Moskova Gezilecek Yerler

Yurtdışı turlar hakkında merak ettiğiniz ve ne zaman nereye gidilir gibi sorularınıza yanıt bulabileceğiniz en güzel seçenekleri hemen şimdi değerlendirebilirsiniz.

Moskova turları işte bunun için en güzel zamanının geldiğinin göstergesidir. Özellikle kış döneminde bambaşka bir görüntüye bürünen ve bu güzel şehri yakından tanımanızı sağlayacak olan tur seçeneklerini hemen değerlendirmelisiniz.

kizilmeydan

Kızıl Meydan

1561 yılında inşa edilmiş ve eskiden kilise olarak kullanılan şimdilerde müze olan St. Basil’s Katedrali, Vladimir Ilyich Lenin’in naaşının bulunduğu Lenin Mozolesi, Devlet Tarihi Müzesi, Kazan Katedrali ve GUM Alışveriş Merkezinin içinde bulunduğu meydandır.

Rusya Devlet Kütüphanesi

Rusya Devlet Kütüphanesi halk arasında kullanılan Lenin’in Kütüphanesi ismi ile biliniyor. Kızıl Meydan’ın hemen arka tarafında ve oldukça kolay bir yere sahiptir.

Uzay Yolculuğu Müzesi

Memorial Museum of Cosmonautics asıl ismi olan ve içeriye girdiğiniz andan itibaren farklı bir dünyaya girdiğinizi anlayacağınız harika yerdesiniz.

GUM

Главный универсальный магазин baş harflerinden oluşan, ana alışveriş merkezi anlamına gelen ve bünyesinde pek çok ünlü markayı barındıran alışveriş merkezidir.

Kremlin Sarayi

Kremlin Sarayı

Hemen başta söyleyelim. Perşembe günleri Kremlin Sarayı’nı ziyaret edemiyorsunuz. Rus çarlarının ikametgahı olan saray, 28 hektarlık bir alana ve 20 m yüksekliği ile farklı bir yapıya sahiptir.

 

Bolsoy Tiyatrosu

Bolşoy Tiyatrosu

Rus Balesinin farklılıklarını izleyebileceğiniz, keyifli zaman geçirebileceğiniz ve fiyatları ile de oldukça uygun seçenekleri size sunan tiyatro salonudur.

Novodeviçi Manastırı

Novodeviçi Manastırı, 1524 yılında Prens Vasili tarafından yaptırılmıştır. Yapılma amacı ise Smolensk’in ele geçirilmesidir. 2004 yılında Unesco Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir.

Smolensk Katedrali

Novodeviçi Mezarlığı’ndan girişi olan ve Nazım Hikmet’in mezarının da yer aldığı noktadan geçip manastır kapısına geleceksiniz. Mezarlıkta ayrıca ünlü Rus şair, yazar, sanatçı ve politikacıların mezarları bulunuyor. Ardından Smolensk Katedrali’ni de gezip görebilirsiniz.

Lujniki Stadyumu

Lujniki Stadyumu

Torpedo Moskova ve Spartak Moskova’nın resmi stadı olan Lujniki Stadyumunun mutlaka fotoğrafını çekmelisiniz.

Kurtarıcı İsa Kilisesi (Храм Христа Спасителя)

1883 yılında yapılmış olan kilise, 1994 yılında ise kilisenin tekrar elden geçirilmesine karar verilmiş. Önündeki büyük bahçe ile tanınır. Moskova nehrinin yanında yer alan kilisenin önündeki trafiğe kapalı olan köprüden, Kremlin Sarayını görebiliyorsunuz.

 

Lubjanka Meydanı ve KGB Binası

Комитет государственной безопасности Rusça ismi olan KGB, Türkçe Devlet Güvenlik Komitesi anlamına geliyor. Lubjanka Meydanı’nda yer alan KGB Binası 1954 yılında kurulmuştur.

Uzay Fatihleri Anıtı ve Ostankino Televizyon Kulesi

1964 yılında Sovyetlerin uzaydaki keşiflerinin anısına yaptırmış oldukları anıt, Ostankino Televizyon Kulesini de uzaktan görebileceğiniz yerdir. Ostankino Televizyon Kulesi de 1967 yılında yapılmıştır. Kulenin yüksekliği 539 metredir ve kulenin tepesinde, ekseni etrafında yavaş yavaş dönen “Yedinci Gök” adında bir restoran var. Siz de burada güzle bir yemek yiyebilirsiniz. Manzara inanılmaz olabilir.

beyazsaray

Beyaz Saray( Белый дом-Byely dom)

Rusya’nın hükümet binası olan beyaz Saray, 1965 yılında yapılmaya başlanıp 1981’de tamamlanmış. Gelen turistlerin gezmesine bazı saatlerde izin veriliyor.

Rusya kış turları ile siz de hayal ettiğinizden daha da keyifli bir tur planlayabilirsiniz. Hem daha çok eğlenebilir hem de bunun ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.