Berlin Gezilecek Yerler

Almanya’nın en çok ziyaret edilen başkenti Berlin ister yaz ister de kış sezonu boyunca sizi konuk edecek olan en güzle şehirlerdendir. Ülkenin en büyük şehri olan Berlin, romantik Avrupa turlarının da vazgeçilmezidir.

Yurtdışı turlar ile tercih edebileceğiniz Berlin turlarını en uygun fiyat seçenekleri ile satın alabileceğiniz gibi en keyifli zamanlarında da keşfedebileceğiniz bir şehirdir. Klasik Alman yapısını yansıtan ve düzeni ile bilinen bu güzel şehir aynı zamanda yönetim merkezidir.

Berlin Turları için tercih edebileceğiniz ve gezip göreceğiniz en güzel yerleri araştırabileceğiniz zamanlar geldi. Şimdi gelin Berlin hakkında merak ettiklerinizi hatta gezilip görülecek yerleri tek tek inceleyelim.

postdamer

Potsdamer Meydanı

Berlin’in tam da göbeğinde yer alan meydandır. Tabi ki şehrin en hareketli meydanıdır. Alışveriş merkezleri, yeni binalar, dükkanlar ve renkli caddeleriyle pek çok insanı kendine hayran bırakır.

Brandenburg Kapısı

Berlin’in simgelerinden biri olan Brandenburg kapısı turistik gezilerde vazgeçilmez noktadır. Kapının yapımı 18.yüzyıla dayanmaktadır. Ayrıca bu meydanda Pariser Platz, Amerikan ve Fransız Büyükelçilikleri, Hotel Adlon Kempinski, Berlin Sanat Akademisi (Akademie der Künste) ve Kennedy Müzesi de bulunmaktadır.

Alexander Platz

Alexander Platz

Berlinlilerin “Alex” diye hitap ettiği meydan turistik noktalardandır ve pek çok insanın buluşma noktasıdır. 203 metre yükseklikte bulunan gözlem odası ve 207 metre yükseklikteki restoranıyla ünlüdür.

Müzeler Adası

İçerisinde 5 farklı müzenin bulunduğu etrafı kanallarla çevrili olan Müzeler Adasıdır. Farklı bir yapıya sahip olan müzeler adası, 1999 yılında Dünya Miras Listesinde yerini almıştır.

Reichstag

1933 yılına kadar parlamento binası olarak kullanılmış, Alman Hükümet Merkez binası olan Reichstag, Norman Foster tarafından restore edilen bina Nisan 1999’dan bu yana meclis binasıdır. Berlin’de belirli saatler arasında gezip görebileceğiniz yapıdır.

Gendarmenmarkt

Fransız Katedrali, Alman Katedrali ve Konzerthaus yani üç önemli noktanın yer aldığı noktadır.

Berliner Dom

Berliner Dom

Berlin gezilecek yerler arasında sizi bekleyen en keyifli yerdir. 1905’te yaptırılan ve II. Dünya savaşı döneminde oldukça zarar gören yapı, 1933 yılında restore edilerek tekrardan ziyarete açılmıştır. Berlin’in nefes kesici manzarasını buradan izlemelisiniz.

Bellevue Sarayı

20 hektarlık bir park ile çevrilmiş olan Almanya Cumhurbaşkanı’na ev sahipliği yapan saraydır. aslında yapı itibari ile tam bir şatoyu andırmaktadır.

Berlin Duvarı

13 Ağustos 1961 yılında Berlin’de yapımına başlanan duvarın amacı Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya’ya kaçmalarını önlemektir. 46 m uzunluğundaki bu duvar yaşanmışlıkları ile gören herkesi etkiler.

Charlottenburg Sarayi

Charlottenburg Sarayı

Berlin’in en eski sarayı olarak bilinen Charlottenburg Sarayı, 17.yüzyıl sonlarında yaptırılmıştır. Sophie Charlotte tarafından yaptırılan sarayın asıl adı Lietzenburg’dur. Saraydan daha da güzel olan bahçesi kesinlikle gezilmelidir.

Almanya turları kapsamında hatta Avrupa Romantik Turlar kapsamında katılabileceğiniz Berlin Balayı turlarını değerlendirmelisiniz. Böylece hem en romantik tur seçeneklerinden birini yakalamış olursunuz hem de keyfini çıkaracağınız tur fırsatlarla doludur.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.