Avusturya’da alışveriş rehberi ve hediyelik seçimi

Avusturya, farklı güzellikleriyle dikkat çeken şehirlerin başında kendine yer buluyor. Birbirinden özel destinasyonu ile tatilcilerin vazgeçilmez duraklarından birisi olan Avusturya, aynı zaman da tercih edilebilecek yapılarıyla farklılığı göz önüne koyuyor. Alışveriş için farklılıkları yaşayabileceğiniz bu şehir, eşsiz fırsatları ayağınıza getirecektir.

Avusturya turları sırasında alışveriş yapmak için çeşitli alternatifler sizi bekliyor. Farklılıkları bulabileceğiniz bu ülkede de tercihinize uygun hediyelikler seçebilirsiniz. Kahve, Avusturya’da alınabilecek iyi örneklerden bir tanesidir.

Çikolata da yine farklı olabilecek alışveriş deneyimleridir. Burada çikolata fabrikalarını ziyaret etmek, ideal bir  gezi olacaktır. Çok değişik tat ve şekilde bulabileceğiniz çikolatalar, hediyelik için ideal tercihleri oluşturacaktır. Ülke de Mozart çikolataları çok meşhur.

Porselen de Avusturya için önemli bir değerdir. Özellikle Viyana şehrinde ki porselen üreticilerinin 300 yılı aşkın bir tarihi bulunuyor. Dünyanın önemli porselen üreticileri arasında yer alan bu şehir, harika hediyelik eşyalarıyla tüm dikkatleri üzerine çekecek ve mükemmel bir hediyelikler almanıza imkan tanıyacaktır.

Dönüş yolunda sevdikleriniz için getirebileceğiniz bir takım hediyeliklerin özel olması önemli bir konudur. Avusturya’da özel bir çok hediyelik eşyayı bulabilmeniz mümkün.

Eğer daha küçük ve ekonomik çözümler isterseniz yapmanız gereken her yerde bulunan magnet, fincan, tşört gibi ülke ve şehri simgeleyen minik hediyeler olabilir. Bu hediyelerden bolca alabilir ve dönüşte sevdiklerini sevindirebilirsiniz. Tercih sizin!

Avusturya’da kış sporları ve kayak merkezleri

Avusturya, sportif anlamda genellikle kış sporlarının uygulanabildiği özel bir bölgedir. Kayak konusunda oldukça gelişmiş pistlere sahip olan Avusturya, dağ turizminden ciddi gelir elde eden bir yapıya sahip.

Yolculuğunuzu kış aylarına getirdiyseniz burada yapmanız gereken en büyük sportif aktivite, kayak olacaktır. Avusturya kayak merkezleri, gelişmişliği sayesinde dünyaca ünlüdür. En çok bilinenleri Salzburg, Kitzbuhel ve Zell Am See’dir. Özellikle Salzburg, uçuş alternatifleri ve pistlerin uzunluğuyla keyifli bir tatil yaşamanıza imkan tanıyabilir.

Dünya genelinde önemli sportif organizasyonlara ev sahipliği yapan Avusturya, özellikle Kitzbuhel  ile ciddi bir imkanı size sunuyor. 2363 metrede bulunan merkezleri ile Dünya Kayak Şampiyonalarına ev sahipliği yapan bu yer, 2 ana kayak bölgesiyle amatör ve profesyonel sporculara kucak açıyor. Kitzbuhel gündüz olduğu kadar akşamları da misafirlerine bir çok alternatif sunuyor. Kulüplerden, muhteşem dağ manzarasında romantik akşam yemeklerinin yenilebileceği  mekanlara kadar her bütçeye ve her zevke hitap eden yapısıyla bilinen bu kayak merkezinde farklılıkları deneyimleyebilirsiniz.

Avusturya Alpleri, sahip olduğu coğrafi güzellikler sayesinde oldukça tanınan bir noktaya ulaşmıştır. Zell Am See Avusturya Alpleri’nin en güzel bölgelerinden bir tanesidir. Bu bölgenin buzul olması sebebiyle dağ turizmi yılın 12 ayı devam etmektedir. Yüksekliği sebebiyle yaz kış farklı alternatifleri bulabileceğiniz bu bölgede güzel bir tatil geçirebileceksiniz. Yurt dışı turlar ile bu kadar farklı ve güzel noktaları siz de keşfedebilirsiniz. 

Sporun bir diğer ayağı olan ve milyonları peşinden sürükleyen futbol da ülkede önemli bir yere sahiptir. Avrupa kupalarında zaman zaman boy gösteren Rapid Wien gibi takımlar ile Avusturya futbolu önemli bir yer edinmiştir. Zira tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapan bu ülke, futbol yatırımlarıyla da dikkat çeken bir konuma yükselmeyi bilmiş ve bu durumu iyi kullanan ülkeler arasına adını yazdırmıştır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.