Bahamalara Ne Zaman Gidilir?

Sakin ve Huzurlu Bir Tatil

Sakin bir tatil isteyenlerin vazgeçilmez limanı olan Bahamalar, yeni evli çiftler başta olmak üzere her yıl binlerce kişiyi misafir ediyor. Doğal güzellikleri, denizi, kumsalı ve her dönem sıcacık güneşiyle muhteşem bir tatil imkânı sunan Bahamalar da devasa palmiye ağaçlarının altına uzanın ve keyfinize keyif katın. Sabah saatlerinde gün doğumunu izleyebilir, gün içerisinde de masmavi suyu ve gökyüzünün maviliği arasında unutamayacağınız anlara yelken açabilirsiniz. Sizi kucaklayan denizinde ailenizle birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz. Belki de hayatınızda görebileceğiniz en eğlenceli yerlerden biri olan Bahamalar da eğlence dolu bir tatil sizleri bekliyor.

Bembeyaz Kumsalı ve Uçsuz Bucaksız Deniziyle Bahamalar

Bahamalar da bembeyaz kumsalda gezinti yaparak kafanızı dinleyebilirsiniz. İş stresinizi ve günlük hayatın yoğunluğunu bir kenara bırakın. Yavaşça kendinizi suya bırakın ve ihtişamlı manzaraya karşı kulaç atın. Her kulaç atmanızda eşsiz manzaraya bir adım daha yaklaşacak ve gün boyu suyun sesiyle dinleneceksiniz. Ayrıca sualtı dalışı yaparak, mavi suların altındaki canlıları keşfedebilir ve heyecanlı dakikalar yaşayabilirsiniz. Öyle ki su altında karşınıza çıkan her canlı sizde yeni bir heyecan uyandıracak. İlginç deniz canlıları arasından kayıp muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yılın Her Ayı Tatil İmkânı

Astropikal adası olan Bahamalar’da yılın her ayı dilediğiniz gibi tatil yapabilirsiniz. Ancak kısa süreli yağan yağmurlardan rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız yaz mevsiminde tatile çıkmanız daha ideal olacaktır. Türkiye’den Bahamalar ülkesine direkt uçuş bulunmuyor. Dolayısıyla bu eğlenceli tatil için aktarmalı olarak Başken Nassau’ya hareket edebilir ve buradan sahile geçiş yapabilirsiniz. Türkiye’den 13 saat süren bir yolculukla ulaşabileceğiniz Bahamalar ülkesinde fotoğraf çekmekten kendinizi alamayacak ve her gün daha farklı bir eğlenceyle tanışacaksınız.

Cococay: Eğlence ve turizm açısından bölgenin en güzel adalarından biri olan Cococay, doğası ve deniziyle kendine hayran bırakıyor. Bahamalar Turları sırasında en çok beğeneceğiniz yerdir. 

Nassau: Kolonyal mimarisi, bembeyaz denizi ve el sanatlarıyla hayran kalacağınız ve kesinlikle gezinmeniz gereken nadir şehirlerden biridir. Unesco tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına alınan bu şehirde alışveriş keyfi bambaşkadır.   Bahamalar gezilecek yerler listesi yaparak keşfetmeye başlayabilirsiniz. 

Denizden Sofralara Bin Bir Çeşit Lezzet

Neredeyse tamamı deniz ürünlerinden oluşan Bahamalar Mutfağında farklı lezzetlere açık olmalısınız. İstiridye, karides, ıstakoz ve balık mutfak kültürünün olmazsa olmazıdır. Bu nedenle hangi yemeği tatmak isterseniz isteyin kesinlikle bu deniz ürünlerinden biriyle karşılaşacaksınız. Bahamaların ulusal yemeklerinden conch oldukça farklı bir lezzet olsa da kesinlikle tatmalısınız. Pirinç pilavı ile birlikte servis edilen bu yiyecek, ülke kültürünün mutfağa yansıması diyebileceğimiz önemli lezzetlerden biridir. Ayrıca adalarda fast food restoranlarıyla karşılaşabilirsiniz. Aperatif olarak atıştırabileceğiniz yiyecekleri buralardan alabilir ve gezinti esnasında da yemek yiyebilirsiniz. Bahamaların önemli yiyeceklerinden bir diğeri de kum yengeci ve dikenli ıstakozdur. Bu yiyecekler oldukça ilginç görünse de neredeyse bütün yemek masalarında görebileceğiniz lezzetlerdir. Kuzey Amerika Turları sırasında en güzel lezzetleri kesinlikle tatmalısınız.

Eğlenceli Dakikalar Sizleri Bekliyor

Festivalleri ve kutlamaları ile renkli görüntülere sahne olan Bahamalar de sizde birbirinden eğlenceli anlara ortak olabilirsiniz. Ağustos ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Fox Hili Dayy festivali kapsamında yerel halk, geleneksel kıyafetlerini giyerek sokaklara dökülür ve dans ederek köleliğin kaldırılışını kutlar. Aralık ayında ülkenin başkenti Nassau bölgesinde kutlanan Bahama Uluslararası Film Festivali de ülkenin en büyük festivallerinden biridir. Film yapımcılarının ve oyuncularının buluştuğu bu festivalde birbirinden güzel filmlerin gösterimlerini izleme şansını yakalayabilirsiniz. Haziran ayının ilk haftası Eleuthra kentinde kutlanan Ananas festivali de halkın büyük katılımıyla kutlanan etkinliklerden biridir. Sizde ananas festivaline katılarak ikramların tadına bakabilir ve gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.