Girit Gezilecek Yerler

Yunanistan’ın en güzel adalarından olan Girit Adası, her yıl milyonlarca turisti konuk eden ve plajları, gezilecek yerleri hatta yaz tatili için konaklayabileceğiniz kusursuz otelleri ile en harika olanı sunacaktır.

Yurtdışı Turlar kapsamında en çok keyif alacağınız yaz tatili fırsatlar ile dolu. Girit adası o kadar farklıdır ki. Öncelikle gördüğünüz en güzel detayları kesinlikle fotoğraflamalısınız. Plajlar, rengarenk sokaklar, evler, dükkanlar ve kadrajınıza sığacak olan her şeyi çekmelisiniz. Çünkü ne kadar doğru bir karar verdiğinizi siz de turun başından sonuna hatta sonra hatıra diye saklayacağınız fotoğraflarınıza baktığınız zaman anlayacaksınız.

Eğlenceli gece hayatını severlerin de adresi olan Girit Turları sırasında, club, meyhane ve bar konusunda oldukça zengin. Yunan müzikleri eşliğinde harika seçimleri dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. O zaman şimdi gelin bu güzel adayı detaylıca gezelim.

hanya2

Hanya – Eski Liman

Yunanistan’ın en büyük adası Girit’in uç kısmında bulunan eski liman, yürüyerek ulaşabilir ve çevreyi de rahatça görebilirsiniz. Sofoklis Venizelos Meydanı’ndaki Kapalı Çarşı’daki bütün yollar zaten bu limana çıkıyor. Yani alışveriş için burayı gezerken görmek istediğiniz eski limana da çıkabilirsiniz.

Çeşme Meydanı

Burası tam bir buluşma meydanı. Rengarenk dükkanlar, alışveriş için sizi çağıran en güzel ürünler, ayrıca burada Venedik zamanından kalan Ag Markos ve Ag Titos Kiliselerini gezip görebilirsiniz.

Kandiye Kalesi

Kandiye Kalesi

Kandiye Kalesi tarihi özellikleri ile sizi bekleyen ve en farklı özellikleri ile sizi konuk edecek yerdir. Osmanlılar tarafından tam 24 yıl sürmüş olan kale fethi ile isminden söz ettirmektedir.

Aghios Nikolaos

Aghios Nikolaos

Girit’in en çok dikkat çeken kalesidir. Aghios Nikolaos göl üzerine inşa edilmiş bir kasabadır. Kendine özgü doğası ile bilinir ve kasabanın ne kadar farklı olduğunu siz de gezdiğiniz zaman görebilirsiniz.

Plakas Kilisesi, Heraklion Kilisesi ise dini yapıları arasındadır. Hepsinin farklı bir tarzı vardır ve gelen turistler tarafından en çok ziyaret edilen noktalar arasındadır.

Ayrıca Girit adasından geçebileceğiniz Spinalonga Adası, Knossos, Poros Kanalı ve Elounda da Girit gibi güzel bir ada da sizi bekleyen farklı noktalardır. Unutmayın Girit Adası Gemi Turları ile de tercih edebileceğiniz bir yaz tatili seçimidir. Böyle güzle bir adayı görmediyseniz, çok şey kaçırdığınızı bilmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.