Endülüs Turunda Gezilecek Yerler

İspanya’nın güneyinde ve asıl ismi Endülüs Özerk Bölgesi olan bölgenin başkenti Sevilla’dır. İspanya’nın en büyük bölgesi olma özelliğine sahiptir. İspanyolca resmi dilidir ancak Endülüs lehçesi konuşulur.

Yurtdışı turları ile ilgili merak ettiğini her detayı araştırabileceğiniz ve keyfini çıkarabileceğiniz bir tur için fırsatları yakalayabilirsiniz. Özellikle en uygun fiyatlar ile Gezinomi’den tur tarihinizi seçebilirsiniz. Ayrıca Endülüs turları için doğru zamanı yakaladığınız da bölgenin kendine özgü yöresel noktalarını keyifle keşfedebilir, kendi tur planınıza ek olarak eksik noktaları da ekleyebilirsiniz.

malaga

Malaga

Sevilla’dan sonra Endülüs bölgesinin ikinci büyük şehri olan Malaga her yıl milyonlarca tursit konuk ediyor. Bunun asıl sebebi ise tabi k i eşsiz plajları. Eğer ki bir tur planlayacaksanız Endülüs bölgesi için ilk başta Malaga’dan başlamalısınız.

Denizi ile ünlü olan şehirde gidip görmeniz ve gün boyu deniz keyfini yaşayabileceğiniz plajlar arasında El Candado, Las Acacias, Barons del Carmen, La Malagueta, San Andres, Misericordia, Guadalhorca bulunmaktadır. Ayrıca 1951 yılında yapılan kazılar sonucunda, büyük kısmı ortaya çıkarılmış olan Teatro Romano, Gibralfarao Kalesi, La Alcazaba, Malaga Picasso Müzesi, Picasso Doğum Yeri Müzesi,Martires Kilisesi, Santiago Kilisesi, Boğa Güreşi Arenası ve Malaga katedrali bulunuyor.

sevilla

Sevilla

Santa Cruz, Sevilla’da ilk gezmeniz gereken yerdir. Katedral çevresinde sizi bekleyen ve hareketliliği ile göz dolduran bir yerdir. Daha sonra zaten buradan pek çok noktaya ulaşımınızı sağlayabileceksiniz. Real Alcazar Margip döneminden günümüze kalan şehrin en büyük yükseltisi olma özelliğine sahiptir. Krallık ailesi tarafından kullanılan Palacio’da şehirdeki gezip görebileceğiniz yapılar arasındadır. Alcazar bahçe duvarının hemen yanı başında olan Callejon Del Agua turistik bölgelerin başında gelmektedir. 1890 yılında Küba’dan getirilen Kolomb’un mezarı küçük bir şapel halinde sizi beklemektedir. La Giralda Kulesi Hristiyanların bölgeyi ele geçirmesinden sonra çan kulesine dönüştürülmüş ve günümüzde turist ziyaretine açıktır.

cordoba

Cordoba

İspanya’nın 17 özerk bölgesinden biri olan Cordoba, aslında İslam etkinliklerinin çok fazla görüldüğü bir şehirdir. Bunu sebebi ise 8.yüzyılda Endülüs emevilerinden ele geçirilen kentte uzun yıllar Müslüman Arapların yaşadığıdır.

Kurtuba Camii, Roman Köprüsü, Alcazar Bahçeleri, Calahorra Kulesi, Plaza del porto, Cordoba Sinagogu, Roman Tapınağı, Palacio de la merced, Torre de la Malmuerta ve San Nicolas kilisesi gezip görmeniz gereken yerler arasındadır.

granada

Granada

Tarihte çok yaşanmışlığı olan hatta tarih derslerinde bile Arapların son düşen kalesi olarak bilinen Granada, şehri gezmeye başladığınız zaman size bunu hissettirecektir. Şehre girişte ve uzunca bir süre devam ettiğinizde her yerin zeytin bahçesi olduğunu göreceksiniz. Kutsanmış tepe anlamına gelen Granada’da gezip görmeniz gereken yerleri hep beraber inceleyelim.

El Hambra Sarayı, Albayzin ve Sacramonte tepeler ve şehir merkezini gezip gördüğünüz zaman farklı pek çok yapıya rastlayacaksınız.

Endülüs Turları kapsamında güzel bir bölgede bulunduğunuzu hatta çoğu zaman deniz ve güneşin keyfini çıkaracağınızı bilmelisiniz. İşte bunun için tur seçeneklerini hemen değerlendirmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.