke, yeni bir şehir hatta yeni insanlar tanıyıp göreceğiniz en güzel noktaların başında Bulgaristan geliyor. Siz de şimdi tam zamanı diyerek tur içiniz yerinizi ayırtabilir ve kayak yapmak için gereken hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.