Amalfi’ye ne zaman gitmeli? Amalfi gezi rehberi ve gezilecek yerler listesi

Mitolojide Herkül’ün aşık olduğu su perisi anlamını taşıyan Amalfi, gerçek anlamda aşık olabileceğiniz şehirlerin başında kendine yer buluyor. Unesco’nun dünya mirası listesinde yer alan Amalfi, Sorrento ile Salerno arasında ki 50 kilometrelik alanı oluşturuyor. Sahip olduğu güzellikler sebebiyle dünya sosyetesinin de evi olarak kabul edilen bu güzel bölge, enfes yapısıyla görenleri adeta büyülüyor.

Mitolojide yer alan hikayesine göre Amalfi’nin erken ölümü üzerine Herkül, dünyanın en güzel yerine onu gömeceğini söyler ve onun şerefine Amalfi’yi inşaa eder.

Eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken bu bölgeyi ziyaret edebileceğiniz en ideal tarih ilk bahar ayları olacaktır. Özellikle Yaz aylarının başlangıcı ile turist akınına uğrayan İtalya’nın geneli, hem kalabalığı hem de yoğunluğu beraberinde getirdiğinden tatil için tercihinizi bu aylardan yana kullanabilirsiniz. Havanın güzel, günlerin uzun olduğu Amalfi Turları sırasında göreceğiniz; kıyılarında yavaş yavaş ortaya çıkan yeşillikler adeta bir renk cümbüşünün de habercisi olacaktır.

AMALFİ’DE NERELERİ GEZEBİLİRİM?

Amalfi kıyılarında gezip görülecek pek çok bölge bulunmakta. Şehrin keyfini çıkarmak içinse birden fazla alternatifi değerlendirebilirsiniz. Pompei Antik kenti bu bölgede gezilebilecek akla gelen ilk yerlerden bir tanesidir. Napoli ve Sorrento arasında bulunan Vezüv yanardağının hemen dibinde yer alan antik kent, kısa bir ulaşımı olmasıyla dikkatleri çekiyor. Vezüv yanardağının külleri altında kalan insanların taşlaşmış hallerini görebileceğiniz bu bölge, muhteşem bir deneyimi size sunacağı gibi hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil deneyimini de yaşatacaktır.

AMALFİ’DE BUNLARI YAPIN!

Muhteşem güzelliği ile adeta cennetten çıkma bir bahçeyi andıran Amalfi’de yapılabilecek etkinlikler ve görülebilecek yerlerin sayısı bir hayli fazladır. Birbirinden özel olarak karşınıza çıkacak bu noktalarda harika zaman geçirebilir, eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz. Liste halinde size sunacağımız  bu güzellikleri sonuna kadar değerlendirmeniz tavsiye edilir;

Tanrıların yolunda yürüyün;

Kıyı şeridinin hemen üzerinde başlayan bu yürüyüş rotası, enfes manzaraları size sunacaktır. Patika boyunca karşılaşabileceğiniz rengarenk çiçekler, eşsiz manzara ve rota boyunca geçeceğiniz köyler ile benzersiz bir deneyim yaşayabilme şansına hemen sahip olabilirsiniz. Rotaya başlamak için Amalfi meydanından kalkan dolmuşlara binip biraz virajlı yolları izledikten sonra ulaşabilirsiniz. Sizin gibi yürüyüşe çıkan onlarca kişiyi gördüğünüz de ne denli doğru bir seçim yaptığınızın farkına varacaksınız. Tavsiyemiz, yola çıkmadan önce yanınıza bazı yiyecek ve içecekleri almanız olacaktır. Yol üzerinde limonata satan insanları görmek mümkün.

En turistik bölge Positano;

Eğer tanrıların yolu yürüyüşünü tamamladıysanız üzülmeyin, azcık daha yürüyerek Positano gibi tam turistik bir bölgeye de ulaşabilirsiniz. Onlarca filmin çekildiği harika bir bölge olan Positano, Amalfi’ye oranla hem daha pahalı hem daha turistik. Yine de bu turistik yeri görmek isterseniz aklınızda bulunması gereken tek şey; şezlongların, otellerin çok pahalı olduğudur. Hediyelik seçimlerini ise bu bölgede tercih edebilirsiniz. Burada bol miktarda Amerikalı turiste rastlayabilirsinis, kim bilir belki de çok ünlü bir oyuncu ile de arkadaş olabilme şansınız mevcut.

Davetlerin şehri Ravello;

Amalfi meydanından bineceğiniz dolmuşlar ile yarım saat sonra Ravello şehrine ulaşabilirsiniz. Burası tam anlamıyla bir kültür şehri. Muhteşem manzarasıyla dikkat çeken bu şehirde Akdeniz’e özgü çam ağaçları arasında harika zaman geçirebilir, kültürel etkinliklere katılabilirsiniz. Yaz akşamlarında hemen her gün konserleriyle ünlü olan bu şehirde keyfinize keyif katabilmeniz mümkün.

Limon bahçelerini görün;

Limon dediğimize şaşırmayın zira her bir limon bildiklerimizin en az 4-5 kat daha büyüklüğünde yer alıyor. Rivayetlere göre denizcilerin hastalıktan ölmemesi için dikilen limonlar, günümüze kadar ulaşmış ve normal ebatlardan çok daha büyük boyutlara ulaşmış. Limon bahçeleri arasında hoş kokulu bir gezinti yapabilir, harika zaman geçirebilirsiniz.

Amalfi’nin sokaklarında kaybolun;

Amalfi o kadar güzel bir şehir ki her bir noktası ayrı güzelliği yansıtıyor. Labirenti andıran sokakları hoş çiçekler ile kaplı olan bu bölge enfes bir güzelliği size sunuyor. Hem tarihi hem de kültürel olarak etkilenebileceğiniz bu bölgede mükemmel zaman geçirebilir, adeta sokaklarında kaybolarak eşsiz bir deneyimi yaşayabilirsiniz.

Müzik Festivaline katılın;

Amalfi, harika kültürel özellikleriyle dikkat çekiyor. Ravello bölgesi, festivalleriyle ünlü bir alan. Özellikle de festival zamanlarına denk gelirseniz harika zaman geçirebilirsiniz. Açık havada, gün batımı manzarasıyla karşınıza çıkan bu festivaller, mükemmel zaman geçirebilmenize ve kendinizi şanslı hissetmenize yardımcı olacaktır. Ravello’da hemen her gün konserler yapılmakta. Bu bölgeye gelince yapmadan dönmeyin denilecek ender etkinliklerden bir tanesidir.

Nerede Kalınır

Tavsiyemiz bölgeye adını veren Amalfi’de kalmanızdan yana.

En az ne zaman gidileceği kadar önemli bir konu da  kıyı şeridinde hangi köyde kalınacağı. Uzun bir tatilse ve Amalfi kıyılarındaki  diğer köyleri de ziyaret etmeyi planlıyorsanız, kesinlikle bölgeye adını da veren Amalfi’de kalmalısınız. Positano bölgesi diğer yerleşim alanlarına nazaran daha pahalı olacaktır. Butik otellerde konaklayabilir, harika zaman geçirebilirsiniz.

Ulaşım

Bölgenin hala tüm güzelliğini koruyor olmasının tek sebebi, ulaşımın oldukça zor olmasından kaynaklanmaktadır. Köyler arasında otobüs, tekne, taksi veya araç kiralama yöntemlerini kullanabilirsiniz. Deniz ulaşımı en rahat seçenek olarak karşınıza gelecektir. Positana, Amalfi ve Solerno arasında deniz otobüsleri sürekli çalışmaktadır. Otobüsler ve deniz yolculuğu nitekim ucuz bir yolculuk deneyimini size sunarken taksiler ise adeta cep yakan cinsten. Araç kiralamak isterseniz bir kez daha düşünmeniz de fayda olacaktır zira yolların çok dar olması araç kullanmaya müsait değildir. İtalya turları ile siz de Amalfi gibi eşsiz bir yeri gezip görebilirsiniz. 

Tavsiyeler;

Amalfi, gerçekten de cennet bahçesini andıran bir yapıya sahiptir. Bu bölgeye yapacağınız seyahatiniz de harika seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Muhteşem bir deneyim yaşayacağınız bu yolculukta manzaraların mükemmel uyumuna şahit olabilir, dar sokakların keyfini çıkarabilir veya denizin muhteşem maviliğine dikkat çekebilirsiniz. Diğer tatil bölgelerine nazaran daha pahalı olan bu bölgede tatil için ciddi bir bütçe ayırmanızda fayda olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.