Azerbaycan Gezilecek Yerler

Farklı güzellikleriyle dikkat çeken Azerbaycan, kısa süre önce yaşadığı bağımsızlığın ardından dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline dönüştü. Tarihte Türkiye ile hep yakın ilişkiler içerisinde olan ve siyasilerin “2 devlet tek millet” şeklinde yorumladıkları bu ülke, muhteşem güzellikleri size sunacaktır. Ülkede gezerken bazı şehirlerin keyfini sürebileceğiniz gibi muhteşem deneyimler de yaşayabilme imkanına kavuşabilirsiniz.

1990’lı yıllarda artan bağımsızlık hareketleri sonrasında Sovyetler Birliği’nden ayrılan Azerbaycan, özellikle petrol gelirleriyle ciddi bir yaşam standartı ortaya koymaya başladı. Hazar denizinin kenarına kurulu olan bu ülke, hem tarihi, hem doğal hem de kültürel güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyor. 

Azerbaycan gezinize başlamadan önce sizin için hazırladığımız rehber niteliğinde ki bilgilere ulaşabilir ve gezinizi detaylandırabilirseniz. Gelelim Azerbaycan Turları sırasında ülkenin gezilecek yerlerine;

Bakü

Azerbaycan denilince akla ilk gelen yerdir. Ülkenin başkenti ve aynı zaman da en gelişmiş şehri konumunda ki Bakü, tarihi, kültürel değerleri ve sanata bakışıyla mükemmel bir destinasyon olacaktır. Tarihi eserler ile modern mimarinin yan yana görülebileceği en güzel şehirlerden birisi olan Bakü, kocaman parkları, yürüyüş için uygun rotaları, Hazar denizi kıyısında ki peyzajları ve birbirinden özel gezilecek alanlarıyla ilk akla gelen yerdir. Şehirde komünizmin etkisi dikkat çekmektedir. Etkileyici binalarla çevrelenen bu şehir, hem gece hem gündüz ayrı güzellikleri size sunacaktır. Bakü’den kuzeye doğru ilerlediğinizde sizi Kafkaslar karşılıyor sizi. Muhteşem güzellikte bu dağ serisini görmenizi mutlaka tavsiye ederiz.

Gobustan

Bakü’nün yanı başında ki tarihi alandır. Taş devrinden kalan insan figürlerinin olduğu sanılan bu şehirde müzeyi mutlaka görmeli ve keyfini çıkarmalısınız. Farklı ilgi alanlarının ortaya çıktığı bu şehirde güzel zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz.

İsmayıllı

Kafkas dağlarının muhteşem manzaralarını görmek isterseniz İsmayıllı şehrine mutlaka gitmeniz gerekiyor. Başkente 200 kilometre mesafede yer alan bu şehir, Lezgiler, Malakanlar, Yahudiler gibi farklı din ve kültüre sahip insanlara ev sahipliği yapıyor. Yani buraya gittiğiniz de pek çok farklılıkla karşılaşabilirsiniz. İl sanatları oldukça yaygın olan bu şehirde Kafkas dağlarının güzelliğini ve vadilerin muhteşem manzarasını hissedebilirsiniz. Özellikle trekking gibi yürüyüşler ile bölgenin güzelliğini daha da görebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Şeki

Şeki, 2500 yıllık tarihi ile Kafkaslardaki en eski yerleşim birinden biri. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan bu şehir ipeğiyle ünlü. Cam işlemelerle yapılan el sanatları, kervansarayları ile Azerbaycan mimarisinin en güzel ve orijinal hallerini burada görebilirsiniz.

Gence

Ülkenin ikinci büyük kentidir. Bakü’ye 375 kilometre mesafede yer alan bu şehir, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Şehir genelinde kültür sanat faaliyetlerine katılabilir ve harika zaman geçirebilirsiniz.

Quba

Quba şehri doğal güzellikleriyle dikkat çeken Azeri şehirlerinden biri. Şehirde şelalelerden vadilere kadar pek çok farklı güzelliği bulabilirsiniz. İstanbul’dan Pegasus ile direkt uçuşların sağlandığı bu şehir, binlerce yıllık tarihi birikime sahiptir. Hınalık adı verilen ve tarihi 5 bin yıl önceye giden köyü görebilirsiniz. Bu köy aynı zaman da dünyanın en yüksek köylerinden birisidir. Burada görebileceğiniz önemli değerlerden bir tanesi Ateşgah olacaktır. Ateşperestliğe belli süre inanan yöre halkından kalan bu farklılık mutlak görülmesi gereken değerlerin başında kendine yer bulacaktır.

Lenkeren

İran sınırında yer alan şehirdir. Doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Özellikle kaplıcaları ünlüdür. Tarihi hamamları, camileri, türbeleriyle bilinen enfes şehirlerden birisini gezmenin keyfini yaşayacaksınız. Yurtdışı turlar sırasında alacağınız keyifte en az bu kadar güzeldir. 

Azerbaycan’da gezilip görülecek pek çok nokta olsa da belli sınır ile sizlere ulaştırmayı doğru buluyoruz. Genel anlamda ülkenin keyfini sürebileceğiniz aktiviteler, gezi alanları ve tarihi bölgeleri mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.