Dubai Gezilecek Yerler

Lüksün ve gösterişin şehri olan Dubai, Arap Yarımadası’nda Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biridir. Ülkenin en çok ziyaret edilen şehri de Dubai’dir.

Her yıl milyonlarca turist konuk eden bu güzel şehirde hayal ettiğinizden daha keyifli bir tur planlayabilirsiniz. Dubai yurtdışı turları ile gidip görebileceğiniz ve keyfini çıkarabileceğiniz, alışveriş yapıp, gece hayatının keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir tur seçeneğidir.

Dubai turları kapsamında dilerseniz uzun soluklu turları seçebilir, dilerseniz de 3 gece 4 günlük tur fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Eğer ki bu yıl planlamayı düşündüğünüz bir Dubai turunuz var ise gelin hep beraber Dubai gezilecek yerler listesi yapalım.

burj-al-arab

Burj Al Arab

Burj Al Arab, eşsiz manzarası ile Dubai’nin tüm güzelliklerini görebileceğiniz harika konumunda sizi konuk eder. 7 yıldızlı Burj Al Arab oteli de burada yer almaktadır. Adeta şehrin simgesi haline gelen bu güzel noktaya uğramadan geçmemelisiniz.

Burj Khalifa

Dubai’nin değil aynı zamanda dünyanın da en önemli yapılarının başında gelen Burj Khalifa, 2 ayrı seyir terası ile her gün peş çok turist konuk ediyor. 828 m uzunluktaki bina şehrin görüntüsüne farklılık katıyor ama yükseklik korkunuz varsa çıkmadan önce bir kere daha düşünmelisiniz.

The Dubai Mall

The Dubai Mall

Yaşasın alışveriş çılgınlığı! Dünyanın en meşhur alışveriş noktasındasınız. Tabi ki en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan The Dubai Mall, 635 adet mağazası ile dev bir kompleks. İçinde ne ararsanız var!

Dubai Müzesi

Al Bastakiya Bölgesinde yer alan Dubai Museum şehrin en eski yerleşim alanıdır. 1971 yılında konuklarını misafir etmeye başlayan müze,  geçmişteki yaşam tarzlarını tanıyabileceğiniz en farklı yerdir.

Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah

Burj Al Arab’ın hemen yanında yer Souk Madinat Jumeirah Dubai’deki en özel yerlerden biridir. Bastakiya’nın rüzgar kulesi evlerinden esinlenerek yapılmış olan eşsiz bir yapıdır.

Palm Jumeirah

3 adadan oluşan Palmiye Adaları’ndan en güzeli olan Palm Jumeirah Adası, 30’dan fazla işletmenin yer aldığı denizin doldurulması ile yapılmış olan yerdir. Özellikle atlayış yapanların görmek istediği manzaraların başında gelmektedir.

Dubai Marina

Yaz akşamlarının vazgeçilmezi olan ancak özellikle akşam saatlerin serinlemek için gezilmesi gereken en güzel noktaların başında gelmektedir.

Jumeirah Camii

Jumeirah Camii

Fatimi tarzında yapılmış olan Jumeirah Camii 1975 ile 1978 yılları arasında tamamlanmıştır. Ayrıca en büyük özelliği Müslüman olmayanların ziyaret edebilecekleri tek camidir.

Mall of the Emirates

SKI Dubai adındaki yapay kayak pisti ile isim yapmış olan ünlü ve en büyük ikinci alışveriş merkezidir. Hava dışarıda 45-50 derece iken kayak yapmanın zevkini çıkarabilirsiniz.

Dubai altincilar

Dubai Altıncılar Çarşısı

Altına olan düşkünlüğü ile bilinen yerel halkın en çok uğradığı ve ne kadar gösterişe düşkün olduklarını görebileceğiniz yerdir. Siz de dilerseniz altın alışverişi yapabilirsiniz. Yalnız Cuma günü  13.00-16.00 saatlerinde dükkanlar kapalı oluyor.

Wild Wadi Water Park

Burj Al Arab ve Jumeirah Beach Hotel’in arasında bulunan Dubai’nin ünlü su parkları olan Wild Wadi Water Park, 11.00-21.00 saatleri arasında konuklarını kabul etmektedir.

Dubai Aquarium

Dünyanın en büyük akvaryumlarından olan 10 Milyon litrelik su tankı, 140 türde, 33.000 su canlısının yer aldığı akvaryum kesinlikle gezip görmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir.

Dubai Aquarium

Dubai gemi turları zaten en çok tercih edilen tur seçenekleri arasındayken bir de siz dilerseniz Dubai balayı turları arasından seçimlerinizi yapabilirsiniz. Hem keyifli hem de oldukça farklı bir tur seçimi yapmış olursunuz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.