Midilli Gezilecek Yerler

Yurtdışı turlar kapsamında schengen vizesi ile ya da 15 gün tek girişli yani tek seferlik vize ile giriş çıkış yapabileceğiniz bir ada olan Yunanistan Midilli Adası, sevdikleriniz ile eğlenebileceğiniz ve yaz keyfini çıkarabileceğiniz bir adadır. Adanın her tarafı farklı güzel. Hareketli, eğlenceli ya da plajları ile kusursuzdur.

Midilli Turları genellikle yaz sezonundan hemen önce başlayan turlar arasındadır. Çünkü Akdeniz’in en keyifli zamanlarını sakin zamanlar olarak adlandıranlardansanız kesinlikle Mayıs ayında bu güzle adayı ziyaret etmelisiniz. Gelelim bu adanın güzelliklerine.

Mytilene

Mytilene

Sahil şeridinin inanılmaz keyifli olduğu noktadır. Uzun saatleri burada geçirebilirsiniz. Ermou Caddesi pazar günü ıssızlığa terk edilse de birde bilmeniz gereken en önemli detay, Cuma günleri siesta zamanı! Saat 14.00’dan sonra her yer kapalı oluyor. Yani tatil!

Yeni Cami

Osmanlı’dan kalan Yeni Cami her yıl pek çok insanın uğrak noktası oluyor. Konumu ile dikkat çekiyor. Aslında ismi ile oldukça ters çünkü hem bakımsız hem de maalesef oldukça eski. Hamam, Arkeoloji Müzesi, Metropolitik Kilisesi de bu cadde üzerinde gezilebilecek yerler arasındadır.

Midilli Kalesi

Adanın en büyük yapısı olan Midilli Adası, Osmanlı ve Bizans tarafından istilalardan korunmak için yapılmış ve günümüzde hala ayakta duran yapıdır. Günümüzde konser ve gösteri amaçlı kullanılmaktadır.

Agios Therapon Kilisesi

Agios Therapon Kilisesi

Midilli de gözünüze çarpan en dikkat çekici yerdir. “Bu bina da neyin nesi?” dersiniz! Farklı yapısı, kubbeleri ile dikkat çeker. Ermou Caddesinde yer alıyor ve turların hatta siz de yürürken direkt varabileceğiniz bir yerdedir.

Papados

Zeytin yağı fabrikası bulunan noktadır. Özellikle zeytin ve yağını severlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerdir. Aynı zamanda Barbaros Hayreddin Paşa’nın doğum yeridir.

Plomari

Uzo fabrikalarının bulunduğu yerdir. Turistlerin en çok uğradığı noktadır. Barbayanni markası en çok sevilen markadır.

Molivos

Agiasos Köyü

Bildiğiniz bizim Şirince gibi bir köy. Ayasos diye okunan köy klasik Rum köyüdür. Evleri, kiliseleri ve el sanatları ile oldukça dikkat çeker.

Molivos

Akşamları adada zaman geçirebileceğiniz ve manzarası mükemmel olan yerdir. Hatta konaklamalarınızı burada yapabilirsiniz.

Midilli Gemi Turları ile siz de yaz sezonu boyunca kusursuz bir yaz planlayabilir hatta Yunan Adalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.