Köln’e gitmek için pek çok neden var!

2016 yılını karşılamak için Köln’e gitmeye karar verdik. Yeni yıl heyecanı, coşkusu tabi ki yurtdışında daha da farklı oluyor. Ancak her yer aynı değil!

Almanya, yılbaşı heyecanını ortalama 1 ay boyunca yaşıyor. Daha sonrasında devam eden resmi ve dini bayramları ile bu yıl 4 Ocak Pazartesi tarihine kadar tatil yaptılar. Aralık ayının başında kurulmaya başlanan Noel pazarları ile hem gece hem de gündüzleri ortalama 1 ay boyunca eğlenceli geçiyor. Köln’ü gezmek için 2 gün yeterli. Rahat rahat, acele etmeden, her noktasını görmek isterseniz doya doya 2 gün geçirebilirsiniz. Hem burada her şey uygun fiyatlı hem de Almanya’nın diğer şehirlerine göre daha düzenli. Peki, Köln’de ne yapılır?

köln pazar

  • Noel Pazarları

Köln Noel pazarı, Almanya’da görebileceğiniz en iyi pazarların başında geliyor. İçine kurulan buz pistinde dilerseniz kayarak eğlenebilir, çevresinde alışveriş yapabilir ve yiyecek pek çok yöresel lezzet bulabilirsiniz. Alışveriş içinde muhteşem yerlerdir. Sevdiklerinize küçük yeni yıl hediyeleri alabilirsiniz.

  • Muhteşem şehir manzarası

Köln, ikiye ayrılıyor. Eski Köln ve yeni Köln. Eski olan taraf Dom Katedrali’nin olduğu taraf. Burada müzeler, tarihin izlerini görebileceğiniz eski binalar arasında lüks alışveriş caddeleri ve turistik alanlar bulunuyor. Yeni Köln ise daha çok yaşam alanı, park ve büyük alışveriş merkezlerinin olduğu bir yer. Her ikisi arasını dilerseniz yürüyerek geçebilir, dilerseniz de trene bilebilirsiniz. Almanya’nın dilediğiniz her köşesine tren ile ulaşımı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

dom köprü

  • Baharda giderseniz nehir turu yapmalısınız!

Köln’ü ikiye bölen Ren Nehri, görenleri büyülüyor. Nehir üzerine tekne turuna çıkabilir hatta yüzen restoranlarda yemek yiyebilir ve yılbaşı zamanı yüzen Noel pazarına bile gidebilirsiniz.

  • Hohenzollern Köprüsüne bir kilitte siz asın!

Hohenzollern Köprüsü eski ve yeni Köln’ü birbirine bağlayan demir yolu ve yürüme yoludur. 1911 yılında sadece demiryolu olarak kullanılan köprü 1945 yılında yayalara da açılmıştır. Bu köprünün bir özelliği de üzerinde asılı olan kilitlerdir. Aşkını bu köprüye kilit ile kilitlemek adeta bir gelenek haline gelmiş.

köln kilit

  • Çikolata Müzesine gidin!

Çikolata nasıl yapılır? Çikolatanın tarihi nerede başlar? Çikolataya katılan aromaların özellikleri nelerdir? Gibi pek çok yanıtı bulabileceğiniz ve müzeyi gezdikten sonra dilediğiniz gibi çikolata çeşidi satın alabileceğiniz harika bir müzedir.

çikolata müzesi

  • Koku müzesi

Parfüm tutkusu olanların uğraması gereken bir yer! NO:4711 isimli markanın dev bir binası var ve adeta kolonya değil de parfüm satıyorlar. Mandalina, limon, portakal kolonyası, tıraş losyonları, vücut spreyi ve losyonları satın alabilirsiniz.

  • Köln’e gelmişken Düsseldorf’a gitmelisiniz

Köln’den her yere tren var ve ulaşım oldukça ekonomik. Düsseldorf, Köln’e 42 km ve ortalama tren ile 30 dakika sürüyor. Nehir kenarındaki kocaman dönme dolaba binmeli ve yukarıda manzaranın keyfini çıkarmalısınız.

düseldorf

Almanya seyahatimiz boyunca tren ile güzergahımız üzerinde bulunan pek çok noktaya uğradık. Köln, Düsseldorf, Dortmund, Essen ve son olarak sınırları aşıp Amsterdam’a gittik. Köln’e en fazla 2-3 saat uzaklıkta ve ulaşım çok kolay. Hazır buraya kadar gelmişken gitmemek olmazdı. Siz yine de bir bilenle gezmek isterim derseniz Köln’ünde dahil olduğu Gezinomi Yurt dışı tur seçeneklerini uygun fiyatları ile değerlendirebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

YorumlarYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.