Seyahat bütçesi yaparken dikkat etmeniz gereken 5 şey

Uygun bir tatil ya da tur planlamaktan daha da keyifli olan bir şey yoktur. Hem dilediğiniz yere gitmiş olacaksınız hem en uygun fiyata seyahat edecek hem de hayalinizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Tabi ki her ucuz şeyin ekonomik olmadığını biliyoruz ancak hem gideceğiniz dönemi doğru seçerek hem de koşulları buna göre ayarlayarak seyahatlerinizi planlamanızı tavsiye ederiz. Mesela, Nisan ayında oteller çok ucuzdur ama uçak biletleri çok pahalıdır. Bu ucuz tatil sayılmaz tabi ki. Birbirini dengelemesi değil de her ikisinin de yani tüm harcamalarınızın minimumda olması gerekir. O zaman ekonomik tatil yapmış olursunuz.

Ulaşım

Kısa süren seyahatler değil de daha çok uzun süren ve birkaç aktarma yapmanız gereken seyahatlerde dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Güzergâhınızı iyi çizmeli, uçakla gittiğiniz yerden gemi, tren ya da otobüsle gideceğiniz yerleri iyi belirlemelisiniz. Aksi takdirde daha da pahalıya seyahat edebilirsiniz.

Konaklama

En uygun oteli bulmak için dünya çapında kullanılan siteleri takip etmeli ya da iyi bir seyahat operatörünüz olmalıdır. Özellikle gezip tanıyacağınız yerlere yakın yani genellikle şehir merkezinde bulunan otellerde konaklamanızı tavsiye ederiz.

maxresdefault

Yeme İçme

Gideceğiniz yere özgü lezzetleri araştırmalı ve nerede, ne yiyeceğinize önceden karar vermelisiniz. Kimi insan ayaküstü bir şeyler atıştırmaktan hoşlanır, kimi insanda yediği yemeğin tadını çıkaracağı kadar konforlu restoranları sever. Yine de uygun bir tatil planınız varsa seçimlerinizi iyi yapmalısınız.

Eğlence

Ehhh dünyanın en keyifli ülkelerinden birine gidilir de eğlenilmez mi? Tabi ki bu kaçırılmayacak bir fırsattır. Ancak her şeyin en makul olanı güzel olandır. Eğlence anlayışınıza en uygun olanları seçmeli ve bütçenizi sarsmadan keyfini çıkarmalısınız.

Alışveriş

Temel ihtiyaçlar ve ileride anı olarak saklayacağınız şeylerin dışında hediyelik alacaksanız, küçük ve simgesel şeyleri tercih etmelisiniz. Özellikle pazarlık yapmanızı tavsiye ederiz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.