Belgrad’a Ne Zaman Gidilir?

Belgrad, harika güzellikleriyle dikkat çeken bir şehirdir. Sırbistan’ın başkenti olan bu şehir,  farklılıklarıyla dikkat çekiyor. Son dönemlerin gözde destinasyonlarından birisi olan Belgrad, enfes bir deneyim, muhteşem manzaralar ve mükemmel olanaklarıyla size özel bir tatil fırsatını yaşamanıza imkan tanımaktadır. Renkli geçmişi, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla günümüzün önemli noktalarından birisi olan Belgrad, Türkler için de önemli bir konumdadır.

Yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyeti altında kalan Belgrad, adeta bir ecdat yadigarı konumundadır. Osmanlı döneminden pek çok eserin yer aldığı bu şehir, farklı kimlik ve kültürleriyle size özel bir deneyim yansıtmaktadır.

Belgrad turları ile gezilip görülmesi ve keyfinin çıkarılması gereken bir şehir. Farklı yanlarıyla harika destinasyon konumunda olan Belgrad, muhteşem güzellikleri size sunacaktır. Bu şehri gezmek için en ideal tarihlerden birisi yaz ayları olacaktır. Hem diğer Avrupa şehirlerine nazaran nispeten daha serin hem de farklı yanlarıyla daha güzel bir tarih aralığı olacaktır.

Belgrad gezilecek yerler listesi yapmaya başlayalım;

Republic Square

Cumhuriyet meydanı ilk sırada yer alır. Şehir gezisine başlamak için en ideal yerlerden bir tanesidir. Çevresinde Ulusal tiyatro, Bosko Buha Tiyatrosu ve ulusal müze gibi eserler yer alıyor.

Knez Mihailova Caddesi

Terazije Meydanı’ndan başlayan caddedir. İstanbul’da İstiklal ne ise Belgrad şehrinde de bu cadde önemlidir. Butik dükkanlardan restoranlara, kafelerden dinlenme alanlarına kadar çok sayıda nokta sizi bekliyor olacak.

Kalemegdan

Aslı kaledir. Sırplar kaleyi Kalemegdan demiştir. Osmanlı döneminde yükseliş gösteren şehir ve kale, Avrupa’nın adeta kalbi idi. Burada yürüyüş alanları ve muhteşem doğal güzellikler ile tarihi bir arada bulabilirsiniz.

Savamala

Sava Nehri kenarından, Kalemegdan ve Kosancicev Venac arasında uzanan Savamala Bölgesi şehrin değeri yükselen bölgesidir. Muhteşem farklılıkları size sunan bu bölgede güzel ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Nova Grad

Yeni Belgrad bölgesidir. Yüksek katlı binalardan iş merkezlerine alışveriş merkezlerinden aradığınız her şeyi bulabileceğiniz farklı bir noktaya kadar her yönüyle size hizmet edecektir.

Zemun

Tuna nehri boyunca uzanan ve Kalemegdan bölgesinin hemen karşısında yer alan bu bölge bisiklet ile gezmek için mükemmel bir güzelliği sunar. Sadece Zemun, muhteşem manzarasıyla ziyaret yerlerinin başında kendine yer bulacaktır.

Skadarlija

Bu bölge muhteşem bir güzelliği sahiptir. Yerel lezzetleri bulabileceğiniz muhteşem restoranlar, eğlencenin dibine vurabileceğiniz bar ve tavernalar, arkadaşlarınızla güzel zaman geçireceğiniz tüm mekanlar ve sosyal alanların birleşme noktasıdır. Belgrad görülecek yerler arasında yine St.Sava Ortodoks Kilisesi, Sırbistan Ulusal Müzesi, Etnografya Müzesi ve Nikola Tesla Müzesi ve African Museum bulunuyor.

Gece hayatı şehir hayatında önemli bir yere sahiptir. Şehrin dört bir yanında ulaşabileceğiniz barlar, gece kulüpleri ile harika zaman geçirebilme şansına sahip olacaksınız. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Sırbistan’ın başkenti Belgrad, tüm güzellikleri ile sizleri bekleyecek. Tek yapmanız bu güzelliğin keyfini çıkarmak olacak. Sırbistan Turları ile gezip görebileceğiniz Belgrad turlarını hemen incelemelisiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.