Venedik Gezilecek Yerler

Yurtdışı turlar ve tabi ki en çok merak ettiğiniz noktalar hakkında bilgiler burada! Venedik gezilecek yerler listesi yapacağız. Merak ettiğiniz en güzel noktaları, sevdikleriniz ile eğlenebileceğiniz ve bu güzel bir o kadar da romantik şehir hakkında bilmeniz gerekenlere hemen göz atacağız.

Venedik turları ve en uygun fiyatlı tarihleri ile siz de hayal ettiğiniz tur için hazırlanmaya başlamalısınız. İster kış aylarında en romantik turu planlayabilir, isterseniz en sıcak zamanlara bırakabilirsiniz. Ancak erkenden planlayacağınız harika bir tur seçimi ile siz de bu fırsatları inceleyebilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!

buyukkanal

Büyük Kanal

Venedik gezilecek yerler listesinde tabi ki herkesin ilk sırasında yer alan ve gondolları ile fotoğraflara konu olan Büyük Kanal var! Bu farklı şehirde su trafiğinin ana hattı olan Büyük Kanal, 3800 metrelik kanal çevresinde 13 ve 18. yüzyıllar arasında inşa edilmiş toplam 170 kadar yer almaktadır. Vaporetto adı verilen deniz otobüsleri ya da gondollar ile kanalda dilediğiniz gibi bir tura çıkabilirsiniz.

San Marco Meydanı

Venedik’in en ünlü ve en hareketli noktası olan San Marco Meydanında her an kulağınıza gelen müzik sesleri, en güzel lezzetleri yakalayabileceğiniz restoranları ve San Marco Bazilikası, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Dükler Sarayı, Torre dell Orologio adındaki saat kulesi ile Correr ve Arkeoloji Müzesini gezip görebilirsiniz.

Aziz Mark’ın Çan Kulesi

Campanile di San Marco Venice yani Aziz Mark’ın Çan Kulesi, 99 metre yüksekliktedir. San Marco Meydanı’nda yer alan kulede bir de seyir terası bulunuyor. Buradan güzel Venedik manzarasını izleyebilirsiniz.

San Marco Bazilikası

San Marco Bazilikası

Altınların Kilisesi olarak bilinen ve konumu ile ulaşımı oldukça kolay olan Venedik’in en çok merak edilen şehridir. San Marco Meydanı’nda yer alan bazilika 9. Yüzyılda inşa edilmiştir. İçinde altın heykeller, cam işlemeler ve oyma eserler yer alıyor. San Marco Bazilikası ile ilgili ilginç bilgilerden biri de İstanbul’daki Ayasofya Müzesi‘nin bu kiliseye ilham vermiş olması. Bunu gidip gördüğünüz zaman hem anlayacak hem de bilg verildiği zaman öğrenmiş olacaksınız.

Dükler Sarayı

Dükler Sarayı 9. yüzyılda inşa şato olarak inşa edilmiştir. Venedik Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi olan şatoda, 1923 yılında müzeye dönüştürülmüş.

Rialto Köprüsü

Rialto Köprüsü 16. Yüzyıldan kalma, köprüler ve kanallar şehri Venedik’in en ünlü köprüsü olmayı başarmıştır.

Burano Adası

Dünyaca ünlü olan Burano Adası, rengarenk evleri ile fotoğraflara konu olmuştur. Venedik’in en turistik ve en önemli adalarından biri olan adayı kesinlikle gezip görmeli ve fotoğraflayacağınız harika anılarınıza yenisini katmalısınız.

Ahlar Koprusuü

Ahlar Köprüsü

Ahlar Köprüsü, Venedik’in en bilinen yapılarından biridir. 1602 yılında inşa ilmiş olan köprü 19. Yüzyılda Venedik’e son kez bakıp iç geçiren mahkumlardan gelmektedir.

Accademia Galerisi

Venedik’in en önemli sanat galerilerinden olan Akademi Galerisi, resim, heykel ve mimari alanda koleksiyonları ile bilinmektedir. Ortalama beş yüz yıllık koleksiyon her yıl milyonlarca insan tarafından görülüyor.

Santa Maria Della Salute Bazilikası

Meryem Ana’ya ithafen yapılan Santa Maria della Salute Bazilikası 17. Yüzyıldan günümüze gelmektedir. Büyük Kanal ve San Marco Bazilikası aynı zamanda Veba Kiliseleri adlandırılan dini yerler arasındadır.

Murano Adası

Venedik gezilecek yerler arasında en ünlü olanlardan biridir. Murano Adası, cam işçiliği ve renkli evleri ile herkeste merak uyandırır. 1291 yılında Venedik’in cam atölyeleri Murano Adası’na taşınması ile adanın ünü git gide artmıştır.

San Zaccaria

San Zaccaria

San Zaccaria Kilisesi Venedik gezilecek yerler listesine eklenmeniz gereken yerler arasındadır.  9. yüzyıldan kalma bir Venedik kilisesidir. Gotik ve klasik Rönesans mimarisini yansıtmaktadır. 13. Yüzyıldan kalan çan kulesi ve 15.yüzyıldan kalan dış cephesi ile muhteşem bir görüntüsü vardır.

Bu romantik ve bir o kadar da güzel şehri tur için seçecekseniz doğru kararı vermişsiniz demektir. Venedik Balayı Turları da aslında en çok tercih edilenlerdendir. Bu romantik tur uygun  fiyatları ve en keyifli tarafları ile sizi de konuk edecektir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.