Roma Gezilecek Yerler

İtalya’nın, Lazio bölgesinin ve aynı zamanda Roma ilinin başkenti olan Roma, romantik turların vazgeçilmez noktasıdır. Roma turları hakkında merak ettiğiniz detayları ve tabi ki gezilecek en güzle yerleri hep beraber gezeceğiz.

Yurtdışı turları en güzel dönemleri ve en uygun fiyat seçenekleri ile her yıl olduğu gibi bu yıl da bu özel dönemde sizi bekliyor olacak. Aslında sevdikleriniz ile çıkabileceğiniz en güzel tur seçenekleri için fırsatları yakalayabileceğiniz doğru yerdesiniz. Hatta bunun için tur hakkında detaylı bilgi araştırmak ve gitmeden önce o güzel şehri ya da şehirleri tanımak gerekir. O zaman şimdi gelin Roma turu hakkında merak ettiklerinize göz atalım. Roma gezilecek yerler listesini oluşturalım.

Kolezyum

Kolezyum

Kolezyum, Roma’da en çok merak edilen ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. M.S 72 yılında, İmparator Vespasian’ın başladığı ve sekiz yıl sonra İmparator Titus’un tamamladığı vahşi hayvan avları ve idamlar için kullanılan bu tarihi mekan 450 yıldan daha uzun süre gladyatör dövüşleri ile akıllarda kalıcı oldu. Filmlere bile konu olan bu yapıyı hazır Roma’ya gelmişken görmeniz şart!

Roma Forumu

Roma Forumu aslında siyaset, ticaret ve hukuk yaşamının merkezidir. Bu bölgede görmeniz gereken diğer yerler ise Septimius Severus Zafer Takı, Vesta Tapınağı ve Vesta Bakireleri Evi, Titus Zafer Takı, Maxentius ve Constantinus Bazilikası, Vespasianus Tapınağı, Satürn Tapınağı, Antoninus ve Faustina Tapınağıdır.

Vatikan

Vatikan

Dünyanın en küçük devleti olan ve Katoliklerin ruhani lideri Papa’nında içinde 800 kişi ile yaşadığı topraklardır. Aziz Petrus Meydanı, Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan Müzeleri, Castel Sant’Angelo ve Vatikan Bahçelerini kesinlikle gezip görmelisiniz.

Aziz Petrus Meydanı

Aziz Petrus Meydanı1656-1667 yılları arasında heykeltıraş ve mimar Gian Lorenzo Bernini tarafından Papa VIII. Alexander için yaptırılmış. Sağ ve sol bölümde yer alan çeşmeleri ile ünlüdür.

Aziz Petrus Bazilikası

Hristiyan dünyasının en önemli yapılarından biri olan Aziz Petrus Bazilikası, dünyanın en büyük kilisesi olma özelliğine sahiptir. 60.000 kişiyi aynı anda alabilecek olan Bazilika 222 metre uzunluk ve 138 metre yüksekliktedir.

Vatikan Müzeleri

Vatikan Müzeleri birçok müzeden oluşan bir kompleks olma özelliğine sahiptir. Dünyanın en önemli sanat koleksiyonuna ev sahipliği yaptığı için isminden sıkça söz ettirmektedir. Michelangelo’nun muhteşem eserleri ile dünyaca ünlü bir şapel olan Sistina Şapeli, Dört Raffaello Odası, Modern Dinsel Sanat, Yunan-Roma eserleri ve Etrüsk Müzesi

Trevi

Trevi Çeşmesi

Bizim bildiğimiz adı Aşk Çeşmesi olan Trevi Çeşmesi, 1732 yılında başlanan ve çok sayıda sanatçının yardımı ile tamamlanan bir çeşme olma özelliğine sahiptir. Asıl bilmeniz gereken kısmı ise kim dilek diler ve sağ eli ile sol omzunun üzerinden çeşmeye bozuk para atarsa o kişinin dileği gerçekleşir

Pantheon

Antik Roma döneminden kalan tapınak, devasa kubbesi ile dünyanın en büyük takviyesi beton kubbesi olma özelliğine sahiptir. İçerisinde kral, ressam ve mimarların mezarları bulunan Pantheon Roma gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer almalıdır.

İspanyol Merdivenleri yani İspanyol Merdivenleri Roma’nın en keyifli noktalarının başında gelmektedir. 1723-1726 yılları arasında Francesco De Sanctis tarafından Kral XV. Louis için tasarlanmış. Üst tarafta Trinita dei Monti Kilisesi, alt tarafında ise Fontana della Barcaccia adındaki çeşme ve alışveriş yapabileceğiniz yer bulunmaktadır.

Santa Maria Maggiore Bazilikası

Roma gezilecek yerler arasında en çok merak edilen yeri ve tabi ki Roma’nın en güzel ve önemli dini yapılarından biridir Santa Maria Maggiore Bazilikası.

Navona Meydanı

Şehrin en hareketli ve güzel meydanlarından Navona Meydanı, M.S 1. Yüzyılda bir stadyummuş. Ayrıca meydan çeşmeleri ile de ünlü. Bu meydanda tabi ki kafeler,  restoran ve alışveriş için dükkanlar yer alıyor.

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo

M.S 139 yılında Hadrianus ve ailesinin mozolesi olarak yapılmış olan  Castel Sant’Angelo daha sonralarda kale ve papa ikametgahı olarak kullanılmış. Sant’ Angelo Kalesi Ulusal Müzesi burada yer alıyor.

Campo de Fiori

Roma gezilecek yerler arasında en ünlü olan meydanlardan. Meydanın ortasında fikirleri ile anılan Filozof Giordano Bruno’nun bronz heykeli yer alıyor.

Oldukça keyifli ve romantik bir tur haline dönüştürebileceğiniz bir şehirdesiniz. Bunun için Roma Balayı Turları da aslında tercih edilebilecek eşsiz tur seçenekleri arasındadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.