Batum Gezilecek Yerler

Gürcistan’ın özerk cumhuriyeti Acara’nın başkenti olan Batum, Türkiye Karadeniz bölgesinden kimliğiniz ile giriş çıkış yapabileceğiniz ve oldukça yakın mesafede olan şehirdir. Ticaret merkezi olan limanı ve turizmden elde ettiği gelir ile Subtropikal bir bölgedir.

Yurtdışı turlar kapsamında vizesiz olarak gidebileceğiniz Batum, gece hayatı ve rengârenk şehir merkezi ile eğlencenin adresidir. Batum turları sizin de seçimleriniz arasında olmalı. Şimdi gelin Batum gibi güzel bir şehri biraz yakından tanıyalım.

Batum Bulvari

Batum Bulvarı

Kent merkezinin tüm güzelliğini hareketliliğini görmek ve sahile uzanan tarafında gezmek isterseniz doğru bir karar vermiş olursunuz. Alman botanik uzmanı ve peyzaj mimari Ressler tarafından 1881 yılında başlanmış ve ardından Fransız mimar Michael D’alfons tarafından tamamlanmış olan harika bir yerdir.

Alfabe Kulesi

2010-2012 yılları arasında inşa edilmiş olan Alfabe Kulesi, 130 metre yüksekliktedir. 4 metrelik alüminyum plakalardan yapılmış 33 harfi siz de kolaylıkla görebilirsiniz.

Batum Botanik Bahçesi

1912 yılında resmi olarak açılmış olan ve pek çok güzelliği bir arada görebileceğiniz bahçesinde bölgeye ve çeşitli iklimlere özgü 5 binden fazla bitki türünün bulunduğunu göreceksiniz.

Avrupa Meydanı

Medea Heykeli’ne ev sahipliği yapan Avrupa Meydanı 2007 yılında yapılından beri turistlerin vazgeçemediği yerdir.

St. Nicholas Orthodox Church

St. Nicholas Orthodox Church

St. Nicholas Orthodox Church (Aziz Nikola Kilisesi) Piazza Meydanına oldukça yakın bir yerdedir. 1865 yılında Yunan topluluğu tarafından yaptırılan kilisenin taşları Trabzon’dan getirilmiş. 1998-1999 yılları arasında iki büyük restorasyon geçirip kilise olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Piazza Meydanı

Çevresinde kafeler, restoranlar ve barların bulunduğu, 5.700 metrekarelik meydan İtalyan tarzı ile dikkat çekmektedir.

Batum Ortodoks Kilisesi

Neo-Gotik mimarisiyle dikkat çeken Batum Ortodoks Kilisesi (Batumi Cathedral of the Mother of God) 1898-1902 yılları arasında inşa edilmiştir ve gezip görmeniz gereken yerler arasındadır.

Ali ve Nino Heykeli

Gürcü heykeltıraş Tamara Kvesitadze tarafından 2007 yılında yaptırılan 7 metre yüksekliğindeki anıt sahil şeridinde sizi bekliyor olacak.

Astronomik Saat

Astronomik Saat

Memed Abashidzade Caddesi üzerinde eski Gürcistan Milli Bankası binasında bulunan Zodyak takımyıldızlarının ve gezegenlerin konumlarını belirtmesi ve ayın tüm özellikleri yansıtması ile ünlü olan saat çalan farklı melodileri ile de ünlüdür.

Batum Orta Camii

Müslümanların önde gelenlerinden biri olan Khimshiashvili (Aslan Bey) tarafından 1886 yılında yaptırılmış olan Batum’daki tek camidir.

Dönme Dolap

Alfabe Kulesi’nin, Ali ve Nino Heykeli’nin hemen yanı başında yer alan Batum Bulvarı üzerindeki dönme dolap, 55 metre yüksekliğinde ve 1 turu 10 dakika sürmektedir.

Batum Fener Kulesi

Batum Fener Kulesi

21 metre yüksekliğindeki fener 1863 yılında Osmanlılar tarafından inşa edilmiştir. 1878’de yeniden inşa edilmiş ancak hasar görmüş ardından fener kulesi bugünkü halini Fransız mühendislerin 1882’deki çalışmasından almıştır.

Batum gibi farklı bir o kadar da güzel bir şehri gezmek için herhangi bir bahaneye gerek yok. İstediğiniz mevsimde gidip görebilir ve gezebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.