Varna Gezilecek Yerler

Varna gibi büyüleyici ve keyifli bir şehri yakından tanımaya hazır mısınız? Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki şehridir. Varna ilinin idari merkezi olup Bulgaristan’ın en büyük limanının yer aldığı şehirdir. Şehrin en önemli geçim kaynağı liman ve turizmdir.

Yurtdışı turları ile hayal ettiğiniz en güzel tur seçeneklerini hemen yakalayabilirsiniz. Varna’da özellikle yaz sezonu boyunca ziyaret edilebilecek ve deniz, kum, güneş keyfi yaşanabilecek şehirlerdendir. Varna Turları için siz de tercihlerinizi ne kadar erken yaparsanız sizin için o kadar güzel bir tur seçimi olacaktır. Şimdi gelin Varna’yı yakından tanıyalım.

varna10

Varna Katedrali

Odessalı mimar Maas tarafından tasarlanmış ve 1880-1886 yılları arasında yapılmış Varna şehrinin sembolü olan Vrna Katedralini kesinlikle gezip görmelisiniz. 1910 yılında Papa tarafından kutsanmış olan farklı bir yere sahip olduğu inanılan yapıdır.

Sea Side Park

Varna’nın en büyük parkıdır. 1878 yılına kadar dayanan geçmişi ile Astronomik Gözlemevi ile dikkat çekmektedir. İçinde kaplıca tarzı banyolar, Ulusal Denizcilik Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi ve Akvaryum var.

Varna Akvaryumu

1984 yılında açılmış olan Varna Akvaryumu Karadeniz, tatlı su, tropikal balıklar ve su organizmaları ile isminden sıkça söz ettirir.

Roma Hamamlari

Roma Hamamları

Roma döneminden kalma ve yapısının korunarak günümüze kadar gelen, eski ismi Odessos olan kubbelidir ve yüksekliği, 20 metre civarındaki yapıdır.

Küçük Saray

1886 yılında yapılmış olan Küçük Saray, farklı ve egzotik bir bahçeye sahip olan saraydır. yapısı ile aslında 18.yüzyıl Fransız saraylarını andırır.

Varsayım Kilisesi

Ülkede yer alan St.Alexander Nevsky Katedralinden sonra ikinci büyük kilisedir. 1884-1886 yılları arasında, Osmanlı egemenliğinden kurtuluşları onuruna yaptırılmıştır.

Varna Arkeoloji

Varna Arkeoloji Müzesi

Bulgar mimar Petko Momchilov tarafından tasarlanmış olan 55 bin eserin sergilendiği yapıdır. Orta çağ ve antik dönemlere ait pek çok eserin yer aldığı müzeyi siz de gezip görmelisiniz.

Vladislav 15.yüzyılda yaşanan bir olay sonrasında yapılmış olan ve 10 Kasım 1944 tarihinde Hıristiyan Haçlı ordusu ve Türklerin savaşının yani Varna savaşında Macarların büyük bozguna uğradığı yerdir. Öyle ki bu savaşta Macaristan ve Polonya kralları da ölmüştür.

Varna turu kapsamında gezip göreceğiniz en güzel yerleri şimdiden araştırmak ve turun keyfini çıkarmak için fırsatları yakalamalısınız. Bunun için erken rezervasyon turları sizi bekliyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.