Tiflis Gezilecek Yerler

Gürcistan’ın başkenti olan ve Kura Irmağı’nın her iki yakasında da yer alan şehirdir. Tiflis’in güzelliklerini ve eğlenceli gece hayatını gezip görmek isteyen için kusursuz bir fırsat olacaktır.

Yurtdışı turları ile keyfini çıkaracağınız Tiflis için tercihlerinizi erken rezervasyon fırsatları ile yapmalısınız. Tiflis turları kapsamında gezip göreceğiniz ve eğleneceğiniz yerleri gelin hep beraber tanıyalım.

1.Chitaia Etnografik

1.Chitaia Etnografik Açık Hava Müzesi

Pazar günleri hariç her gün saat 10.00- 18.00 arasında açık olan müze 8000 yerli zanaat eseri ile sizi konuk edecektir.

Numizmatik Müze

9.yüzyıla dayanan paraların geçmişini, arap dirhemleri Gürcü Kralları Lasha-Lirgi, Rusudan, Demetre I, Giorgi III, ayrıca Türk madeni parası gibi pek çok şeyi bir arada görebileceğiniz ilginç bir müzedir.

Sanat Muzesi

Sanat Müzesi

Pazar hariç haftanın her günü 11:00 ile16:00 saatleri arasında misafirlerini konuk eden sanat müzesi, arkeolojik ve etnografik sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır.

Heykel Müzesi

Salı ve Pazar günleri saat 11:00 – 17:00 arasında ücretsiz olarak gezip görebileceğiniz sanat harikası eserlerin yer aldığı müzedir.

Mamadaviti Kilisesi

1859-1871 yılları arasında yapılmış olan ve kubbesinin 1879 da tamamlandığı kilisedir.

Sioni Kilisesi

Sioni Kilisesi

Sameba Katedrali 2002’de inşa edilen bu en büyük kilisedir. Gürcistandaki en görkemli Ortodoks kiliselerinin başında gelmektedir.

Metekhi Kilisesi

11.Yüzyılda Kral Dachi Ujarmeli tarafından yaptırılmış olan farklı mimarisi ile dikkat çeken kilisedir.

Eski Tiflis

Eski Tiflis

Tarihi kiliseleri, taş sokakları ve görkemli dükkanları ile her daim dikkat çeken şehir olan eski Tiflis turistlerin en çok merak ettiği noktaların başında gelmektedir. Sioni Sokağı, Sololaki, Chardini Sokağı ve Erekle Sokağı gezip görebileceğiniz sokakların başında gelmektedir.

Tiflis turu yapabileceğiniz ve en uygun fiyat seçenekleri ile hayalini kurduğunuz tur fırsatlarını hemen değerlendirmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.