Milano Gezilecek Yerler

Lombardiya bölgesinin ve Milano ilinin başkenti olan Milano alışveriş severlerin ilk adresidir. Hem keyifli hem de bir o kadar eğlenceli bir tur planı yapmak isterseniz tercihlerinizi hemen yapmalısınız. Yurtdışı turları hakkında size uygun fiyat seçenekleri ve detaylarını öğrenmek içinde doğru yerdesiniz.

Gezip göreceğiniz ve yakından tanıyacağınız en güzel şehirlerin tarihi özellikleri ve tabi ki kusursuz güzelliklerine şahitlik etmek için doğru yerdesiniz. Milano hakkında güzel bir araştırma yapma zamanı geldiyse işte Milano gezilecek yerler listesi!

Duomo di Milano

Milano’da gezilecek yerlerin en ünlüsü olan Duomo farklı mimarisi ile ön plandadır. Eşsiz mimarisi, farklı duvar süslemeleri ve sanat eserleri ile dünyanın kesinlikle en iyi olanlarındandır.

Galleria Vittorio Emmanuele II

Galleria Vittorio Emmanuele II

Duomo’nun çevresindeki güzel caddeleri gezmelisiniz. Alışveriş yapabileceğiniz, kendiniz ve sevdikleriniz için güzel sürprizler hazırlayabileceğiniz bu harika noktada siz de kesinlikle kendinizi kaybedeceksiniz. Çünkü burası dünyanın en ünlü ve iyi alışveriş noktalarının başında geliyor.

Leonardo da Vinci Meydanı ve La Scala Tiyatrosu

Alışverişin yorgunluğunu atmak, eğlenmek ve dinlenmek en güzel kahvelerden birini yudumlamak için kesinlikle seçimlerinizi yapabileceğiniz güzle yerdesiniz. Meydanın tam ortasındaki da vinci heykeli sizi büyüleyiciliği ile karşılar ve ne kadar farklı bir yerde olduğunuz hissedersiniz.

Altın Dörtgen ( Quadrilatero d’Oro)

Via Montenapoloene, Via Della Spiga, Via Manzoni ve Via San’t Andrea Milano’ya geçiş için Altın Dörtgen olarak tanımlanır. Çünkü burası modanın başkenti Milano’nun kalbinin attığı yerdir. Vitrinler farklıdır, eğlenceler ve kahve sunumları bile farklıdır!

Brera

La Scala tiyatrosunun arkasına dönüşten sonra Brera bölgesine giriş yapabilirsiniz. Aslında bölgeler bi,rbirine çok yakın ve ulaşımda oldukça kolaydır.

Porta Garibaldi- Corso Como

Porta Garibaldi- Corso Como

Meşhur fırıncıların bulunduğu noktadır. Burada kesinlikle mola vermeli ve bir tatlı ve kurabiye molasını hak ettiğinizi bilmelisiniz.

Sforzesco Kalesi

Milano Cadorna tren istasyonun arkasındaki tarihi kalede, uzunca yıllar Milano’yu yönetmiş ailelerin konakladığını bilerek gezmelisiniz. Yaşanmışlıkların oldukça fazla olduğu bu güzel noktayı ziyaret etmeden geçmemelisiniz.

Navigli Bölgesi

Bohem bir yaşam tarzının sizi karşılayacağı ve görmek istediğiniz gibi oldukça farklı bir yapıya sahip olan değişik bir bölgede kendinizi bulacaksınız.

kilise

Santa Maria Della Grazie Kilisesi

Burası farklı bir yapıya sahip olan kilisedir. Çünkü her gün belirli sayıda ziyaretçi kabul ettikleri için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmanız gereken bir yerdir. Özelliği ise Da Vinci’nin Şifresinde anlatılan eserin burada oluşudur. Sadece bu eseri görmek için Milano’ya tekrar ve tekrar gelenler var.

Milano turları için seçimlerinizin ne kadar doğru olduğunu siz de göreceksiniz. Ancak bir tavsiyemiz olacak. Milano gibi hem romantik hem de özel bir yapıya sahip olan bu güzel şehri balayı turları kapsamında da gezebilirsiniz. Milano balayı turları ise kusursuz bir seçim olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.