Kiev Gezilecek Yerler

Ukrayna’nın en büyük şehri ve başkenti olan Kiev, her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. Keyfini çıkaracağınız, eğleneceğiniz ve tabi ki uygun fiyata çıkabileceğiniz Yurtdışı turlar hakkındadır.

Kiev Turları için seçimlerinizi vizesiz olarak yapabilirsiniz. Fırsatların ne kadar fazla olduğunu ve sizi bekleyen keyfin ayrıcalığını siz de yaşayacaksınız. O zaman gelin, Kiev’i yakından tanıyalım ve gezip göreceğiniz zamanlar için en özel noktaları işaretleyelim.

Özgürlük Meydanı

Maydan adı ile bilinen Özgürlük Meydanı Ukrayna’nın en büyük meydanlarındandır. Maydan ismi Türkçeden gelmekte ve şehirdeki en uğrak noktaların başındadır. Kentteki tüm devrimler ve büyük gösteriler burada yapılmaktadır.

Kiev Khreshchatyk Caddesi

Kenti en büyük alışveriş merkezleri ve restoranlarının bulunduğu kocaman bir caddedir. Bezarapski Pazarı ve Kiev’in ünlü gece kulübü ”Arena City” burada yer aldığı için en çok ziyaret edilen nokta olma özelliğine sahiptir.

Andrevski Spusk

Andrevski Spusk (Andrevski Yokuşu)

1711 yılında herkes tarafından kullanılan ancak şimdilerde lüks hayatın simgesi olan yerdir. Dnipro nehri manzarası eşliğinde gezebilir ve kafe restoranlarda oturabilirsiniz.

Kiev Golden Gate (Zoloti Vorota)

Kiev’in giriş kapısı diyebileceğiniz yerdir. Yaroslav Mudri tarafından 1017-1024 yılında yaptırılmıştır.

Kiev Azizler Şehri Pecherska Lavra

900 yıl önce yapılmış ve yer altı mezarlığı ve yer üstünde kilisesi ile meşhur olan yerdir. Farklı bir yerde kendinizi bulacağınız kesindir.

Svetoya-Sofya-Katedrali

Kiev Svetoya Sofya Katedrali

Pek çok Hristiyan mezhebi tarafından kullanılan değişik bir yapıya sahip olan katedraldir. Mezheplerin kavgaya tutuşması ile Ukrayna hükümetinin el koyduğu binadır. Ardından Hristiyan Din müzesi haline dönüştürülmüştür.

Podol Semti

Eski yapıları, kiliseleri, anıtları ve meydanları ile merak edilen yerdir.

Kiev Opera Binası

Sovyet mimarisi ile yapılmış Opera binasını kesinlikle gezip görmelisiniz. Opera evinin ne kadar farklı olduğunu yaşadığınız zaman görebilirsiniz.

botanik

Kiev Botanik Bahçesi

Şehrin en güzel yeşil yeridir. Ayrıca 137 dönüm üzerine yapılmış olan arazide nadir görülen farklı çeşitte bitki türlerini göreceğiniz kesin!

Kiev II. Dünya Savaşı Müzesi

II.Dünya savaşında ölen insanlar anısına yapılmış olan ayrıca savaştan kalma eserlerin paylaşıldığı yerdir.

Kiev Baby Yar

II.Dünya savaşında 34 bin kadar Yahudi’nin kurşuna dizilerek öldürüldüğü bu yerde farklı şeyler yaşayacağınız kesin. Bu dönemde ziyarete açıktır ve gezip görmeniz mümkün.

Kiev Hidropark

Kiev Hidropark

Dinyeper nehri üzerine yapılmış olan ayrıca 188 hektar arazi üstüne de bulunan bu güzel park, 1 Mayıs ile 1 Ekim arasında açık.

Vizesiz turlar aslında yurtdışı turlar arasında en çok tercih edilenlerden. Çünkü vize sıkıntısı ile uğraşmak istemeyenlerin vazgeçemeyeceği ve tabi ki bu rahatlığı yaşamak isteyecekleri yerlerin başında geliyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.