Atina’ya Ne Zaman Gidilir?

Atina muhteşem güzellikleri ve köklü tarihiyle dikkatleri çeken Avrupa şehridir. Yunanistan’ın en kalabalık şehri ve başkenti olan Atina, dünya tarihinde spordan siyasete, kültürden tarihe kadar pek çok konuda yön veren şehirler arasında bulunur. Farklılıkları sunan ve bu farklılık karşısında şaşırmanızı sağlayan Atina, güzellikleriyle ilgi çekici bir yapıya sahip olacaktır. Eğer Türkiye’de İstanbul gibi büyükşehirlerin birisinde yaşayıp Atina’ya geliyorsanız, Türk şehirlerine göre hayli küçük olan Atina’da ne denli çok aktivitenin olduğunu hayranlıkla izleyebilirsiniz. Atina turuna katılmak için öncelikle yapmanız gereken bağımsız hareket etmek olmalı veya size uygun bir program ile şehri gezmeye başlamalısınız. 2-3 günlük bir zaman dilimi Atina için yeterli olmayacaktır.

Farklılıkları görebileceğiniz ve muhteşem zaman geçirebileceğiniz Atina Turları için en ideal dönem bahar ayları olacaktır. Yaz döneminde sıcak, kış dönemlerinde ise soğuk olan Atina için en elverişli tarih şüphesiz bahar ayları olacaktır. Bahar aylarında harika zaman geçirebilecek ve muhteşem güzelliklerden yararlanabileceksiniz.

Atina, gerek tarihi gerekse de kültürüyle dikkat çeker. Binlerce yıllık antik Yunan tarihinin izlerini günümüze taşımayı bilen Atina, farklı güzellikleriyle dikkatleri üzerine çekecektir. Atina bölgesini sindirerek gezmeli, harika yunan yemeklerini yemeli ve muhteşem güzelliklerin keyfini çıkarmalısınız. Gelelim Atina Gezilecek Yerler listesi yapmaya!

Ermou Caddesi

Ermou Caddesi İstanbul’daki İstiklal Caddesinin bir benzeridir. Aynı işleve sahip olan bu cadde, bir sürü mağazayı, sokak sanatçılarını ve muhteşem tarihi binaları barındırıyor. Gezilip görülmesi gereken yerler listesinde bulunmalıdır. Zira alışveriş için ideal caddelerden bir tanesi olacaktır.Athens Flea Market (Bit Pazarı)

Alışveriş mi yapmak istiyorsunuz? Veya bu alışveriş biraz daha uygun mu olmalı? O halde yapılması gereken tek şey var o da Atina’nın meşhur bit pazarını gezmeniz olacaktır. Antika eşyalardan değerli plaklara kadar pek çok farklılığı burada bulabilirsiniz. Çok güzel sanatsal veya kültürel eşyaların çıkabileceğini unutmayın. Şansınız varsa harika bir esere sahip olarak yurda dönebilirsiniz. 

Anafiotika

Anafiotika tek katlı beyaz evleri ile harika bir bölgedir. Turistik amaçlı gelen insanların aslında çok da dikkat etmediği bölgelerin başında gelen Anafiotika, harika manzaralarıyla kendinizi yunan adalarında hissetmenizi sağlayacaktır. Mükemmel bir güzellik burada sizi bekliyor.

Milli Park

Milli Park, meclis binasının hemen yanında bulunmaktadır. İçerisinde hayvanat bahçesi bulunan bu parkın şehrin içerisinde yer alması hem güzel hem şaşırtıcı. Harika zaman geçirmek için mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında kendine yer bulacaktır.

Plaka

Anafiotika’nın hemen altın bulunan bu mahalle özellikle son zamanlarda Atina’da oldukça popülerdir. Merdivenlere sağlı sollu atılan masa/iskemlelerde oturarak vakit geçirebilirsiniz.

Kolonaki

Atina’nın en pahalı bölgesidir. Kafeler ile markaların bir arada bulunduğu bu bölge, hem muhteşem bir güzelliği hem de muazzam bir pahalılığı beraberinde getiriyor.

Parlamento Binası

Yunanistan’da yaşam biçim bakımından tıpkı Türklere benzer. Dünyanın başka bir noktasında bulunur mu bilinmez ama parlamento binaları yapı olarak olmasa da çalışma mantığı olarak birbirlerine çok benzer. Efsun askerler ile fotoğraf çektirmeyi unutmayın.Akropolis Müzesi

Akropolis tapınağında bulunan heykellerin orijinallerinin bir bölümü burada bulunur. Hoş bir manzaraya sahip olan bu müze, aynı zaman da dünyanın en güzel lezzetlerini bulabileceğiniz bir de lokantaya sahiptir. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler başında gelecektir.

Monastiraki Meydanı

Atina’nın en turistik yeridir. Öyle ki meydan da Osmanlı döneminde kalan bir cami bulunur. Türklerin yoğunlukla uğradığı yerler arasında sayılır ve harika güzellikleri size sunar.

Akropolis

Atina’nın tarihinin başlangıç noktasıdır Akporopis. Muhteşem bir güzellik, binlerce yıllık tarih ve eşsiz bir manzara Atina’da sizi bekliyor. Yunanca yukarıda bulunan şehir anlamını taşıyan Akropolis, milattan önce 5. Yüzyılda yapılmış ve çok iyi derece de korunarak günümüze kadar ulaşmıştır. Akropolis ile ilgili bilmeniz gereken pek çok husus vardır. Bugünlerde sık duyduğumuz demokrasi kelimesinin başlangıcı burasıdır.

Akpolis’in en büyük tapınağı Parthenon’dur. Şehrin koruyucusu olarak Atina’ya ithaf edilmiştir. Bir dönem Osmanlı ile de anılan bu bölge, içerisinde bulunan cami ile dikkat çekmiştir. Yine bu dönemde içeride unutulan bazı barut ve silahların patlamasıyla büyük bir facia atlatmış, uzun yıllar restore edilerek tekrar ziyaretçilerini çekeceği günü beklemektedir.

Atina’yı gezmeye başlarsanız mutlaka yukarıda bulunan listeden faydalanın. Yunanistan’ın en büyük şehri olan Atina’nın muhteşem doğası, harika tarihi ve kültürel güzellikleri sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken bu muhteşem güzellikleri sonuna kadar hissetmek ve harika zaman geçirmenin keyfini yaşamak olacaktır. Yunanistan turları ile siz de Atina’yı gezip görebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.