Saraybosna Gezilecek Yerler

Bosna-Hersek’in en büyük kenti olan Saraybosna başkenttir. Keyifli ve tarihi bir tur planı yapmak isterseniz seçimlerinizi hemen yapabileceğiniz ve Yurtdışı turları ile gidebileceğiniz Saraybosna’dan yana yapabilirsiniz.

Saraybosna Turları aslında seçimlerinizin ne kadar da keyifli olduğunu ve sizi bekleyen bu farklı şehrin size neler sunacağını hayal dahi edemezsiniz. Saraybosna gezilecek yerler listesi yapmak ve göreceğiniz yerleri önceden tanımak isterseniz işte size detayları ile Saraybosna’nın en güzel noktaları.

sebil

Başçarşı

Saraybosna’nın tarihi merkezi olan Başçarşı, turisttik konuda da ilk sırada gelendir. 15. yüzyılda inşa edilmiş olan ve Osmanlı Çarşısı olarak adlandırılan bu noktada pek çok Osmanlı eseri bulunuyor. Büyük bir yangından sonra 19. Yüzyıl sonlarında yeniden yapılanan çarşıda 1080 dükkan bulunmaktadır. Sebil, Gazi Hüsrev Bey Camii, Beyaz Burç, Brusa Bedesteni, İmparator Camii ve Saat Kulesi Başçarşı’da gezebileceğiniz yerlerdendir.

Sebil

Başçarsı’nın hemen girişinde yer alan Sebil (Sebilj), şehrin en güzel yapılarındandır. Yolculuk sırasında buraya uğrayanların su ihtiyacını karşılamak için 1753 yılında Mehmet Paşa yaptırılan ve savaş sırasında zarar gören çeşme 2006 yılında yenilenmiştir. Aynı zamanda çeşmenin benzeri 1989 yılında Belgrad’da yapılmıştır.

Gazi husrevbeycami

Gazi Hüsrev Bey Camii

Saraybosna gezilecek yerler arasında yerini alan Gazi Hüsrev Bey Camii 1530 yılında inşa edilmiştir. Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey’den alan yapının minaresi 47, kubbesi ise 26 metre yüksekliğindedir. Mimar Sinan tarafından yapılan cami şehrin hem en güzel yapısıdır hem de en işlek caddesinde yer almaktadır.

Latin Köprüsü

Milijacka Köprüsü üzerinde bulunan Latin Köprüsü şehrin önemli yapılarındandır. Bu köprünün önemi I. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen Avusturya Dükü Franz Ferdinand suikastının burada yaşanmış olmasıdır.

Hünkar Camii

Fatih Sultan Mehmet’e hediye olarak inşa edilmesi nedeniyle “Fatih Camii” adıyla anılan Hünkar Camii, Osmanlı’nın Bosna fethinden sonra Saraybosna’da yapılan ilk camidir. Evliya Çelebi’nin ünlü eseri “Seyahatname”de Hünkar Camii’nin mimarisinden ve ziyaretçi sayısının çok olmasından da bahsedilmiştir.

Bosna Hersek Ulusal Muzesi

Bosna Hersek Ulusal Müzesi

Bosna Hersek Ulusal Müzesi 1888 yılında kurulmuş ve bölgedeki en eski müze olma özelliğine sahiptir. Avusturya – Macaristan döneminde inşa edilen dört binada kurulu olan müzede oldukça fazla eser sergilenmektedir. Ayrıca müzenin etnografik kısmı da kesinlikle görülmelidir.

Bakırcılar Çarşısı

15. yüzyılda yapıldığı zamandan günümüze kadar bakır ve alüminyum işlemeciliği ile tanınan bu çarşı tam anlamı ile tarihi bir çarşıdır. Bakırcılar Çarşısı’nda hem gezip görülecek yerleri hem de Türk konuşan esnafı ile size evinizde olduğunuz hissini verecektir.

Saat Kulesi

Saat Kulesi

Saat Kulesi 17. yüzyılda inşa edilmiştir. 30 metre yükseklikte olan binada Gazi Hüsrev Bey Caminin hemen yanında yer almaktadır.  Bu yapıdan ilk olarak 17. yüzyılda Evliya Çelebi tarafından bahsedilmiştir. Kulenin asıl özelliği namaz vakitlerini göstermesidir. Ayrıca kulenin dünyada ay takvimine göre işleyen tek takvim olduğu bilinmektedir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.