Balkanların harikası Romanya’da birkaç gün!

Romanya, muhteşem güzelliklere sahip olan bir Balkan ülkesidir. Özgün duruşu, zengin müzeleri, çarpıcı güzellikleri, tarihi yapıları ve geleneksel mutfağı ile özel bir yere sahip olan bu şehir, farklılıkları yaşayabileceğiniz muhteşem güzellikleri size sunacaktır.

Göz kamaştırıcı manzaraları sunan ve harika zaman geçirmeniz için her türlü imkanı size ayıran bu ülkede mükemmel güzellikler sizi bekliyor olacak.

Yazları sıcak, kışları ise soğuk ve yağışlı geçen bu ülkede en ideal tatil dönemi ilk bahar ve son bahar arasında ki zaman dilimi olacaktır. Böylesine harika güzellikleri bir arada bulmuşken farklı noktaları gezebilir, muhteşem güzellikleri görebilir ve eşsiz bir fırsatı değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Tüm güzellikleriyle Romanya Turları sizi bekliyor! Gelelim gezilecek yerlerine;

Bükreş

2 milyon kişinin yaşadığı Bükreş ülkenin en büyük şehri ve başkentidir. Güneydoğu avrupanın en büyük, Avrupa’nın ise 6. Büyük şehri olan Bükreş, mimari yapısı, doğal güzellikleri, turistik mekanlarıyla ilgi çekici bir yer haline dönüştü. Çavuşesku, şehri Paris’e benzetmeye çalıştı. İlk iş yollardan başlamak olsa da bu yollar Paris’e değil kendi sarayına çevrilmişti. Piata Relovuiei yani İnkılâp Meydanı, Arcul de Triumf,   Parcul Herastrau turistik destinasyonlar. Kentte Türk yemeklerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Braşov

Romanya’nın yedinci büyük kentidir. İsmini Ortaçağ ve Almanlar’dan alan Braşov, hafta sonları Bükreşlilerin ziyaretiyle büyüyor. Braşov kenti kış dönemlerinin önemli kayak merkezlerinden birisidir. Yaz dönemlerinde ise yayla turizmi yaygındır. Braşov iki bölümden oluşuyor. İlki Poiana Braşov, burası kayak merkezi ve otellerin olduğu alan. Diğer tarafı ise Bran Kalesi’nin bulunduğu yer. Yani kitaplara ve filmlere konu olan Dracula’nın yaşadığı rivayet edilen kale. Bu kalede bilinmesi gereken tek şey Osmanlı askerlerinin inanılmaz işkenceler gördüğüdür.

Sibiu

Transilvanya bölgesi olarak da anılır. Roman kültürüne ek olarak Alman ve Macar kültürünün izlerini de görmek istiyorsanız Sibiu harika bir destinasyon olacaktır.  

Sıghışoara

Tarnava nehri kenarında kurulan bu şehir, Unesco’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan ender şehirlerden bir tanesidir. Kentin meydanı Citadel, tam tepede yer alıyor. Turnul cu Ceac, Biserica Manastırı, Silah Müzesi gibi alanlar gezilebiliyor.

Köstence

Köstence Karadeniz’e açılan kapıdır. Romanya’nın ikinci büyük kenti olan Köstence, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra deniz kum ve güneşiyle de meşhurdur. Köstence Osmanlı için önemli bir nokta idi. Osmanlı’nın yönetimi uzun süre bu şehirde kendine yer buldu. Türk ve Tatar ahalilerin yaşadığı bu şehirde Türkçe isimli köyler ve kasabalara rastlamak mümkün. Köstence şehrinin Mamaia kasabası Avrupa sosyetesi tarafından tercih edilen bölgelerin başında kendine yer buluyor.

Farklı yanları ve muhteşem şehirleriyle dikkat çeken Romanya’da gezi için en azından birkaç günü ayırmak ideal bir tercih olacaktır. Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bu şehirde mükemmel deneyimler yaşayabilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Türkiye’nin hemen yanı başında gizli cennetleri barındıran Romanya, harika yanlarıyla sizleri bekliyor olacak. Bunun gibi daha pek çok yurt dışı tur seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.