Beyrut Gezilecek Yerler

Lübnan’ın başkenti olan Beyrut, ,5 milyonun üzerinde nüfusu ile oldukça kalabalık bir şehirdir. Tipik Akdeniz ikliminin görüldüğü şehirde keyifli bir tatil planı yapabilirsiniz.

Yurtdışı turlar kapsamında gezip görebileceğiniz ve keyifle gezebileceğiniz Beyrut için tur fırsatlarını yakalamalısınız. Beyrut turları ile tarihte bir yolculuk ve kendiniz için ne kadar farklı bir tercih yaptığınızı göreceksiniz.

Saint George Maronite Katedrali

Saint George Maronite Katedrali

Beyrut’ta görmeniz gereken ilk yerler arasında alan 2 dinin yapılarını ilk defa bu kadar yan yana görüldüğü noktadır. Yüzlerce yıllık geçmişi ile restore edilmiş bir yapının tüm ihtişamı ile karşınızda durduğunu göreceksiniz.

Mohammed Al-Amin Mosque

Oldukça modern dizayn edilmiş olan caminin içini de görmelisiniz. Hem dışı hem içi hem de kubbedeki işlemeleri ile dikkat çekmektedir.

Monot Caddesi

Monot (Mono Okunuşu) Caddesi

Beyrut’un gece hayatının ne kadar keyifli olduğunu gezdiğiniz zaman göreceksiniz. Mohammed Al-Amin Caminin yer aldığı caddedir. Cadde de ortalama 5-6 tane mekan var.

Abdel Wahab Restaurant

Lübnan’daki en güzel lezzetleri yakalamanız için gelmeniz gereken yerel restoranların başında gelmektedir.

ABC AVM

Alışveriş sevenlerin kesinlikle gelmesi gereken ve aradığınız her şeyi bulabileceğiniz güzel bir yerdir. Özellikle elektronik açıdan oldukça uygun fiyatlara alışveriş yapabileceğinizi bilmelisiniz.

National Museum of Beirut

National Museum of Beirut

Ülkenin en meşhur noktası gururu olan Beyrut Ulusal Müzesi’nde göreceklerinize çok şaşırabilirsiniz. 2 katlı müzeyi ortalama 1 saat gibi bir sürede gezebilirsiniz.

Hamra Caddesi

Hamra Caddesi her yere yakın olan ve yürüyerek dilediğiniz gibi ulaşabileceğiniz şehrin en önemli caddelerinin başında gelmektedir.

Place des Martyrs Anıtı

Üzerindeki mermi izlerinden iç savaşın izlerini taşıdığını anlayabileceğiniz ve sonradan gezerken bilerek onarılmadığını öğreneceğiniz anıttır.

Roma Kalintilari

Roman Remains (Roma Kalıntıları)

Romalılardan kalma kalıntılar, caminin hemen arka kısmında karşınıza çıkacak. 7 kere yıkılıp tekrar kurulmuş olan bir şehirde 50 yıl önce gün yüzüne çıkmış olan pek çok kalıntıyı siz de göreceksiniz.

Beyrut vizesiz turları ile en keyifli tur seçeneklerini tarihte yolculuk yaparak sizde göreceksiniz. Tur planları yaparken fırsatların ne kadar önemli olduğunu anlayacak ve erken rezervasyon seçenekleri ile siz de turunuzu hemen seçeceksiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.