Tatile çıkarken valizinizde neler olmalı?

Tatil için hayalinizde neler var? Kusursuz tatili yakalamak için dikkat etmeniz gereken detaylar neler? Nasıl giyinmelisiniz? Güneş kreminizi yanınıza aldınız mı? Yağmurluğunuzu da unutmamalısınız!

Bavul hazırlarken en çok nelere dikkat etmeli ve gideceğiniz yerde zor durumda kalmamanız için nasıl önlemler almalısınız hiç düşündünüz mü? Öncelikli olarak gideceğiniz yere ilk kez seyahat edeceksiniz; iklimini, gideceğiniz dönem için hava koşullarını ve tabi ki çevresel özelliklerini araştırmalısınız. Bu araştırmanın ardından yapmanız gerekenleri gelin hep beraber listeleyelim.

Tatilinizi en verimli şekilde geçirmek ve keyif ala ala yaşamak isterseniz burada yer alanların sizin için olduğunu unutmayın;

list

  1. ilk önce liste yapın

En güzeli, en temizi! Liste yapın! Hiçbir şeyi unutmamak için yapmanız gereken tek şey listelemek! Günler öncesinden yavaş yavaş hiçbir şeyi unutmamak için yapacağınız güzel bir liste ile bütün sorunlarınızı çözebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken bavulunuzun kilosunun fazla olmaması. Bunu göz önüne alarak bir liste hazırlayın! Tatil için en doğru çözüm ve stressiz başlangıç yapmış olursunuz.

emergency box

  1. Acil durumlar için hazırlıklı olun

Daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gideceksiniz ya da gittiniz ama koşullarını biliyorsunuz! En acil ihtiyacınız olabilecek şey tabi ki ilk yardım çantasıdır! İlaçlarınız; ağrı kesici ateş düşürücü, mide ilacınız, yara bandı ve varsa düzenli kullandığınız diğer ilaçlarınız. Kendi ilaçlarınıza ülkenizde daha rahat ulaşabilirsiniz ancak gideceğiniz yerde alamayacağınızı düşünerek hareket etmeli ve mutlaka valizinizde yer vermelisiniz.

sivi

  1. Sıvı limitlerine göre çanta hazırlayın

Hava alanlarında en çok konuşulan ve yolcu ile polisler arasında çıkan tartışma tabi ki sıvılar yüzünden çıkıyor. Pan Avrupa bagaj kısıtlamalarını bilerek hareket etmelisiniz. Ancak en çok biline biline karşı konulmaya çalışması can sıkar. Bunun için siz yapmanız gerekeni göz önüne alarak sıvı kurallarına uymalısınız. 100 ml’ den fazla herhangi bir sıvıyı taşıyamayacağınızı bilmelisiniz. Küçük çıkarılabilir şeffaf çantaya koymanız gerektiğini unutmayınız. Eğer ki parfüm ve diğer sıvı kıvamdaki taşınacak eşyalarınız daha küçük ise el bagajınızda taşıyabileceğinizi unutmamalısınız.

etiket

  1. İsim etiketleri kullanabilirsiniz

Herhangi bir sorun yaşamak istemiyorum. “Bavulum kaybolmasın” diyorsanız kesinlikle birkaç teknik uygulayın. Mesela bavulunuzun üzerine kendinize ait bir etiket yapıştırın. Böylelikle hem başkasının bavulu ile karışmayacaktır hem de o kadar kalabalık içinde kargaşa yaşamadan valizini seçebileceksinizdir.

bagaj

  1. Bagaj kurallarını inceleyin

Ahhh ahh tatilin en zor anları asıl burada başlıyor değil mi? Ne koyacaksınız? Ne kadar kıyafet alacaksınız? Peki takı, toka, makyaj malzemesi, ayakkabı, terlik ve daha fazlası? Bunlar nasıl sığacak? Bavul ile bir türlü barışamayan kadınlar arasındaysanız en güzeli listenize bakarak en uygun olanları tercih edin! 22 kg kapasitesi olan bir valize 35 kilo muamelesi lütfen yapmayın! Hava alanında hem zor durumda kalırsınız hem de üstüne para ödemek zorundasınızdır

 

  1. Tatilde alacaklarınızı için çantanızda yer bırakın

Tabi ki tatil dönüşü alınacak olan pek çok güzel şey sizi bekliyor! Özellikle vergi uygulaması ülkemizdekinden daha da az olan bir yere gidiyorsanız Duty Free için boş yer bırakın. Çünkü sonradan üzülebilirsiniz.

ayakkabi

  1. Ayakkabıları pas geçin

Evet geldik en önemli konuya! Tabi ki ayakkabılar. Kaç çift almayı planlıyorsunuz? Ayakkabılarınız için yeterli yeriniz var mı? Tabi ki yok çünkü kalmadı. Bunun için sadece 2 çift ayakkabı yeterli olacaktır. 1 her yerde rahat edebileceğiniz bir ayakkabı seçin bir de özel bir geceye katılacaksanız bunun için en güzel olanı seçin ve bu kadarın yeterli olduğuna inanın.

kozmetik

  1. Kozmetik ürünler, Çok az alın!

Eğer gittiğiniz yerde sıcaklık 40 derece ise kesinlikle makyaj malzemelerinizi yarıya indirin. Hem size zor zamanlar yaşatır hem de kesinlikle boşuna yük yapmış olursunuz! Aynı zamanda bavulunuza zarar verecek ve yere akabilecek makyaj malzemelerini de yanınıza almayın. Gittiğiniz yerde bu yüzden kıyafet sıkıntısı yaşamamış olursunuz.

kiyafet

  1. Kıyafetlerinizi nasıl yerleştireceksiniz?

Kıyafet seçiminizi zaten iyi yaptınız. Araştırdınız hava durumu ve gideceğiniz yere en uygun olanları seçtiniz. Peki nasıl yerleştireceksiniz? Biz hemen söyleyelim. Tabi ki sararak! Hem kırışmalarını engellemiş olacaksınız hem de oldukça fazla yer tasarrufu yapmış olacaksınız.

  10.Tüm değerli eşyalarınız el çantanızda olsun

Laptop, tablet, telefon, fotoğraf makinesi ve kamera gibi detayları mutlaka el çantanızda taşımalısınız. Hem kaybolmaz hem de zarar görme ihtimali çok düşüktür. Kendiniz korur, kendiniz taşırsınız. Hava yolu şirketi bu tarz durumlarda sorumluluk altına girmeyeceği için kesinlikle bavul kaybolması durumda bu tarz sıkıntılar yaşamamış olursunuz.

11. Priz çeviricilerini almayı unutmayın

Mesela seyahat Kıbrıs’a ve siz gidince en büyük şoku prizlerden dolayı yaşayacaksınız. Bir zamanlar İngiliz sömürgesinde kalmış olan Kıbrıs bunun izlerini böyle küçük şeyler ile taşımaya devam ediyor. İster dönüştürücü küçük bir aparat alabilirsiniz ya da otelinizde bunun için size yardımcı olurlar.

12. Her yere hitap eden kıyafetleri alın, yerel kıyafetleri değil

Kendinizi hem rahat hissedeceğiniz hem de her yere uyum sağlayacak kıyafetleri tercih ederseniz rahat edersiniz. Yöresel kıyafetler değil de daha çok seçimleriniz ile sizi rahat ettirecek olanları seçmelisiniz.

 13. Hassas eşyalarınıza karşı hassas olun

Hassas eşyalarınız en güzel şekilde korumalı şekilde taşındığına emin olun. Kendiniz güzelce sarın ve en küçük bir hasarı bile engelleyin. Hassas eşyalar için yapılacak en güzel şey hem köpük koruyucuya sarabilir hem de kıyafetlerinizin arasına koyun ki tamamen korumada olsunlar.

14. Havayı tahmin etmeyin, hava durumuna bakın

En çok dikkat etmeniz gereken tabi ki hava durumu olacaktır. Havayı tahmin etmeyin kesinlikle resmi kaynaklardan kontrol edin! Ve ona göre hazırlıklarınız tamamlayın! Küçük bir şemsiye bulunsun yanınızda her ihtimale karşı, yağmurluk ya da hırka mutlaka olmalı. Eğer yaz döneminde gidecekseniz kesin yanınıza bu tarz ince tercihlerde yapmalı ve her detayı hava durumu alarak kontrol etmelisiniz.

15. En gerekli malzemeler üstlerde olmalı

Her şey her an olabilir. Size en gerekli olan şeyleri en çabuk ulaşabileceğiniz yerlere koymalısınız. Mesela acil bir durumda ceketinize ihtiyacınız olacak. Kesinlikle üstlerde olmalıdır. Ya da bayanlar için acil durum kitleri!

16. Önemli şeyleri almadan evden ayrılmayın

En çok dikkat edilmesi gereken ise önemli şeyleri almadan evden çıkmaktır. Kimlik, pasaport ve sağlığınız ile ilgili herhangi bir sıkıntınız varsa belgelerinizi elinizde bulundurmanızdır. El bagajınızdan ya da çantanızdan asla eksik etmeyin. Tatilinizin bu kadar küçük bir sıkıntı yüzünden aksamasını istemeyiz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.