Barcelona Gezilecek Yerler

İspanya’da Katalonya Özerk Topluluğu ve aynı ismi taşıyan ilin merkezi olan Barcelona, İspanya’nın ikinci büyük kentidir. Her yıl milyonlar turist konuk eden Barcelona’ya kesinlikle gelmeli ne kadar farklı bir yapıya sahip olduğunu görmelisiniz.

Yurtdışı turları için tercihlerinizi yapabileceğiniz gibi gideceğiniz döneminde önemi büyüktür. Nereye nasıl ve ne zaman gideceğinize karar verdiğiniz zaman önceden araştırma yapmalı ve dilediğiniz gibi bir tur planı hazırlamalısınız. Barcelona turları da tabi ki kusursuz güzelliği ile ne kadar doğru bir seçim yaptığınızı size kanıtlayacaktır. O zaman hep beraber Barcelona’da gezilecek yerler listesi yapabiliriz.

Sagrada Familia Bazilikası

Sagrada Familia Bazilikası

Barselona gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alır. Sagrada Familia Bazilikası Barselona’nın en ünlü ve önemli simgesidir. Bu eseri ile hayat veren ünlü Katalan Mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eseridir.

Park Güell

Park Güell, çizgi filmlerden fırlamış gibi duran farklı bir yerdir. Kendinizi bambaşka bir yerde hissedersiniz. Şehrin karmaşasından uzaklaşarak harika bir yere girdiğinizi hissedeceksiniz.

La Rambla Caddesi

Barselona’nın en önemli ve turistik caddelerinin başında gelen La Rambla Caddesi, alışveriş dükkanları ve sokak sanatçıları ile harika bir tura çıkabilirsiniz.

Casa Mila (La Pedrera)

Casa Mila (La Pedrera)

La Pedrera şehrin adeta nabzının attığı ve bu farklı şehrin nabzının attığı yerdir.

Barselona Katedrali

Barselona Katedrali Gotik mimari ile dikkat çeken bir yapıdır. 1298’de II. Jaume’nin emriyle başlanmıştır. 20. yüzyılın başında anca tamamlanmıştır.

Poble Espanyol

Barselona gezilecek yerler arasında üst sırada olan Poble Espanyol en favori noktalar arasındadır. Montjuic Tepesi’nde yer alan bu yer bir açık hava müzesi İspanyanın mimari örneklerindendir.

Katalan Ulusal Sanat Müzesi (MNAC)

Museu Nacional d’Art de Catalunya dünyaca ünlü sanat müzelerindendir. 12. yüzyıldan kalma freskler oldukça dikkat çekmektedir.

Santa Maria del Mar Bazilikası

Santa Maria del Mar Bazilikası

Oldukça sade bir yapısı vardır ama Barcelona’nın en iyi kiliselerindendir. 15. ve 18. yüzyıllardan kalma renkli camları kullanılmıştır.

Barceloneta

Sahil kenarında yer alan ve şehre yakınlığı ile bilinen turistlerin en sık uğradığı noktaların başında gelmektedir. Küçük restoranları ve kafeleriyle ünlüdür.

Fundacio Joan Miro

Joan Miro’nun yaptığı en güzel eserlerin başında geliyor.  Barselona’nın en ünlü ve önemli sanat galerilerinden biridir!

noucamp

Nou Camp Stadyumu

Nou Camp Stadyumu özellikle futbola meraklı olan herkesin görmesi gereken yerlerden biridir. Dünyanın en ünlü futbol kulübü F.C Barcelona’nın maçlarının oynandığı yerdir.

Barcelona yaz turları ile ünlüdür ya da özellikle sadece dönemin en keyifli turlarından olan özel kutlamaların denk geldiği dönemleri değerlendirmelisiniz. Barcelona Balayı Turları da kesinlikle değerlendirilmeli. Sevdiğiniz insanla en keyifli tur seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.