Dubrovnik Gezilecek Yerler

Hırvatistan’ın Adriyatik Denizi sahilinde bulunan ve geçimin çoğunu liman ve turizmden sağlayan Dubrovnik, Orta Çağdan kalma tarihi eserleriyle de ünlüdür. Eski adıyla Ragusa olan Dubrovnik her yıl milyonlarca konuk ettiği turist ile en keyifli tatil seçeneklerini size sunacaktır.

Yurtdışı turları ile gidip görebileceğiniz ve özellikle yaz tatili için harika planlar yapabileceğiniz yerdir. Dubrovnik Turları kapsamında deniz, kum ve güneş keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Stradun Caddesi

Stradun Caddesi

Stradun Caddesi Old Town’u ikiye bölen şehrin ana caddesidir. Kutlamaların, törenlerin ve pek çok etkinliğin yapıldığı caddedir.

Büyük Onofrio Çeşmesi

Velika Onofrijeva Fontana yani Büyük Onofrio Çeşmesi, 1436 yılında inşa edilmiştir. Dubrovnik Cumhuriyeti döneminde taze ve temiz su temini için önemli bir yeri vardır.

Fransisken Manastırı

Şehrin en önemli yapılarından olan Fransisken Manastırı (Franjevacki Samostan Dubrovnik) 70.000 den fazla kitap bulunan kütüphanesi, dünyanın en eski eczanesine ait objeler ve daha fazlasını bu farklı manastırda bulabilirsiniz.

Aziz Blaise Kilisesi

Aziz Blaise Kilisesi

1715 yılında yapılan Aziz Blaise Kilisesi, Venedik’teki Aziz Mauritius Kilisesi’ne benzemektedir. Şehirde en çok düğün töreninin yapıldığı yerdir.

Çan Kulesi

Gradski zvonik u Dubrovniku Türkçe ismi Çan Kulesi olan yapı, 1444 yılında inşa edilmiştir. 1667 yılında meydana gelen deprem eğilmeye başlasa da 1929 yılında güvenliği tehdit ettiği için yıkılıp

Rektör Sarayı

Knezev Dvor yani Rektör Sarayı, Rönesans ve gotik tarzın yansıtıldığı yapıdır. Dubrovnik Müzesi Tarih Bölümü bu sarayın içinde bulunmaktadır.

Sponza Sarayı

Sponza Sarayı (Sponza-Povijesna arhiv) orjinalliği hiç bozulmamış olan en güzel saraylardandır. Stradun Caddesi’ndeki sarayı siz de ziyaret edebilirsiniz.

Katedral

Dubrovnik gezilecek yerler listemizdeki şehir ismini taşıyan dini yapıdır. 12. – 14. yüzyıllar arasında inşa edilen katedral 1667 depreminde yıkılmış, 20. Yüzyılda yenilemeleri ile günümüzdeki halini almıştır.

Gundulica Meydani

Gundulica Meydanı

Ehrin en ünlü meydanlarındandır. 1667 depreminin ardından 1893 yılından kalma barok dönemi yansıtan ortada küçük bir çeşme bulunan meydandır.

Pile Kapısı

Gradska Vrata Pile yani Pile Kapısı, Dubrovnik şehir kapılarından biridir. 16. yüzyılda inşa edilen kapı geçmiş zamanlarda geceleri kapatılan bir kapıydı.

Minceta Hisarı

Minceta Hisarı (Tvrdjava Minceta) 1319 yılında inşa edilmiş hisarlardandır. Osmanlı’nın İstanbul’u fethi ile hisarın önemi oldukça artmıştır. Dubrovnik şehrinin sembollerinden biri olan Minceta Hisarını gezmelisiniz.

Lokrum Adasi

Lokrum Adası

Dubrovnik’in önemli doğal güzelliklerinden olan Lokrum Adası, UNESCO koruması altında bulunan adadır. Botanik bahçe ve surlar bu ada da görmeniz gereken en önemli detaylardır.

Dubrovnik balayı turları içinde oldukça uygun bir yerdir. Hem keyifle gezip görebilir hem eğlencenin tadını çıkarabilir hem de güzel bir tur keyfi yaşamış olursunuz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.