Lizbon Gezilecek Yerler

Portekiz’in başkenti olan Lizbon, eşsiz sokakları ve büyüleyici manzaraları ile pek çok insanın görmek istediği yerler arasında yerini alıyor. Lizbon gezilecek yerler listenizin ilk başına Lizbon sokaklarını ekleyin ve kesinlikle yürüyerek başlayacağınız bir tur planı yapmaya hazır olun.

Yurtdışı turları ile gidebileceğiniz Lizbon şehri, Portekiz’in en güzelleri arasındadır. Lizbon Turları ile görebileceğiniz ve keyifle gezebileceğiniz yerleri merak ediyorsanız seçimlerinizi yapabileceğiniz birbirinden güzel yerleri incelemeye başlayalım. İşte size Lizbon gezilecek yerler listesi;

Belem kaleis

Belém Kulesi

Portekizli kaşif Vasco de Gama anısına 16. yüzyılda yaptırılan ve Gotik mimari izleri taşıyan Belém Kulesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Tagus Nehri‘nin ağzını korumak için kullanılan kalenin içinde hala eski toplar yer almakta.

São Jorge Kalesi

Lizbon’u panoramik olarak görebileceğiniz en güzel noktadır. Lizbon’un en yüksek tepesinde yer alan São Jorge Kalesi, M.Ö 5. Yüzyıla kadar geçmişinin olduğu düşünülüyor.

Jerónimos Manastiri

Jerónimos Manastırı

Jerónimos Monastery Lizbon şehrinin önemli simgelerinden biri. Gotik ve Rönesans tarzlarının karışımından yapılmış olan manastır UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alıyor.

Alfama Bölgesi

Lizbon’un en eski mahallesi olan Alfama Bölgesi, 12. yüzyıla kadar dayanan geçmişi ile şehrin tüm yaşanmışlıklarının izini taşıyan noktadır.

Santa Justa Asansörü

Elevador de Santa Justa, Baixa ve Bairro Alto bölgelerini birbirine bağlayan asansördür. Yokuşlu bu şehrin ulaşımını ve kot farkını kolaylaştırmak için yapılmıştır.

Pedro IV (Rossio) Meydani

Pedro IV (Rossio) Meydanı

Pedro IV (Rossio) Meydanı, mitingler, yürüyüşler, boğa güreşleri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan yerdir. İsmini Brezilya imparatoru Pedro’dan almıştır ve IV. Pedro’nun bronz heykelini de burada görebilirsiniz.

Keşifler Anıtı

Belem semtinde bulunan Keşifler Anıtı, 15. ve 16. yüzyıllarda yaptıkları coğrafi keşifler ile tanınırlar. Prens Henry başta olmak üzere Vasco de Gama, Magellan, Bartolomeu Dias gibi bilim insanlarının da bulunduğu 30 ünlü ismin heykelleri yer alıyor.

25 Nisan Köprüsü

Tejo Nehri üzerinde olan asma köprü, 25 Nisan Köprüsü (25 de Abril Bridge) olarak biliniyor. Lizbon’un iki yakasını birleştiren yerdir. Golden Gate Köprüsü‘nü yapan mühendisler tarafından inşa edildiği için Golden Gate ile büyük benzerlik taşıyan bu köprüyü de fotoğraflamalısınız.

Berardo Müzesi

José Berardo’nun koleksiyonlarının yer aldığı 2007 yılında açılan Berardo Müzesi, modern ve çağdaş sanat eserlerinin bulunduğu güzel bir müzedir.

Lizbon Katedrali

Lizbon Katedrali

Şehrin en eski kilisesi olan Lizbon Katedrali, 1147 yılında yapılmaya başlanmış ve ardından büyük depremlerde zarar görmüş olmasına rağmen yapılan tadilatlar ile günümüze kadar gelmiştir. . Gotik ve Barok tarzı mimarinin de izlerini görebilirsiniz.

Lizbon yurtdışı turları kapsamında çıkabileceğiniz en güzel tur seçeneklerini size sunar. Portekiz turları arasında olan tur seçeneklerini kesinlikle incelemeli ve en uygun zamanı biran önce değerlendirmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.