Barbados Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Küçük Bir Tekneyle Uçsuz Bucaksız Denizlere Uzanın

Deniz kenarında renkli evlerle donatılmış bu muhteşem ada ülkesinde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ve masmavi deniziyle her yıl binlerce turisti ağırlayan Barbados’ta dilediğiniz gibi gezinebilirsiniz. Sıcakkanlı insanları ile sizi karşılayan Barbados’ta küçük bir tekne kiralayarak denizi açılabilir ve gün boyu suyun sesiyle stres atabilirsiniz. Karşınıza çıkan muhteşem manzaraya doğru kürek çekerek huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Tekne gezintisinin ardından da palmiye ağaçlarıyla donatılmış bembeyaz kumsala uzanıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Deniz tutkunlarının kesinlikle görmesi gereken bu ada ülkesinde yapabileceğiniz birçok etkinlik bulabilirsiniz. Barbados Turları da bu tarz etkinlik zamanlarında daha çok tercih edilmektedir. 

Doğa Harikası Ada Ülkesi Barbados

Doğa yapısıyla da oldukça güzel bir ülke olan Barbados, adeta cennetten bir bahçeyi anlatıyor. Gökyüzünün maviliği altında, yemyeşil mağaraların tepesine yürüyüş yaparken çevrenizden gelen su sesleri ve şelalelerle hayatınızda belki de başka hiçbir şerde göremeyeceğiniz bu güzel manzara karşısında kendinizi fotoğraf çekmekten alamayacaksınız. Dağların zirvesine çıktığınızda bu ülkenin güzelliklerini daha yakından göreceksiniz. Kendi etrafınızda döndükçe bir anda tarihi yapılar, diğer tarafınızda uçsuz bucaksız deniz ve doğanın güzelliği sizi karşılayacak. Sakin ve huzurlu bir tatil isteyenler için ideal bir ülke olan Barbados’ta gezmeye doyamayacaksınız.

Bridgetown: Mimari yapıları, tarihi bölgeleri ve sahil boyu uzanan rengarenk evleriyle kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biridir.

Tporik iklimin görüldüğü bu doğa harikası ülkeye hareket ederek, tatil döneminize dikkat etmelisiniz. Belirli aralıklarla yağmura teslim olan Barbados’ta Aralık ve Mayıs ayları arasında tatil yapmanın keyfi bambaşkadır. Sıcak hava, ayaklarınızın dibindeki deniz ve sizi sarmalayan doğal güzellikleriyle Barbados’ta hayatınızın en güzel tatilini geçireceksiniz. Bu ada ülkesine Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor ama Bridgetown şehrine iniş yapabilir, buradan Barbados’a ulaşabilirsiniz. Ülkenin resmi dili İngilizcedir ancak yerel halkın bir kısmı da ülkenin yerel dili Baja’yı kullanıyor. 11 idari birime ayrılan bu ada ülkesinin başkenti Bridgetown’dur. Christ Church, Saint Andrew, Saint George, Saint James, Saint John, Saint Joseph, Saint Lucy, Saint Michael, Saint Peter, Saint Philip ve Saint Thomas ada ülkesinin önemli şehirleridir. Şehir içi ulaşımda metro hizmetleri bulunmasa da otobüs ve taksilerle dilediğiniz gibi gezinme imkanına sahipsiniz.

Barbados’ta Spor Keyfi Başkadır

Renkler ülkesi olarak da bilinen Barbados’ta tatil keyfi daha başkadır. Tarihi yapıları, tapınakları, ilginç mimari yapısı, dar sokakları ve renkli evleriyle eğlenceli ve huzur dolu bir tatil imkânı sunan Barbados’ta sadece gezinmekle kalmayın, birbirinden güzel sportif etkinliklere de katılarak tatilinize farklı bir eğlence katın. Doğa yürüyüşüne çıkarak, şelalelerin kıyısından zirveye tırmanmak için ufak adımlarla ilerleyin. Evet, yerden yükseğe biraz tırmandıkça korku ve heyecan hissedeceksiniz ama zirveye tırmandığınızda buna değdi diyeceksiniz. Çünkü zirvede sizi inanılmaz güzel bir manzara bekliyor olacak. Düşünün ki, mağaraların ortasındaki nehir, birkaç adım ötenizden hiç durmaksızın akan şelale ve yeşilin her tonu sarmış etrafınızı. İşte böyle muhteşem bir ülkede doğa yürüyüşlerine katılmadan dönmemelisiniz. Bunun yanı sıra su altı ve su üstü etkinliklerine katılarak yeni keşiflere yelken açabilirsiniz. Kendinizi suyun kollarına bırakın ve bütün yorgunluklarınızı atmanın keyfini çıkarın. Hayatınızdaki her şeyi unutun ve Barbados’ta sportif etkinliklere katılmanın keyfini çıkarın. Barbados gezilecek yerler listesine de sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Afrika, Hint ve İngiliz Mutfağı Barbados’ta Sunuluyor

Afrika, Hint ve İngiliz mutfağının sentezinden oluşan birbirinden güzel lezzetler, Barbadoslu aşçıların elinden çıkıyor. Birbirinden farklı baharat ve otlarla tatlandırılan et ve balık ülke mutfağının vazgeçilmez lezzetleridir. Hem de sipariş ettiğiniz yiyeceklerin yanında birçok salata ve sıcak yiyeceklerde ikram ediliyor. Öyle ki balık yemek istediniz masanızda bir anda salatalar ve sıcak içecekler beliriyor. Bu durumda gelen ikramları geri çevirmeyin ve lezzetli yemeklerin keyfini çıkarmaya bakın. Ülkenin en meşhur yerel yemeği acılı gravy soslu Cou-Cou ve kızartılmış uçan balıktır. Ayrıca Domuz eti ve tatlı patatesten yapılan Pudding And Souse de ülkenin en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Izgara Hindi Kanadı da bu ülkede tadacağınız en lezzetli yemeklerden biridir. Yurtdışı turlar da en çok merak edilen tarafı tabi ki yöresel ve farklı lezzetlerdir. 

Renklerin Ülkesi Barbados

Renkli sokaklarda yerel kıyafetlerle dans edip şarkı söyleyen ada halkıyla birlikte eğlenceye katılmak istemez misiniz? Genel görünümüyle olduğu gibi festivalleriyle de oldukça renkli bir ülke olan Barbados’ta Crop Over kutlamalarına katılarak dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Ülke halkı açısından oldukça önemli bir festival olan Crop Over, hasat dönemini kutlamak amacıyla düzenlenir. Uluslararası öneme sahip olan bu festival için, Dünyanın dört bir tarafından binlerce turist adaya akın ediyor. Sizde Barbados gezinizde kesinlikle Crop Over festivaline katılarak yerel halkla birlikte şarkı söyleyip, ülkenin geleneksel yemeklerini tadabilirsiniz.  

Renkli Deniz Kabuklarına Hayran Kalacaksınız

Turizm ve ekonomi açısından hızlı bir şekilde gelişme gösteren Barbados’ta aldığınız ürünler oldukça kaliteli oluyor. Satıcılar fiyatı biraz yüksek tutsa da alacağınız ürünlerin kalitesini görünce bu duruma itiraz edemiyorsunuz. Alışveriş merkezlerinde ve dar sokaklara kurulmuş pazarlarda elektronik ürünleri pek fazla bulamazsınız ancak ülkenin geleneklerini yansıtan birçok hediyelik eşya bulabilirsiniz. Tahtadan ve hasırdan yapılmış el işi ürünleri, takılar, deniz kabukları gibi geleneksel hediyelik eşyalardan dilediğinizi alıp sevdiklerinizin yüzünü güldürebilirsiniz. Özellikle rengârenk deniz kabukları, hem bütçenizi sarsmayan hem de görünümüyle kendisine hayran bırakan özel bir hediye olabilir. Ancak evinizde sergilemek ve tatilinizi ölümsüzleştirmek istiyorsanız yapacağınız tek şey tahtadan ve hazırdan yapılmış el sanatlarından almak olmalıdır. El yapımı ürünlerde fiyatlar biraz yüksek olabilir ama pazarlık yaparak bu sorunun da üstesinden gelebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.